Ramverkstad - Måttbeställda ramar

Om du har en bild i udda mått och har svårt att hitta ramar i standardstorlek som passar så är det inte några problem. Här beställer du snabbt och smidigt en måttbeställd ram.

Vi har även två undersidor där vi har samlat alla ramar som har maxmått -124x160 cm- respektive -100x160 cm-. På 100x160 cm sidan hittar du även alla som fungerar i 124x160 cm. Om du söker måttbeställda canvasramar/skuggramar -klicka här-

Färg
Material
Färgnyans
Träslag
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Listens djup
   [mm]
  • Listens bredd
   [mm]
  • Färgnyans
  • Träslag
  • Falsdjup (innerdjup)
   [mm]
  • Pris
  Visar 1 - 100 av 256 produkter
  Visar 1 - 100 av 256 produkter

  Höj din bild med en snygg måttbeställd ram

  Att beställa en ram i valfri storlek är ett perfekt alternativ för dig som har ett motiv i lite udda format! Många riktigt bra bilder följer inte standardmått och passar därför inte i standardramarna. Kanske gillar du att ta panoramabilder? Eller fotar med film i kvadratiskt format? Det betyder inte att du måste ge upp hoppet om att rama in dina bilder! Lösningen är en måttbeställd ram. Vi på BGA har nämligen en ramverkstad som tillverkar snygga tavelramar på beställning. Här kan du själv beställa tavelramar helt efter egna mått. Vi strävar efter att du ska få just det du vill ha i ramväg, ständigt förstås med ett öga på att inte bara produkten utan även priset ska vara helt rätt för dig som kund. Vi har även ett stort sortiment med färdiga stora ramar.

  När du ska beställa din specialram finns det även ett stort antal olika typer av snygga ramar att välja på i vårt sortiment. Här finns något för alla smaker och rum. Vill du ha en snirklig tavelram i guld för din tavla? Eller passar det i just det här sammanhanget bättre med sobert svart eller trendigt vitt? Kanske vill du helst ha en enkel blankfernissad brun träram, en ram som inte drar blickarna till sig själv utan ger betraktaren möjlighet att verkligen fördjupa sig i bilden? Alla våra ramar håller hög kvalitet. Vad du än har för preferenser och önskemål när det gäller tavelramar har vi antagligen precis det du söker efter. Varför inte bläddra igenom vårt högkvalitativa urval av tavelramar som kan måttbeställas och titta efter vilken som passar dig, din bild och ditt rum allra bäst? Vi rekommenderar dock alltid att du tittar på vårt standardutbud av tavelramar då vi ofta har något som passar redan där.

  Måttbeställda ramar med glas – eller utan

  När du köpa en måttbeställd tavelram finns det olika glas att välja mellan, därför kan det vara bra att känna till de olika alternativens primära egenskaper och fördelar. På så sätt kan du välja det alternativ som passar bäst för motivet och/eller stället där ramen ska placeras.

  Måttbeställd ram med floatglas
  Floatglas är vårt standardglas till måttbeställda ramar och är ett glas med en jämnare yta och något bättre ljusegenskaper än det vanliga glaset. Floatglas har också 40-45% UV-skydd.

  Måttbeställd ram med plexiglas
  Plexiglas är en typ av genomskinlig akrylplast som är betydligt lättare och tåligare än vanligt glas. Ett perfekt alternativ när du vill minska vikten av din upphängning, eller för ramar som ska sättas i exempelvis barnrum eller andra utrymmen där man söker ett tåligare alternativ.

  Måttbeställd ram med antireflexglas
  Antireflexglas har specialbehandlats för att minska störande reflektioner och gör att ditt motiv syns klart och tydligt, nästan som om glaset vore genomskinligt. Antireflexglas har dessutom ett gott UV-skydd på hela 70%. Ett bra val för ett motiv du håller särskilt kärt, eller för motiv som ska placeras på ett ställe där det finns risk för mycket reflektioner.

  Måttbeställd ram utan glas
  Ram utan glas – när behöver man det? Jo, om du till exempel har ett utstående objekt som inte ryms bakom en glasskiva eller ett motiv som inte är tänkt att sitta bakom glas, exempelvis en canvasmålning, då kan du beställa en ram helt utan glas. Bakstycke medföljer oavsett.

  Beställa ram i valfri storlek – så gör du!

  Att beställa en måttbeställd ram hos oss är enkelt! När du hittat en ram du gillar ur vårt sortiment av måttbeställda ramar, väljer du bara vilket typ av glas du önskar samt anger höjden och bredden på den bild du tänkt rama in. När du gjort detta räknas priset ut automatiskt så att du direkt kan se hur mycket din kompletta ram kommer att kosta. Sedan är det bara att lägga den i varukorgen och gå vidare till kassan, och några dagar senare levereras din färdigmonterade måttbeställda ram!