Måttbeställt glas

(4)

Har glaset till din ram gått sönder? Har din ram en lite speciell storlek? Behöver du måttbeställt glas till din ram? Då har du kommit rätt – vi erbjuder nämligen olika typer av glas som du kan måttbeställa.

Du kan välja mellan exempelvis plexiglas eller reflexfritt glas och du kan beställa glas i den storlek du behöver (upp till 100x160 cm). Det är bara att fylla i bredd och höjd nedan och beställa.

Typ av glas
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Typ av glas
  • Pris
  Visar 4 produkter
  Måttbeställt glas

  Måttbeställt glas

  Manufacturer: Ramverkstad
  Open 51005668 in admin

  Från 129.90 kr
  Maxmått: 70x100 cm
  Måttbeställt Akrylglas

  Måttbeställt Akrylglas

  Manufacturer: Ramverkstad
  Open 51023635 in admin

  Från 99.90 kr
  Maxmått: 100x160 cm
  Visar 4 produkter

  MÅTTANPASSAT GLAS

  Här kan du snabbt och enkelt måttbeställa nytt glas till dina ramar. Det kan vara bra ifall glaset på dina gamla ramar har råkat repas eller gå sönder. Välj mellan plexiglas, floatglas, eller reflexfritt glas – alltid i precis de mått du behöver!

  Glaset på din ram ger inte bara tavlan ett mer elegant och komplett utseende, det har även praktiska egenskaper som hjälper till att hålla ditt motiv helt och rent. En av de främsta funktionerna är att skydda mot fukt och damm. Dessutom har många tavelglas ett inbyggt UV-skydd som förhindrar att dina bilder exponeras för skadligt ljus.

  VILKET GLAS SKA DU VÄLJA?

  Tycker du att det känns svårt att veta vilket glas du ska välja? Kanske är det inte helt givet vad som skiljer de olika glastyperna åt? De glastyper vi erbjuder har alla olika karaktär och smarta egenskaper, så att du ska kunna välja den variant som passar din ram och dina behov bäst.

  Floatglas
  Floatglas är en typ av riktigt glas, med fördelen att det har jämnare yta och bättre ljusegenskaper. Vårt floatglas har även ett UV-skydd på 40-45 %, vilket förhindrar att dina motiv bleknar med tiden.

  Plexiglas
  Plexiglas – eller akrylglas, som det också kallas – är en annan populär typ av glas att ha i ramar. Plexiglas är i regel lättare än andra ramsorter, och det är även okrossbart. Det gör att det är ett vanligt val för tavlor som ska placeras i barnrum eller på andra platser där det passar med en ram med lägre vikt.

  Reflexfritt glas
  Precis som namnet antyder är antireflexglas en typ av glas som dämpar reflektioner från närliggande ljuskällor. Hänger dina tavlor bredvid en lampa, eller nära ett fönster där det brukar strömma in mycket dagsljus, förhindrar detta glas att motivet försvinner bakom reflektionerna. Reflexfritt glas tar bort upp till 99% av alla reflexioner, samt har ett UV-skydd på upp till 99%.

  När du måttbeställer ett tavelglas kan du själv bestämma vilka mått du önskar på ditt glas. Det är en supersmidig lösning för dig som har en fotoram i ett udda mått som du har haft svårt att hitta rätt glasstorlek till. På BGA kan du beställa glas i storlekar upp till 100x160 cm. Allt du behöver göra är att skriva in den höjd och den bredd du önskar.

  Dessa produkter är endast tänkta att användas i en ram och kan inte hängas löst på en vägg då det kan förekomma vassa kanter.