Laddar, vänligen vänta...
Fri frakt över 699 kr (49kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars öppet köp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

3 för 2 - Gäller alla produkter du hittar -här- »

Fotoramar 15x22 cm

Är det dags att ordna ramar till motiv i 15x22 cm? Då har du hittat helt rätt. Vi har ett bra urval av olika varianter av denna storlek. När du vet vilka mått du vill ha är det bara att välja färg, material, vilken typ av glas du vill ha och om du vill att ramen ska vara blank, högblank eller matt.

Vill du ha en fotoram som passar för ett motiv i 22x15 cm? Då är det bara att använda en av våra 15x22 cm ramar i liggande format.

15 ProdukterVisa lager:

Visa lagersaldo för webbutik
Visa lagersaldo i din lokala butik:
GöteborgEklandagatan 29 JönköpingSmedjegatan 8 MalmöSjälbodgatan 2 NorrköpingSkeppargatan 38
Sth SödermalmLångholmsgatan 42 Sth SödermalmFolkungagatan 132 Sth SundbybergFredsgatan 11 Sth ÖstermalmValhallavägen 36

Ramar 15x22 cm

Här hittar du vårt sortiment av fotoramar 15x22 cm. Välj mellan färgerna svart, vitt, trä, brunt, guld och silver, samt vilken typ av ram du vill ha; en med lite smalare eller bredare list, respektive matt eller blank?

När du väljer ram, kan det vara klokt att utgå från motivet du vill rama in. Färgen och stilen på ramen kommer att påverka hur motivet framhävs. En vit ram, exempelvis, kommer inte att ta särskilt mycket uppmärksamhet från motivet. En kraftigare ram i guld, å andra sidan, kommer att få hela tavlan att sticka ut.

Poster

Är du redan på det klara med vilket motiv du vill rama in? Eller börjar du med ramen, och letar motiv därefter?

Om du fortfarande inte har bestämt motiv, kan vi rekommendera dig att ta en titt bland våra posters. Där hittar du alla tänk bara motiv och stilar. Är du typen som gillar att rama in och pryda väggarna med tänkvärda citat? Eller föredrar du illustrationer? Kika runt i vårt sortiment och se om du hittar en poster som faller dig i smaken!

Tavelvägg

Dessa ramar passar utmärkt som del av en så kallad tavelvägg. En tavelvägg går ut på att man låter flera tavlor tillsammans bilda en enhet, genom att samsas om ett utrymme, istället för att låta varje tavla hänga för sig.

Det är vanligt att kombinera ramar i olika färger och stilar, för att få en häftig effekt. Vill du ha en diskret tavelvägg, kan det vara en idé att låta samtliga ramar ha samma färg; annars kan det vara väldigt effektfullt att blanda.

Ta gärna del av vår guide, om du vill ha tips och inspiration.

Vad sägs om en passepartout?

Även lite mindre ramar, så som dessa fotoramar 15x22 cm, kan förgyllas lite extra med hjälp av en passepartout! En passepartout ger ditt motiv en extra inramning, och får hela tavlan att uppfattas som ännu lite finare och mer välarbetad.

Våra passepartouter är tillverkade i PH-neutralt och syrafritt papper, av marknadsledande Carson. Du vet kanske hur vissa passepartouter blir gulnade och fula med tiden – i synnerhet de som har utsatts för mycket direkt solljus? Våra passepartouter har lång hållbarhet, och tack vare det PH-neutrala och syrefria papperet, så kommer de att hålla sig fina år ut och år in. På så sätt behöver du inte oroa dig för att din nya tavla ska bli ful med tiden.

Enkel upphängning

Ibland kan det vara lite meckigt att få sina tavlor på plats på väggen. Det ska mätas och borras, och allt som oftast blir det fel, oavsett hur noggrann man har varit.

Våra fotoramar 15x23 cm kan med fördel hängas upp med hjälp av dessa smarta självhäftande spikar från Tesa. De lämpar sig för alla typer av underlag, och de levereras med en beskrivning av hur du ska göra för att få maximal nytta av dem. De är väldigt lätta att använda, och tas enkelt bort utan att lämna spår. Du kan till och med återanvända dem.