Laddar, vänligen vänta...
Fri frakt över 699 kr (49kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars öppet köp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

3 för 2 - Gäller alla produkter du hittar -här- »

Fotoramar 20x40 cm

Behöver du en ram till ett fint motiv i 20x40 cm? Då ska du ta dig en titt i vårt utbud nedan – vi har nämligen ett flertal olika varianter i denna storlek. Kanske är det så att du är ute efter en fotoram med blank ram? En svart enkel variant som passar till allt? En i guld? Det vet bara du.

Alla våra ramar kan användas i liggande format, så har du en bild i 40x20 cm passar våra ramar lika bra till det.

14 ProdukterVisa lager:

Visa lagersaldo för webbutik
Visa lagersaldo i din lokala butik:
GöteborgEklandagatan 29 JönköpingSmedjegatan 8 MalmöSjälbodgatan 2 NorrköpingSkeppargatan 38
Sth SödermalmLångholmsgatan 42 Sth SödermalmFolkungagatan 132 Sth SundbybergFredsgatan 11 Sth ÖstermalmValhallavägen 36

Ramar 20x40 cm

Våra fotoramar 20x40 cm är tillverkade i trä och finns i svart, vitt, brunt, träfärgat, guld och silver. Ramen finns både med matt och blank finish. Om du föredrar en ram med blank finish, har du att välja mellan guld och silver. Föredrar du istället en matt finish, så kan du välja mellan alla färgerna. De matta ramarna är aningen mer diskreta, medan de blanka kan framstå som lite lyxigare – något som också förstärks av att de är guld- eller silverfärgade.

Liggande eller stående?

Hör du till dem som gillar valfrihet och att kunna variera motivet på dina tavlor? Du tänker du kanske att det blir problem om du byter motiv från ett i stående format, till ett i liggande? Så kan det vara med andra ramar, men vi vill att du ska kunna ha så stor användning som möjligt av din fotoram, så därför är våra fotoramar tillverkade för att passa att hängas både i stående och liggande format.

Denna ram är ju lite långsmal, så passande motiv skulle kunna vara exempelvis en hög byggnad, ett ståtligt träd, eller varför inte en solros? Ramen används då i stående format. Men lika passande för en fotoram 20x40 cm skulle kunna vara en vidsträckt strand, en månbelyst horisont eller en orm som ringlar fram över savannen. Med ett sådant motiv vill du naturligtvis kunna hänga tavlan i liggande format.

Eftersom våra ramar är tillverkade på detta sätt, behöver du aldrig låta motivets position hindra dig då du vill byta motiv.

Förslag på motiv

Är det så att du utgår från ett motiv som du vill rama in, eller är situationen den motsatta – du har hittat en ram som du gillar, och som du tror skulle passa hemma hos dig, och nu vill du hitta ett motiv till den?

Många gillar att göra uppförstoringar på sina egna foton – kanske har du en favoritbild från semestern som du vill föreviga och ha möjlighet att titta på varje dag? Ett annat alternativ kan vara att rama in en teckning eller målning som du själv eller någon du tycker om har gjort.

I vanliga tidningar och magasin finns ofta många fina bilder som du kan använda för din tavla. Om du hittar flera och har svårt att välja – gör ett collage genom att kombinera många olika bilder.

Många gillar att rama in citat och kloka ord för att sätta upp på väggen och påminna sig själv om. Oavsett om det är gamla klassiker som Carpe Diem eller något som du själv har hittat på och som betyder något för dig, kan det vara effektfullt att ha orden inramade.

Om du är osäker på vilket motiv som du gillar, finns det faktiskt de också som bara hänger upp tomma ramar. Detta kan bli väldigt effektfullt, och en avbrytning mot väggen tavlorna hänger på, som väcker uppmärksamhet och ibland kanske nyfikna frågor. Tröttnar du på detta, är det ju enkelt att när som helst fylla ramarna med ett lite mer uttrycksfullt innehåll.