Magazine

Här kan du få inspiration av våra guider, inredningstips och annan trevlig läsning!

  Din guide till den perfekta vita nyansen

  I en värld där detaljer spelar roll, har vi på BGA stolt presenterat vår noggrant utvalda kollektion av passepartouter i inte mindre än sju olika vita nyanser.
  Varje nyans är unik, skapad för att komplettera och framhäva konstverken de omger. Från den bländande Supervit till den mjuka och inbjudande Creme, vår kollektion erbjuder något för varje konstnär, samlare och inredningsälskare.
  Låt oss ta en närmare titt på de sju vita nyanserna som definierar vår kollektion.

  Sätt dina favoritmotiv I fokus: använd en passepartout!

  Har du någonsin känt att din bild inte riktigt får den uppmärksamhet den förtjänar i en enkel bildram? Vill du ge ditt favoritmotiv en elegantare och mer exklusiv inramning? Om svaret är ja, då är en passepartout lösningen du har letat efter.

  Rama in din Diamond Painting

  Diamond paintings, även kallat diamanttavla och diamantmålning på svenska, är något som har blivit väldigt populärt. Inte så konstigt – en diamond painting är verkligen något exklusivt och en rolig hobby för dig som gillar att pyssla. Du skapar din diamantmålning själv och själva processen bakom det färdiga resultatet är en rolig bonus. När du skapat en diamond painting kan du rama in den i en fin ram för att få en glittrande tavla i ditt hem som verkligen blir ett blickfång!

  Scrapbooking - Ett kreativt tidsfördriv

  Har du lust att göra något kreativt och samtidigt få en väldigt fin detalj till hemmet? Titta då in våra nya Coffee Table Photo Albums från KAILA som är perfekta för scrapbooking!

  Skapa en unik tavelvägg med riktig WOW-faktor

  Nuförtiden blir det alltmer ovanligt att se en ensam tavla hängandes på en vägg hemma hos någon. Allt fler skapar större tavelväggar. Inte så konstigt - att samla olika konstverk tillsammans på en vägg i hemmet skapar verkligen en stilfull men personlig känsla!

  Skapa dynamik med en asymmetrisk spegel

  Något som blivit väldigt trendigt och som vi har sett i allt fler hem den senaste tiden är asymmetriska speglar. Utöver de många funktioner som en spegel fyller så skapar en asymmetrisk spegel en dynamisk och trendig känsla i ditt hem med dess distinkta form och den stilrena framtoningen.

  Att rama in canvas

  En canvastavla med kilram är ofta väldigt snygg som den är, och många väljer att sätta den på väggen precis så. Men om du vill göra din canvastavla ännu mer ”tavellik”, kan du välja att rama in hela canvastavlan – med kilram och allt.

  Stora ramar - stor wow-faktor!

  Om du söker ett riktigt statement piece till ditt hem kan vi tipsa om att förse någon av hemmets väggar med en riktigt stor tavla. Resultatet kan sannerligen bli enastående – se bara nedan!

  Inredning vardagsrum - stilinspiration!

  Vardagsrummet – oftast det största rummet i hemmet och det rum där man i många fall tillbringar mest tid. Att göra vardagsrummet trivsamt är därför viktigt, och det kan vara intressant att se vad olika detta kan innebära för olika individer och familjer. Här följer lite inspiration på stilfulla vardagsrum i olika stilar!

  Bakom motiven: Möt formgivaren Tim Hansson

  ”Min konst är simplistisk med försök att kombinera sport, konst och design på ett eget sätt.”

  Hylla konsten med en Frida Kahlo-poster

  Frida Kahlo – en självklar del av konsthistorien, kan nu bli väggkonst i ditt hem.

  Inredning hall - tips och inspiration!

  Hallen – det första man möts av i hemmet. Både du själv och andra som hälsar på. Det är med andra ord ett väldigt viktigt utrymme. Här följer 8 tips på hur du, förutom att göra hallen praktisk och rymlig, också gör den stilfull och välkomnande.

  Skillnaden på olika fotoalbum

  Fotoalbum med fotofickor, självhäftande albumsidor eller klistra-in-själv-album? Det finns fördelar med alla albumsorter, och valet av fotoalbum beror därför helt enkelt på vad man prioriterar: enkelhet eller flexibilitet?

  Passepartout vit, vitare, vitast - en nyansjämförelse

  Ah, du har alltså bestämt dig för en vit passepartout till din tavla? Ett mycket bra val som tveklöst kommer ge dig en snygg och exklusiv inramning. Det finns emellertid flera nyanser att välja mellan; söker du en kraftigt vit passepartout eller en med en något varmare och mjukare känsla? Här visar vi nyansskillnaderna mellan våra olika vita passepartouter!

