Laddar, vänligen vänta...
Fri frakt över 699 kr (49kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars öppet köp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

3 för 2 på utvalda ramar, speglar och fotoalbum här »

Magazine

Här kan du få inspiration av våra guider, inredningstips och annan trevlig läsning!

 • Bild i udda mått – hur hittar jag en ram som passar?

  Har du en bild med lite ovanliga mått som du har svårt att hitta en passande ram till? Det finns en uppsjö av standardstorlekar till ramar, men för motiv i ovanliga mått kanske det ändå saknas just den där ramen du behöver. Som tur är finns det lösningar!

 • Svartvita posters – alltid så tidlöst stilrent

  Svartvita affischer finns i alla möjliga olika motiv och stilar. En sak har de likväl alla gemensamt: svartvita posters passar in i alla hem och smälter elegant in i vilket övrigt färgschema du än valt. Här följer lite svartvit inspiration!

 • Bakom motiven: Möt formgivaren Gabriella Roberg

  ”Många gånger utgår jag från en tanke men mitt otåliga anlag och min iver brukar ta kommando över processen.”

 • Boa in dig för hösten 2020

  Hemmet har verkligen hamnat i fokus de senaste månaderna. Att vi spenderar den mesta av vår tid – både fritid och arbetstid – innanför hemmets väggar har gjort att många lägger stor vikt vid att boa in sig ordentligt.

 • Vad är skillnaden på matt och blankt fotopapper?

  Ska du framkalla eller förstora dina bilder? Bra beslut! Men nu kommer nästa beslut att ta: vilket fotopapper ska du välja – matt, halvmatt eller blankt? Nedan reder vi ut vilken typ av fotopapper som lämpar sig bäst för just ditt ändamål.

 • Posters med yoga och andra stillsamma motiv

  Namaste. Vi kan alla behöva lite stillsamhet i tillvaron. Med hjälp av en rofylld inredning kan vi varva ned och känna oss mer harmoniska i våra hem. Nedan följer lite inspiration på posters och prints med lugna, stillsamma motiv. Posters som kan påminna dig om att ibland bara stanna upp – och ta ett djupt andetag.

 • Golvspegeln – så praktisk, så elegant!

  Om du är i behov av en helkroppsspegel, men inte vill borra upp något stort på väggen, är golvspegeln ett mycket bra alternativ. Golvspeglar finns i alla möjliga varianter och stilar – trendiga som traditionella. Förutom golvspegelns praktiska funktioner är den också en stilfull inredningsdetalj, som dessutom skapar ljus och rymd i ditt hem.

 • Dovt och mysigt – så lyckas du med en mörk inredning!

  Att inreda hemmet i mörka toner kanske låter som att bryta mot en av våra mest vedertagna inredningslagar. Ljust och fräscht har länge varit det som många eftersträvar, men sanningen är att med de rätta knepen kan en mörk inredning bli – inte bara mysig – utan även dramatisk och lyxig!

 • Smakfulla posters till köket

  Posters till köket finns med alla möjliga olika motiv, allt från stilrena och praktiska till mer fyndiga och humoristiska. Kökstavlor skapar en mer ombonad känsla och kan ge köket en personligare touch. Här följer lite inspiration!

 • Lekfulla posters till barnrummet

  Att inreda barnrum är nog svårt att göra utan ett leende på läpparna. Ett tillfälle att själv få plocka fram barnasinnet och drömma sig bort i den magiska värld som är barnens. Barntavlor och posters är enkla medel för att göra barnrummet mer ombonat, drömskt, personligt och lekfullt – nedan följer lite inspiration!

 • Inredning till tvättstugan

  Letar du inredning till tvättstugan? Kanske har du helrenoverat tvättstugan och söker ivrigt efter de sista detaljerna till inredningen, eller så vill du bara piffa upp ett utrymme som i nuläget är i behov av just detta. Vi vet, tvättstugan är kanske inte hemmets mest inspirerande rum, men det går att göra tvättstugan mer inspirerande – här följer några tips!

 • Låt dig inspireras av runda speglar!

  Runda speglar har för länge sedan flyttat ut från badrummet och in i hemmets alla rum. Idag ser vi runda speglar i såväl sovrum och vardagsrum som hall och matsal. Och det är verkligen något särskilt med runda speglar. Mjukheten och elegansen. För att inte tala om de magiska egenskaperna som speglar i allmänhet – och kanske runda speglar i synnerhet – besitter. Speglar skapar rymd och ljus, och kan spegla både dig och din personlighet. Här följer lite härlig inspiration på runda speglar!

 • 6 tips på personliga presenter till gudmor, gudfar eller fadder

  Har du en gudmor, gudfar eller fadder du håller kär och vill hitta en riktigt fin present till? Personliga presenter är alltid uppskattade eftersom de visar att man tänkt till och ansträngt sig extra för en viktig person i ens liv. Här följer 6 tips på personliga presenter till gudförälder eller fadder!

 • Låt spegeln spegla din personlighet – 5 speglar med personlig karaktär

  Stilrena och klassiska speglar i all ära – det är alltid en bra idé och ett väldigt säkert kort. Men ibland kanske man vill ha något som sticker ut lite; en spegel med en originell form eller med en lekfull design. En spegel som inte bara kan spegla dig och din omgivning, utan också din personlighet. Här följer lite inspiration på speglar som får en haja till – på ett positivt sätt!

 • 4 oväntade sätt att använda speglar

  Spegel, spegel på väggen där – eller? Visst är speglar både praktiska och dekorativa som vägghängd inredning, men faktum är att det finns många fler användningsområden för denna populära inredningsdetalj. Nedan listar vi fyra, lite oväntade, sätt att använda speglar!

