Köpvillkor

Det är viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning. Följande villkor reglerar förhållandet mellan dig som kund och BGA Group AB (Nedan kallad BGA) när du handlar på vår webbplats över internet: 

Sammanfattning av våra köpvillkor:

  • På BGA.SE levererar vi endast inom Sverige – de andra ländernas butiker hittar du längst ned på sidan.
  • Du måste vara 18 år för att handla hos oss, alternativt ha målsmans tillstånd tillgängligt innan köpet.
  • Vid köp godkänner du vår integritetspolicy gällande lagring och hantering av personuppgifter.
  • Beställningar är bindande, och alla bedrägeriförsök eller falska beställningar polisanmäls.
  • Du har rätt att ångra ditt köp inom 90 dagar efter du hämtat ut ditt paket. Du kan kostnadsfritt lämna in varan i någon av våra butiker, men vid returfrakt står du själv för kostnaden. Vi har även rätt till ersättning för ev. värdeminskning innan vi betalar tillbaka dina pengar till dig inom 14 dagar efter returen.
  • Ångerrätten gäller EJ vid köp av måttbeställda varor.
  • Vi erbjuder flera leveransalternativ: leverans till ombud, boxar, hemleverans eller uthämtning i butik. Se aktuella leveranskostnader och mer info nedan.
  • Vid reklamation av skadade varor ersätter vi dig antingen genom ny likvärdig vara eller pengarna tillbaka. Vid reklamation står vi för alla fraktkostnader.
  • Vi följer konsumentköplagen och lämnar minst 6 månaders garanti på alla produkter.
  • Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella skrivfel, samt att bilderna kan ge olika färgnyanser i olika datorer.

 

Fullständiga köpvillkor:

Frakt och leverans

Vi levererar endast inom Sverige

Fraktalternativ

För mer information om alla fraktsätt som vi erbjuder -klicka här-

Outlösta försändelser

Det är upp till dig som kund att ange en giltig och korrekt leveransadress. Om BGA av någon anledning får tillbaka ett paket som ej hämtats ut och går i retur till oss förbehåller vi oss rätten att debitera en avgift*, för att täcka våra administrativa kostnader, frakt och returfrakt. *Avgiftens storlek beror på hur stort paketet är. På paket i normal storlek upptill 78x108 cm är kostnaden 299,90 kr vid större försändelser debiteras en avgift på 599,90 kr

Transportskadad leverans

När du tar emot varan kan den ha skadats i transporten. Anmäl i så fall skadan direkt till distributören, enklast där du hämtade paketet. Syns skadan utvändigt kan du reklamera redan när du tar emot försändelsen.

Kvitto/Orderbekräftelse

Den e-postbekräftelse du erhåller när du lägger din beställning gäller som kvitto. Önskar du papperskvitto ber vi dig skicka ett mail till info@bga.se så ordnar vi givetvis detta till dig. Om du inte fått en orderbekräftelse inom 30 minuter, vänligen kontrollera att din e-post adress stämmer och maila oss så skickar vi om bekräftelsen.

Öppet köp / Ångerrätt

Hos oss på BGA kan du returera en produkt inom 90 dagar från att du har hämtat ut ditt paket. Du kan välja mellan att lämna din retur i någon av våra fysiska butiker eller skicka dina produkter med Schenker, DHL eller Postnord. Du behöver inte föranmäla att du ska returnera utan kom bara till närmaste butik eller skicka in paketet till oss.

Är produkterna öppnade eller ej i nyskick har vi rätt att göra ett prisavdrag för ev värdeminskning.
Kom ihåg att emballera din försändelse väl för att undvika fraktskador. 
Produkterna måste returneras i orginalförpackning.
Så snart vi mottagit dina returnerade varor återbetalar vi inom 14 dagar tillbaka dina pengar till det konto du angivit. 

Lämna i butik:
Du kan lämna alla returer i våra fysiska butiker utan kostnad. Adressen till alla våra butiker hittar du här.