  Ställ tavlorna mot väggen (bokstavligt talat)

  Att hänga tavlorna på väggen kan kännas som det självklara, men att istället bara luta dem mot väggen kan i många fall bli minst lika snyggt. Här är bildbevisen!

  Fotoramar - collage

  Att göra ett collage av foton i en vanlig ram går, men kan vara lite omständligt. Därför finns det färdiga fotoramar för collage – så kallade collageramar – så du enkelt och smidigt kan skapa ditt collage av fina fotominnen.

  Tavelvägg - mall eller inspiration?

  Dynamisk. Stilfull. Unik. En tavelvägg kan vara många saker. Framför allt skapar den en ombonad och personlig känsla i ditt hem, och lämnar dessutom utrymme för variation. Här hittar du både mallar och inspiration till din tavelvägg!

  DIY: gör ditt eget spegelbord - på 10 minuter!

  Att skapa ett eget exklusivt spegelbord behöver inte vara svårare än att placera en spegel på ett soffbord – det bevisar sannerligen vår kreativa kund Michelle. Och så här gjorde hon!

  Smala ramar eller breda ramar - vad är skillnaden?

  Hur bred ramlisten är gör verkligen skillnad för resultatet av din inramning. Här visar vi hur samma motiv upplevs med tre olika rambredder.

  Bild i udda mått - hur hittar jag en ram som passar?

  Har du en bild med lite ovanliga mått som du har svårt att hitta en passande ram till? Det finns en uppsjö av standardstorlekar till ramar, men för motiv i ovanliga mått kanske det ändå saknas just den där ramen du behöver. Som tur är finns det lösningar!

  Olika tavelglas - vilket ska jag välja?

  Floatglas, antireflexglas och plexiglas – vad är egentligen skillnaden? Och vilka olika egenskaper har de olika glasen? Vi reder ut!

  Svartvita posters - alltid så tidlöst stilrent

  Svartvita affischer finns i alla möjliga olika motiv och stilar. En sak har de likväl alla gemensamt: svartvita posters passar in i alla hem och smälter elegant in i vilket övrigt färgschema du än valt. Här följer lite svartvit inspiration!

  Bakom motiven: Möt formgivaren Gabriella Roberg

  ”Många gånger utgår jag från en tanke men mitt otåliga anlag och min iver brukar ta kommando över processen.”

  Boa in dig för hösten 2020

  Hemmet har verkligen hamnat i fokus de senaste månaderna. Att vi spenderar den mesta av vår tid – både fritid och arbetstid – innanför hemmets väggar har gjort att många lägger stor vikt vid att boa in sig ordentligt.

  Vad är skillnaden på matt och blankt fotopapper?

  Ska du framkalla eller förstora dina bilder? Bra beslut! Men nu kommer nästa beslut att ta: vilket fotopapper ska du välja – matt, halvmatt eller blankt? Nedan reder vi ut vilken typ av fotopapper som lämpar sig bäst för just ditt ändamål.

  Posters med yoga och andra stillsamma motiv

  Namaste. Vi kan alla behöva lite stillsamhet i tillvaron. Med hjälp av en rofylld inredning kan vi varva ned och känna oss mer harmoniska i våra hem. Nedan följer lite inspiration på posters och prints med lugna, stillsamma motiv. Posters som kan påminna dig om att ibland bara stanna upp – och ta ett djupt andetag.

  Golvspegeln - så praktisk, så elegant!

  Om du är i behov av en helkroppsspegel, men inte vill borra upp något stort på väggen, är golvspegeln ett mycket bra alternativ. Golvspeglar finns i alla möjliga varianter och stilar – trendiga som traditionella. Förutom golvspegelns praktiska funktioner är den också en stilfull inredningsdetalj, som dessutom skapar ljus och rymd i ditt hem.

  Dovt och mysigt - så lyckas du med en mörk inredning!

  Att inreda hemmet i mörka toner kanske låter som att bryta mot en av våra mest vedertagna inredningslagar. Ljust och fräscht har länge varit det som många eftersträvar, men sanningen är att med de rätta knepen kan en mörk inredning bli – inte bara mysig – utan även dramatisk och lyxig!

  Smakfulla posters till köket

  Posters till köket finns med alla möjliga olika motiv, allt från stilrena och praktiska till mer fyndiga och humoristiska. Kökstavlor skapar en mer ombonad känsla och kan ge köket en personligare touch. Här följer lite inspiration!

