Laddar, vänligen vänta...
Fri frakt över 699 kr (49kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars öppet köp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

3 för 2 - Gäller alla produkter du hittar -här- »

Fotoramar 58x100 cm

Våra ramar i 58x100 cm är väldigt populära till posters. Speciellt våra fina träramar i vitt och svart.

18 ProdukterVisa lager:

Visa lagersaldo för webbutik
Visa lagersaldo i din lokala butik:
GöteborgEklandagatan 29 JönköpingSmedjegatan 8 MalmöSjälbodgatan 2 NorrköpingSkeppargatan 38
Sth SödermalmLångholmsgatan 42 Sth SödermalmFolkungagatan 132 Sth SundbybergFredsgatan 11 Sth ÖstermalmValhallavägen 36

Ramar 58x100 cm

Är du på jakt efter en fotoram 58x100 cm? I så fall har du hittat rätt. I vårt sortiment finns ett stort utbud av fotoramar 58x100 cm. Detta lite långsmala format passar fint på en smalare vägg – eller varför inte hänga flera ramar intill varandra, för att skapa en fin enhet?

Våra fotoramar är gjorda för att kunna monteras både stående och liggande. På så sätt behöver du inte anpassa ramen efter motivet, eftersom du när som helst kan ändra placering på tavlan. Ena dagen kanske du vill placera en bild på ett högt torn i fotoramen, och hänger då så klart upp den i stående läge. När du tröttnat på det motivet, kan du enkelt byta ut det mot en vidsträckt strand, och ha tavlan hängande i horisontellt läge.

Vilken färg passar bäst?

Vet du redan vilket motiv du vill rama in, eller utgår du från ramen och väljer motiv därefter? Oavsett vilket som stämmer in på dig, kommer du att kunna välja mellan flera färger när du väljer din fotoram 58x100 cm. Är det sobert svart som lockar? Glammigt guldigt? Eller kanske traditionellt träfärgat? Kika runt i vårt sortiment, och se vilken stil som passar dig bäst.

När du väljer färg på ramen, kan du antingen välja en färg som får ramen att smälta in med övrig inredning, exempelvis en vit ram mot en vit vägg, eller så väljer du en färg som har helt motsatt effekt, exempelvis en svart ram mot en vit vägg. Färgen rå ram påverkar också hur pass framträdande själva motivet blir.

En guldfärgad ram kan skapa en känsla av lyx och flärd, medan en träram ger ett betydligt mer naturligt och lågmält intryck. Det kan vara roligt att testa hur ett motiv upplevs, beroende på vilken ram man använder. Prova gärna själv!

Utöver att välja färg på ramen, kan du även välja om du vill ha en ram med matt eller blank yta. Det kan tyckas som en obetydlig detalj, men ramens finish kan faktiskt ha större betydelse än man tror för hela tavlans utseende. Generellt kan man säga att en matt ram ger ett lite mer stillsamt intryck, medan en blank ram drar ögonen till sig lite mer.

Smarta saker

Har du varit med om att rama in ett motiv, och när du äntligen fått din nya tavla på plats, så kan du knappt se motivet, för alla fingeravtryck som du har lyckats placera på glaset under tiden du har jobbat med att få motivet på plats? Visst är det irriterande? Ett enkelt sätt att undvika detta, är att använda ett par tunna bomullsvantar när du jobbar med din tavla. Det är betydligt lättare att undvika fingeravtryck på det sättet, än att försöka få bort dem i efterhand. Våra bomullsvantar finns i flera storlekar och passar därför för både stora och små tassar.

En annan smart sak som vi vill tipsa om, är att använda så kallade frame bumpers. Dessa är små självhäftande skydd som fästes på baksidan av dina tavlor, för att skydda väggen från märken.