Laddar, vänligen vänta...
Fri frakt över 699 kr (49kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars öppet köp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

FYNDA HÄR BLAND ALLA VÅRA KAMPANJER »

Tavelbelysning

Du har ditt motiv, du har din ram – tavlan är precis så som du vill ha den. Låt den då få den uppmärksamhet som den förtjänar, genom att belysa den med lämplig tavelbelysning!

En bra tumregel, när du väljer tavelbelysning, är att välja en belysning som matchar ramen – exempelvis vit belysning till en vit ram. Välj mellan lysrör och LED-lampor, samt vilken form av montering du föredrar.

54 ProdukterVisa lager:

Visa lagersaldo för webbutik
Visa lagersaldo i din lokala butik:
GöteborgEklandagatan 29 JönköpingSmedjegatan 8 MalmöSjälbodgatan 2 NorrköpingSkeppargatan 38
Sth SödermalmLångholmsgatan 42 Sth SödermalmFolkungagatan 132 Sth SundbybergFredsgatan 11 Sth ÖstermalmValhallavägen 36

Tavelbelysning i form av lysrör eller LED

Guldfärgad tavelram med matchande tavelbelysning

Tavlor är till för att tittas på! Använd dig av tavelbelysning för att ge dem den uppmärksamhet som de förtjänar. Här finner du vårt sortiment med tavelbelysning för tavlor i en rad olika storlekar. Tavelbelysningen skapar ett lyxigt intryck samtidigt som den framhäver tavlans motiv och avger ett trivsamt sken i rummet. En tumregel vid ljussättningen av ett vardagsrum är att där bör finnas minst fem olika ljuskällor. När du använder dig av tavelbelysning får du på ett enkelt sätt en eller flera av dessa ljuskällor!

Välj ut några av dina absoluta favoriter på väggen och komplettera ramarna med lampor i neutrala eller matchande färger. Allra snyggast blir det om du väljer till exempel vit belysning till en vit ram och så vidare. Tänk på att olika tavellampor och dess hållare passar olika mått på ramlister.

I vårt sortiment finner du både klassisk tavelbelysning och tavelbelysning med LED. Vilken sorts tavelbelysning du väljer är förstås helt upp till dig. Med LED-lampor ovanför tavlan får du ett starkt ljus i ett elegant utförande. Med ett vanligt ljusrör i tavelbelysningen avges ett sken som kan liknas med en klassisk vägglampa. Som nämns ovan är en bra tumregel rörande ljussättning av ett medelstort rum att där finns 5 olika ljuskällor. Om du låter tavelbelysningen utgöra en eller flera av dessa ljuskällor framhävs samtidigt din favorittavla precis som du vill ha den - du slår två flugor i en smäll! Tavlan med belysning kan med fördel hängas ovanför soffan, vid skrivbordet, ovanför en byrå, vid sängen eller på en del av väggen som känns tom. Häng dem dock inte ovanför en tv, då lampan lätt stör ögat när du vill koncentrera dig på en film eller ett tv-program.

Oavsett om du har fått ärva en vacker tavla eller om du har hittat en ny snygg poster blir den extra fin tillsammans med tavelbelysning. Det viktiga är att du väljer en som passar bra till ramen måttmässigt. Under respektive produkt som hör till vårt sortiment av tavelbelysning finner du riktlinjer för vilken typ av ram den passar med. Om du ändå är osäker är det bara att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att välja ut den rätta belysningen för dig.

matcha ram med tavelbelysning

För en snygg helhet rekommenderar vi att du väljer tavelbelysning som matchar tavlans färger. Ett färgmotiv tillsammans med en vit ram och en svart lampa kan skapa ett rörigt och icke harmoniskt intryck. Välj då istället vit tavelbelysning till en vit ram osv. Om du matchar ram och tavelbelysning kan du vara säker på att du framhäver din tavla på ett elegant och stilrent sätt. Då spelar det heller ingen roll om tavlans motiv innehåller många färger.

Är du osäker på vilken tavelbelysning som passar bäst till en specifik tavla? Tveka inte att kontakta vår kundtjänst! Vi är mycket måna om att du som kund får en personlig service och blir nöjd med ditt köp.