  Lekfulla posters till barnrummet

  Att inreda barnrum är nog svårt att göra utan ett leende på läpparna. Ett tillfälle att själv få plocka fram barnasinnet och drömma sig bort i den magiska värld som är barnens. Barntavlor och posters är enkla medel för att göra barnrummet mer ombonat, drömskt, personligt och lekfullt – nedan följer lite inspiration!

  Inredning tvättstuga - tips och inspiration!

  Letar du inredning till tvättstugan? Kanske har du helrenoverat tvättstugan och söker ivrigt efter de sista detaljerna till inredningen, eller så vill du bara piffa upp ett utrymme som i nuläget är i behov av just detta. Vi vet, tvättstugan är kanske inte hemmets mest inspirerande rum, men det går att göra tvättstugan mer inspirerande – här följer några tips!

  Låt dig inspireras av runda speglar!

  Runda speglar har för länge sedan flyttat ut från badrummet och in i hemmets alla rum. Idag ser vi runda speglar i såväl sovrum och vardagsrum som hall och matsal. Och det är verkligen något särskilt med runda speglar. Mjukheten och elegansen. För att inte tala om de magiska egenskaperna som speglar i allmänhet – och kanske runda speglar i synnerhet – besitter. Speglar skapar rymd och ljus, och kan spegla både dig och din personlighet. Här följer lite härlig inspiration på runda speglar!

  6 tips på personliga presenter till gudmor, gudfar eller fadder

  Har du en gudmor, gudfar eller fadder du håller kär och vill hitta en riktigt fin present till? Personliga presenter är alltid uppskattade eftersom de visar att man tänkt till och ansträngt sig extra för en viktig person i ens liv. Här följer 6 tips på personliga presenter till gudförälder eller fadder!

  Låt spegeln spegla din personlighet - 5 speglar med personlig karaktär

  Stilrena och klassiska speglar i all ära – det är alltid en bra idé och ett väldigt säkert kort. Men ibland kanske man vill ha något som sticker ut lite; en spegel med en originell form eller med en lekfull design. En spegel som inte bara kan spegla dig och din omgivning, utan också din personlighet. Här följer lite inspiration på speglar som får en haja till – på ett positivt sätt!

  4 oväntade sätt att använda speglar

  Spegel, spegel på väggen där – eller? Visst är speglar både praktiska och dekorativa som vägghängd inredning, men faktum är att det finns många fler användningsområden för denna populära inredningsdetalj. Nedan listar vi fyra, lite oväntade, sätt att använda speglar!

  Bakom motiven: Möt formgivaren Sanny

  ”Kreativt skapande är en slags terapi för mig”

  Sätta upp spegel på betongvägg - så gör du!

  Att sätta upp en spegel på betongvägg kan kännas övermäktigt och krångligt, särskilt om du aldrig har gjort det förut. Men lugn, vi guidar dig – steg för steg!

  Skapa ett harmoniskt hem med jordnära toner

  I naturen känner vi oss lugna och harmoniska. I en ofta stressig vardag är det därför inte så konstigt att just naturnära inredning varit på tapeten under en tid – och att den trenden fortsätter.

  Skapa ljus och rymd med speglar

  Att speglar har gått från att vara en rent funktionsmässig komponent till en vacker inredningsdetalj har nog inte undgått någon. Men spegelns funktion stannar inte där. Med en strategisk placering kan speglar nämligen skapa ljus, rymd, djup och andra dekorativa effekter i ditt hem. Vi vågar nog hävda att du med rätt spegel – och lite tanke bakom – kan skapa magi!

  Inred hemmet med speglar

  Spegeln har sedan lång tid tillbaka funnits i världens alla hem. Man har slängt ett öga i spegeln innan man lämnar hemmet, för att se att allt ser bra ut. Först nu, många år senare har spegelns syfte börjat skifta.

  Årets färg 2020

  Här berättar vi om årets färg och hur du med enkla medel och låga kostnader kan sätta färg på hemmet. Årets färg tas fram av företaget Pantone, och i år föll valet på den klassiska blåa färgen. 

  Tavelväggsguiden - Såhär skapar du din tavelvägg

  Här visar vi upp olika typer av tavelväggar för ditt hem. Vår förhoppning är att du ska bli inspirerad och hitta något du gillar. Vi delar även med oss av färdiga mallar, ger tips och tricks och visar hur man planerar upp en snygg tavelvägg.

