Runda ramar

Här på BGA hittar du unika runda ramar i mängder av storlekar, stilar och färger. Den runda ramen är tidlös och har hängt i människors hem sedan flera hundra år tillbaka. I en rund ram kan man exempelvis sätta i porträtt, familjebilder och mycket annat.

Visa fler filter
  Filtrera
  Visar 0 produkter

  Tyvärr!

  Hittades inga produkter

  RUNDA RAMAR

  I denna kategori kan du ta del av vårt utbud av runda ramar. Den runda ramen har varit populär i flera hundra år och kan idag inte betraktas som annat än en tidlös klassiker. Den mjuka formen är inte bara otroligt stilren utan även mycket behaglig för ögat.

  Historiskt sätt har runda ramar mestadels använts till porträtt – och det är inte svårt att se varför! En rund inramning ger ett klassiskt och elegant intryck, vilket är därför många väljer att använda en rund ram till fotografier på barnen eller släktingar. Givetvis är dessa runda ramar även lämpliga att använda till andra typer av motiv, såsom fina broderier, tidningsurklipp eller torkade blommor. Letar du noga kan du även hitta andra bilder och tavlor i rund utformning.

  FORMER GER DYNAMIK I HEMMET

  Ett populärt inredningstips som många idag använder sig utav är att använda färg i inredningen, för att skapa spänning och förhindra att rummet känns platt och opersonligt. Men visste du att former är en minst lika viktig faktor att tänka på?

  Den runda formen kan antingen användas som komplement eller som kontrast i din heminredning. Låter du den runda formen återkomma i rummet, med runda bord, runda tavlor och runda mattor, får hela rummet en behaglig enhetlighet där väggar, golv och möbler harmoniserar. Väljer du istället att framhäva kanter och vinklar i din heminredning så bryter en eller två runda tavlor av perfekt. Genom att blanda färger och former kan din inredning bli mer dynamisk och mer personlig, så var inte rädd för att testa dig fram!

  RUNDA RAMAR I TAVELVÄGGEN

  Att hänga flera ramar tillsammans i en stor tavelvägg är ett utmärkt sätt att få ett rum att kännas ombonat och trevligt. Det allra vanligaste är att blanda ramar i olika former och storlekar för att lyfta dina favoritmotiv till nya höjder. Runda tavelramar är supersnyggt att ha bredvid klassiska fyrkantiga ramar och det får hela tavelväggen att kännas ännu mer personlig.

  Ett av de vanligaste knepen för att skapa en stilren tavelvägg som känns sammanhängande och autentisk är att välja ett genomgående tema på ramar och motiv. Det kan vara ett färgtema, där både ramar och motiv kompletterar varandra färgmässigt, eller så kan det vara genom att välja motiv i samma stil. En tavelvägg med motiv i ledig och avslappnad stil förhöjs av ett runt broderi i samma anda, och har du ett naturnära tema kan du med fördel rama in torkade växter. Tänk utanför boxen och välj de motiv som känns rätt för dig.