Laddar, vänligen vänta...
Fri frakt över 699 kr (49kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars öppet köp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

Runda speglar

Vem har sagt att allt måste vara så fyrkantigt? Ett rum som känns lite stelt och tråkigt, kan få en mer lättsam och lekfull känsla om du väljer en rund spegel som inredningsdetalj.

I vårt sortiment kan du välja mellan runda speglar i olika stilar och storlekar. Vill du ha en spegel som kan hängas på väggen, eller ska den stå på ett bord eller annan möbel? Ska det vara en spegel med eller utan ram?

130 Produkter
Visar 1 - 60 av 130 produkter

Rund spegel - Inredningsdetalj för alla

Rund Spegel 70 cm ØDet finns många olika typer av fina speglar och beroende av vad vi har för stil så väljer vi antingen den ena eller den andra. En typ av spegel som är väldigt populär är just runda speglar. Det är inte så konstigt, eftersom en rund form ger ett mjukt och trevligt intryck och det är ju aldrig fel!

För vissa är det viktigare med formen på en spegel än vad det är för andra. Vissa tycker att andra saker är viktigare, så som exempelvis storlek eller liknande. Om man har mycket plats hemma så kan man välja i princip vad som helst, men om man bor lite mindre så kan det vara viktigt att ha speglar som man kan hänga upp på väggen.

Man vill kanske inte alltid slösa golvyta på just speglar, eftersom det finns så många fina varianter som man kan hänga på väggen. Även det motsatta gäller förstås, om det är så att man har mycket på väggarna, men mycket ledig golvyta. Det är detta som är så bra med speglar i största allmänhet, för man kan alltid hitta en plats för en spegel!

Spegel i klassisk design

Runda speglar hittar man i många olika hem. Både ungdomar och äldre väljer att ha en rund spegel hemma och dess form passar in i alla tänkbara inredningsstilar. Om man är osäker på vad för slags spegel man ska välja att köpa kan man alltid lita på att en rund variant kommer att kännas bra.

Med en rund spegel så känns hemmet genast lite mysigare och det blir utan tvekan mer hemtrevligt när en fint formad spegel är på plats! Det finns en stor mängd varianter att välja mellan, så man har massor att välja mellan! Ett stort utbud är alltid kul, eftersom det innebär att man har stor chans att finna exakt det man söker.

Att tänka på när man väljer spegel

Precis som med andra inredningsdetaljer så är det klokt att tänka igenom sitt köp noga när man ska köpa en spegel. Då det är en sådan vanlig produkt så är utbudet enormt och trots att det är kul så kan det också vara så att det gör att det blir svårt att välja. Tänk på att spegeln ska passa ihop med resten av stilen du har hemma, för det är lättare att anpassa en spegel efter ett hem än vad det är att anpassa ett hem efter en spegel!

Ofta kan man falla för en rund spegel som är väldigt liten och som endast fungerar som spegel för ansiktet, men vill man ha en sådan är det bra att komma ihåg att det kan behövas en helfigursspegel också. Man ska inte bara ha det estetiskt tilltalande omkring sig, utan det är också viktigt att man har ett hem som är praktiskt.

Placering av en rund spegel

När man ska placera en spegel så finns det egentligen bara tre sätt att göra det på. Antingen placerar man sin spegel på en plats för att man tycker att det ser fint ut, eller så placerar man sin spegel på ett praktiskt ställe. Det tredje alternativet, att placera en spegel på ett ställe som är praktiskt plus att det ser snyggt ut, är såklart det bästa. Det är dock inte alltid man kan få allt, så då får man välja det näst bästa alternativet.

En sak som är bra att tänka på vad gäller placering av speglar är att tänka på hur det ser ut med ljus. Om man placerar en spegel på en plats dit ljust inte når så bra så kan det vara svårt att exempelvis sminka sig vid spegeln. Det kan vara lite svårt att veta exakt var i hemmet en spegel har den bästa platsen om man precis flyttat, men då kan man gå på upptäcktsfärd med spegeln i hand för att se var ljuset är bäst!

Ny rund spegel – nytt hem!

Ibland behövs det inte mycket mer än en ny spegel för att det ska kännas som att man har ett nytt hem. Då det finns så många fina runda speglar på marknaden så är man garanterad att hitta åtminstone en favorit, oavsett när man tar sig en titt. Det är bara att spana in utbudet och köpa en ny för att piffa till det en aning!

Ofta är det så att vi helt enkelt glömmer bort våra speglar vad gäller det estetiska. Vi ser endast till deras funktion, vilket gör att vi glömmer bort att köpa nya. Om vi jämför med exempelvis krukor eller lampskärmar så är det sådana saker som vi ofta köper nytt av, men speglar stannar ofta på sin plats från det att vi hänger upp dem till dess att vi flyttar. Detta måste vi ändra på! Kom ihåg att ha med speglar i tankarna nästa gång ni vill ha in lite nytt i hemmet, för de är inte bara funktionella, utan de allra flesta är väldigt vackra också!

När en spegel inte är nog!

Runda speglar kan man ha många av, även om man inte bor så stort. Det går alldeles utmärkt att placera runda speglar både i hallen, badrummet, sovrummet med mera. Då det finns så många runda fina speglar att välja mellan så är det också så att man kan välja att köpa fler än en. Man kan ju placera en i varje rum, om det är så att man får svårt att välja!

Det är ju tråkigt om man är tvungen att välja bort en rund spegel bara för att man hittat en annan som man gillar. Det är bara att köpa hem båda två! Det finns alltid plats för en vacker inredningsdetalj, så mycket är säkert!

Kom ihåg att barnen kan använda sig av spegeln när de leker och klär ut sig, till exempel, så det kan vara bra att placera en spegel i barnens rum. Det är också en smart detalj att ha i den lilla bebisens rum, eftersom de tycker att det är spännande med speglar när de är relativt små.