   

  Tavelväggar

  Här presenterar vi underbara tavelväggar & perfekta par där du kan inspireras till att inreda ditt hem med nya tavlor från oss. Klicka på bilden för att köpa hela eller delar av tavelväggen. Vill du ha tips på hur du själv skapar entavelvägg har vi här en guide hur du bygger din tavelvägg »

  Allt du behöver veta om passepartouter

  Det blir mer och mer populärt att använda passepartouter, både för att det är snyggt men också ur ett hållbarhetssyfte. Passepartouten ger dina inramade bilder en elegant och exklusiv känsla. Och inte nog med det skyddar även passepartouten dina bilder från att fastna mot glaset och så småningom försämras i kvalitén.

  Att tänka på när du ska framkalla dina bilder

  Att framkalla bilder tillhör kanske inte vanligheten idag. Telefonen har fått en betydande roll och ersatt våra kameror. Och visst är det smidigt, men samtidigt så samlar man bara bilder i ett kamera album på telefonen, och sen glöms dom lätt bort. Genom att framkalla dina fotografier från livets lyckliga stunder förevigar du tillfället på ett helt annat vis.

  Tips för din tavelvägg

  Innan man kickar igång sitt projekt med en tavelvägg är det klokt att tänka igenom lite hur mycket plats man har, vilka storlekar på posters man vill ha och så vidare. En annan sak som är klokt att tänka igenom i ett tidigt stadie är vilka posters som ska placeras var.

  Rama in LP-omslag

  Ett perfekt sätt att göra ditt hem personligt och unikt, som en egen tavla eller varför inte en hel tavelvägg?

  Hitta rätt ram till rätt bild

  Att välja ram låter kanske krångligt.. Det finns ju så mycket material, färger, storlekar och lister att välja mellan! Med den här guiden hoppas vi att vi ska kunna göra ditt val av ram lite enklare.

   

  Häng upp dina tavlor utan att göra märken i väggen

  Hänga upp tavlor utan spik, utan skruv och utan att göra märken på väggen – är det ens möjligt? Ja, det är det! Här berättar vi mer om hur du gör för att snabbt och smidigt utan verktyg hänger upp dina tavlor på några minuter. En av våra riktiga favoritprodukter!

  Sätta upp tavlor på betongvägg

  Visst låter det omständigt att hänga upp tavlor på betongvägg? Man behöver en slagborr och det får absolut inte bli fel, för då har jag gjort fula märken i väggen. Men riktigt så krångligt behöver det inte vara. Här kommer lite tips på hur du hänger tavlor på betongvägg med minimala skador.

  Sätta upp tavlor på gipsvägg

  Ska du hänga upp dina tavlor på en gipsvägg? Här kommer lite tips vad du kan tänka på för att dina tavlor ska få den bästa upphängningen.

  Tips & trix hur man tar fina bebisbilder

  Att ta bilder på de finaste man har är inte alltid så rätt. Alla bebisbilder är såklart söta, men hur gör man för att få de där lilla extra? De försöker vi gå igenom här.

  Såhär skapar du din tavelvägg

  Här samlar vi praktiska tips och trix hur du enklast skapar din egna tavelvägg

  Fotovägg - Tips och inspiration för fotoväggar

  Det finns väldigt många olika sätt att hänga upp sina tavelramar på. Handlar det om endast en tavla är det inte svårt att få till det. Är det däremot frågan om flera tavlor som ska placeras på en och samma vägg behöver du fundera lite extra innan du hänger upp dem. I denna text har vi valt att lyfta fram de allra vanligaste och enklaste metoderna för att få till en snygg tavelvägg. Läs tipsen för att få ut de mesta av dina bilder och tavlor.

  Pusselramar - rama in ditt pussel!

  Känns det otillfredsställande att plocka isär ditt flera dagar långa pusselprojekt och lägga tillbaka det i lådan? Rama in pusslet och sätt upp det på väggen istället!

  Hur stort är ett diplom - och vilken ram ska jag välja?

  Har du fått ett diplom? Grattis! Det är alltid något att vara stolt över, och något som absolut hör hemma på väggen i ditt hem eller på ditt kontor. En fin och passande ram är given – men hur stort är ett diplom egentligen, och vilken ram ska man välja?

  Tavelram eller fotoram - är det någon skillnad på dessa ramar?

  Även om motivet oftast är i fokus kan en ram verkligen göra stor dekorativ skillnad. Ramen är alltså inte bara ett praktiskt verktyg för att få upp något vackert på väggen, den kan verkligen komplettera och förhöja känslan i motivet. Men vad är egentligen skillnaden mellan en fotoram, tavelram och bildram?