Laddar, vänligen vänta...
Fri frakt över 699 kr (49kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars öppet köp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

3 för 2 - Gäller alla produkter du hittar -här- »

Fotoramar 80x120 cm

Här nedan har du tavelramar i ett riktigt stort format. De passar alla dina stora bilder samt för collage av mindre bilder. Detta är en fotoram som tar mycket fokus, så tänk på det när du placerar den.

Man kan använda ramarna i liggande format också – de passar alltså perfekt även för motiv i 120x80 cm. Ta dig en titt på vad vi erbjuder och välj den stil på ram som passar just ditt hem.

7 ProdukterVisa lager:

Visa lagersaldo för webbutik
Visa lagersaldo i din lokala butik:
GöteborgEklandagatan 29 JönköpingSmedjegatan 8 MalmöSjälbodgatan 2 NorrköpingSkeppargatan 38
Sth SödermalmLångholmsgatan 42 Sth SödermalmFolkungagatan 132 Sth SundbybergFredsgatan 11 Sth ÖstermalmValhallavägen 36

Ram 80x120 cm

En stor bild kräver en rejäl ram som skyddar samtidigt som den framhäver. Här hittar du våra färdiga ramar med måtten 80x120 cm – ett format som gör sig extra bra på en bred vägg. De färdiga varianterna har stilsäkra profiler, är tillverkade av trä och går i några av våra mest populära färger. Exempelvis hittar du här vita, svarta och träfärgade modeller.

Är du ute efter en speciell design i 80x120 som inte finns här? Då föreslår vi att du tar dig en titt i vår kategori måttbeställda ramar, där du hittar en massa olika varianter som vi tillverkar i vår egen ramverkstad. Vid frågor är det bara att kontakta vår duktiga kundtjänst. Vi strävar alltid efter att ge dig som kund personlig service och se till att du blir riktigt nöjd med ditt köp.

Har du en bild i 80x120 cm som behöver ramas in? Eller vill du gärna införskaffa en sådan ram, bara det att du saknar ett specifikt motiv? Vi börjar med det första scenariot. En stor tavla drar förstås till sig mer uppmärksamhet än vad en mindre tavla gör, därför är det extra viktigt att rum, inramning och motiv harmoniserar med varandra. Denna balans är faktiskt enkel att uppnå. I första hand ska motivet matcha tavelramen. Exempelvis kan du välja en framträdande färg i bilden som du fångar upp i ramen för en behaglig helhet. Ett svartvitt motiv är allra enklast att matcha då det enda du behöver tänka på är att välja en mörk ram till en bild med ljus bakgrund och tvärtom.

I andra hand ska den färdiga tavlan matcha övrig interiör och då i första hand väggen. En mönstrad eller mörk och ”tung” vägg får genast ett lyft när du dekorerar den med en ljus tavla som ger ett luftigt intryck. En vit eller ljus vägg utan krusiduller blir mer spännande med en snygg tavla och du får ett resultat där tavlan drar till sig mest uppmärksamhet.

Så kommer vi till scenario nummer två: Du vill gärna pryda din vägg med en stor ram men är osäker på vad du ska välja för motiv. Om du har ett betydelsefullt foto i digitalt format går det ofta att förstora så pass mycket att det passar i en ram i 80x120 cm. Kontakta oss så berättar vi mer! Ett annat alternativ är att göra ett kollage av flera bilder mot en fin bakgrund. Vill du göra det extra enkelt kan du rätt och slätt låta ett fint tyg eller papper utgöra motivet. Då ”slår du in” ramens bakstycke med tyget eller pappret och fäster det på baksidan med exempelvis lim eller tejp. Resultatet kan jämföras med en fondvägg, med skillnaden att tavlan förstås är mindre och mycket lättare att byta ut än en tapet.