Skicka in till oss:
När du skickar produkterna till oss står du själv för kostnaden för returfrakt och den återbetalas ej. Bifoga alltid din följesedel som du fick av oss i paketet när du returnerar och skriv att du vill göra en retur. Du skickar tillbaka dina produkter via närmaste DHL, Schenker eller Postnordombud. Tänk på att emballera produkterna ordentligt så dom inte går sönder i frakten tillbaka. Du kan även köpa en retursedel genom oss som vi skickar via mail eller som brev till dig om du saknar skrivare. -Klicka här- för att beställa retursedel (Gäller produkter med maxmått 75x105 cm). För större produkter som går via hemleverans är returkostnaden 395 kr (Dock alltid fri retur till någon av våra butiker). För dessa produkter måste du kontakta kundtjänst på info@bga.se.

Returadress:
BGA.SE
Utmarksvägen 2
802 91 Gävle

Om produkterna är oöppnade får du tillbaka hela beloppet (inkl den frakt du betalade när du beställde) är produkterna öppnade eller ej i nyskick har vi rätt att göra ett prisavdrag för ev värdeminskning.

Ångerrätt gäller EJ vid måttbeställda ramar och passepartouter
Vid beställning av specialanpassade produkter såsom måttbeställda ramar och måttbeställda passepartouter gäller ej ångerrätten då produkten är speciellt anpassad just till dig som kund.

Reklamationer / Garantier

Om någon vara är skadad när du öppnar paketet skall du göra en reklamation till oss, därefter ersätter vi dig på lämpligt sätt, antingen genom en ny likvärdig vara eller pengarna tillbaka. Du som kund har inte heller några kostnader för frakt i samband med detta utan vi betalar självklart dina fraktkostnader. Vid reklamation kontakta oss via mail info@bga.se och ange att det gäller en reklamation i ämnesraden på mailet så hjälper vi dig att skicka tillbaka produkten på bästa sätt. 

Konsumentköplagen / ARN ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Men vänta inte med att påtala felet utan gör det på en gång. Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras rekommendationer.

Tvist

Om tvist ej kan lösas i samförstånd med oss har du som kund alltid möjlighet att vända dig till ARN (Allmänna reklamationsnämnden) som du hittar mer information om på www.arn.se. Du kan även lämna klagomål direkt online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, som du hittar via följande länk http://ec.europa.eu/consumers/odr. Lämnar du in ett klagomål via denna plattform, vidarebefordras ditt ärende automatiskt till rätt nationellt ansvarigt tvistlösningsorgan. Detta tvistlösningsorgan tar sedan kontakt med oss och försöker lösa tvisten utan att blanda in domstol.

Garantier

BGA följer naturligtvis konsumentköplagen och lämnar minst 6 månaders garanti på alla produkter. I de flesta fall lämnar vi samma garantier som vi får från leverantörerna av våra varor. Dv.s oftast 1 år.

Denna garanti gäller inte vid:
-Olyckshändelse efter det att du har fått varan
-Vanvård
-Onormal användning av varan
-Om du låtit bli att följa skötsel- och serviceanvisningar.
Enligt konsumentköplagen kan du även alltid reklamera tillverkningsfel på en vara upp till tre år efter köpet.

Allmänt

Alla produkter vi säljer kan användas i Sverige. När produkten kräver det har de även en svensk manual i fysisk eller digital form. Vi reserverar oss för slutförsäljning samt eventuella skriv/text-fel samt att bilderna kan ge olika färgnyanser i olika datorer.

Alla varor förblir BGAs egendom tills full betalning erlagts. Alla bedrägerieförsök och falska beställningar polisanmäls.

Färgåtergivning på datorskärm

Vi har gjort allt vi kan för att återge färger och bilder korrekt på vår sida, men vi kan ej garantera att våra varor kommer att ha exakt den färg du uppfattar på din bildskärm eftersom färgnyanser kan skilja sig åt på olika datorskärmar och vi kan inte ansvara för din dators färgåtergivning.

Beställningar

Beställningar är bindande. Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att BGA lider ekonomisk eller skada polisanmäles.

Priser

Priset som anges på BGAs webbplats vid inköpstillfället, är det som gäller. Priserna är styckpriser inklusive moms om inget annat anges. Vi reserverar oss för eventuella skriftfel.

Åldersgräns

Hos BGA måste du vara 18 år för att få handla. Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet.

Lagring av personuppgifter

Vid köp godkänner du vår integritetspolicy vad gäller lagring av personuppgifter, hantering av dessa av tredje part m.m. Läs vår integritetspolicy här. 

 

Köpvillkoren uppdaterades senast 2020-11-17