Laddar, vänligen vänta...
Fri frakt över 199 kr (39kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars öppet köp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

FYNDA HÄR BLAND ALLA VÅRA KAMPANJER »

Fotoramar 90x90 cm

Här hittar du passande ramar för sina riktigt stora fyrkantiga bilder. Med en kvadratisk tavelram på 90x90 cm kan du rama in dina finaste allra käraste förstorade foton eller andra bilder. Men en sådan stor ram så kommer motivet du väljer att hamna i fokus, så tänk på det.

Vi har ett antal olika fotoramar i 90x90 cm, så ta dig en titt nedan för att välja din favorit. Blir det en naturfärgad? En svart? Något annat du faller för?

7 ProdukterVisa lager:

Visa lagersaldo för webbutik
Visa lagersaldo i din lokala butik:
GöteborgEklandagatan 29 JönköpingSmedjegatan 8 MalmöSjälbodgatan 2 NorrköpingSkeppargatan 38
Sth SödermalmLångholmsgatan 42 Sth SödermalmFolkungagatan 132 Sth SundbybergFredsgatan 11 Sth ÖstermalmValhallavägen 36

Ram 90x90 cm

Ett motiv inramat i denna fotoram 90x90 cm kommer inte att passera någon obemärkt. En tavla på närmare en kvadratmeter går liksom inte att missa. Låt den hänga för sig själv, eller kanske tillsammans med en eller två till ramar i samma storlek, om du har en stor vägg som du vill pryda.

Vilken inredningsstil har du? Vad vill du att tavlan ska ge för intryck? Hur ska den kombineras med motivet? Listens färg och bredd är saker som spelar in när du väljer vilken typ av ram du vill ha.

Om du vill ha en lite bredare ram på din fotoram 90x90 cm, rekommenderar vi en ram ur serien Trendline. Den har en listbredd på 25 mm, och finns i färgerna vit, brun och trä.

Våra produktserier Amanda Box respektive Blocky har en lite smalare list (20 mm), och om du vill ha någon av de ramarna har du att välja mellan svart och vitt.

Samtliga våra fotoramar 90x90 cm har en list med matt finish.

Lite extra inramning

Säg att du nu har ditt motiv som du vill rama in, och du har hittat en ram som du vet kommer att passa perfekt med motivet. Men det känns ändå som det är någonting litet som saknas… Då kanske en passepartout kan vara svaret!

Med en fin passepartout får din tavla en extra inramning, som ytterligare lyfter fram motivet. Så varför inte unna dig en sådan, när du ändå är igång med att skapa den perfekta tavlan?

Kanske har du dålig erfarenhet av passepartouter som gulnar med tiden, och som snarare sänker intrycket av tavlan, än förhöjer det? Det händer rätt ofta, särskilt med tavlor som utsätts för mycket direkt solljus. Och vi håller med, det ser supertrist ut.

Våra passepartouter tillverkas av marknadsledande Canson, i syrafritt och PH-neutrala papper. Papper som är syrafritt och PH-neutralt ändrar inte färg med tiden, så du kan tryggt komplettera din 90x90 fotoram med en av dessa, och veta att din tavla kommer att se lika fin ut – år ut och år in.

Kladdfria tavlor och oskadda väggar

När man monterar motiv och eventuell passepartout i sin tavelram, är det ofrånkomligt att man lämnar fingeravtryck på glaset. Har man otur, lyckas man även åstadkomma någon liten repa eller två. Det är heller inte ovanligt att man råkar sätta en liten repa på väggen av tavelhörnet, när tavlan hängs upp. Det här är naturligtvis trist och förargligt, men det finns några enkla sätt att förhindra det.

Med ett par tunna bomullsvantar skyddar du tavlan från förargliga fingeravtryck, som är extra irriterande om du har lyckats på dem på insidan av glaset! Och med hjälp av så kallade frame bumpers – små självhäftande skydd som du enkelt fäster på baksidan av ramen – ser du till att du inte orsakar märken på väggen eller andra tavlor, när du hänger upp din tavla på väggen. Båda dessa produkter finns att köpa här hos oss, och vi rekommenderar dem varmt, då de erbjuder ett enkelt sätt att undvika små problem som kan förknippas med din nya tavla.