 • Bakom motiven: möt formgivaren Sanny

  ”Kreativt skapande är en slags terapi för mig”

 • Sätta upp spegel på betongvägg – så gör du!

  Att sätta upp en spegel på betongvägg kan kännas övermäktigt och krångligt, särskilt om du aldrig har gjort det förut. Men lugn, vi guidar dig – steg för steg!

 • Skapa ett harmoniskt hem med jordnära toner

  I naturen känner vi oss lugna och harmoniska. I en ofta stressig vardag är det därför inte så konstigt att just naturnära inredning varit på tapeten under en tid – och att den trenden fortsätter.

 • Skapa ljus och rymd med speglar

  Att speglar har gått från att vara en rent funktionsmässig komponent till en vacker inredningsdetalj har nog inte undgått någon. Men spegelns funktion stannar inte där. Med en strategisk placering kan speglar nämligen skapa ljus, rymd, djup och andra dekorativa effekter i ditt hem. Vi vågar nog hävda att du med rätt spegel – och lite tanke bakom – kan skapa magi!

 • Inred hemmet med speglar

  Spegeln har sedan lång tid tillbaka funnits i världens alla hem. Man har slängt ett öga i spegeln innan man lämnar hemmet, för att se att allt ser bra ut. Först nu, många år senare har spegelns syfte börjat skifta.

 • Årets färg 2020

  Här berättar vi om årets färg och hur du med enkla medel och låga kostnader kan sätta färg på hemmet. Årets färg tas fram av företaget Pantone, och i år föll valet på den klassiska blåa färgen. 

 • Tavelväggsguiden - Såhär skapar du din tavelvägg

  Här visar vi upp olika typer av tavelväggar för ditt hem. Vår förhoppning är att du ska bli inspirerad och hitta något du gillar. Vi delar även med oss av färdiga mallar, ger tips och tricks och visar hur man planerar upp en snygg tavelvägg.

   

 • Tavelväggar

  Här presenterar vi underbara tavelväggar & perfekta par där du kan inspireras till att inreda ditt hem med nya tavlor från oss. Klicka på bilden för att köpa hela eller delar av tavelväggen. Vill du ha tips på hur du själv skapar entavelvägg har vi här en guide hur du bygger din tavelvägg »

 • Allt du behöver veta om passepartouter

  Det blir mer och mer populärt att använda passepartouter, både för att det är snyggt men också ur ett hållbarhetssyfte. Passepartouten ger dina inramade bilder en elegant och exklusiv känsla. Och inte nog med det skyddar även passepartouten dina bilder från att fastna mot glaset och så småningom försämras i kvalitén.

 • Att tänka på när du ska framkalla dina bilder

  Att framkalla bilder tillhör kanske inte vanligheten idag. Telefonen har fått en betydande roll och ersatt våra kameror. Och visst är det smidigt, men samtidigt så samlar man bara bilder i ett kamera album på telefonen, och sen glöms dom lätt bort. Genom att framkalla dina fotografier från livets lyckliga stunder förevigar du tillfället på ett helt annat vis.

 • Tips för din tavelvägg

  Innan man kickar igång sitt projekt med en tavelvägg är det klokt att tänka igenom lite hur mycket plats man har, vilka storlekar på posters man vill ha och så vidare. En annan sak som är klokt att tänka igenom i ett tidigt stadie är vilka posters som ska placeras var.

 • Rama in LP-omslag

  Ett perfekt sätt att göra ditt hem personligt och unikt, som en egen tavla eller varför inte en hel tavelvägg?

 • Hitta rätt ram till rätt bild

  Att välja ram låter kanske krångligt.. Det finns ju så mycket material, färger, storlekar och lister att välja mellan! Med den här guiden hoppas vi att vi ska kunna göra ditt val av ram lite enklare.

   

 • Häng upp dina tavlor utan att göra märken i väggen

  Här berättar vi mer om hur du gör för att snabbt och smidigt utan verktyg hänger upp dina tavlor på några minuter. En av våra riktiga favoritprodukter!

 • Sätta upp tavlor på betongvägg

  Visst låter det omständigt att hänga upp tavlor på betongvägg? Man behöver en slagborr och det får absolut inte bli fel, för då har jag gjort fula märken i väggen. Men riktigt så krångligt behöver det inte vara. Här kommer lite tips på hur du hänger tavlor på betongvägg med minimala skador.

 • Sätta upp tavlor på gipsvägg

  Ska du hänga upp dina tavlor på en gipsvägg? Här kommer lite tips vad du kan tänka på för att dina tavlor ska få den bästa upphängningen.

 • Tips & trix hur man tar fina bebisbilder

  Att ta bilder på de finaste man har är inte alltid så rätt. Alla bebisbilder är såklart söta, men hur gör man för att få de där lilla extra? De försöker vi gå igenom här.

 • Såhär skapar du din tavelvägg

  Här samlar vi praktiska tips och trix hur du enklast skapar din egna tavelvägg

 • Fotovägg - Tips och inspiration för fotoväggar

  Det finns väldigt många olika sätt att hänga upp sina tavelramar på. Handlar det om endast en tavla är det inte svårt att få till det. Är det däremot frågan om flera tavlor som ska placeras på en och samma vägg behöver du fundera lite extra innan du hänger upp dem. I denna text har vi valt att lyfta fram de allra vanligaste och enklaste metoderna för att få till en snygg tavelvägg. Läs tipsen för att få ut de mesta av dina bilder och tavlor.

 • Pusselramar – rama in ditt pussel!

  Känns det otillfredsställande att plocka isär ditt flera dagar långa pusselprojekt och lägga tillbaka det i lådan? Rama in pusslet och sätt upp det på väggen istället!

 • Hur stort är ett diplom – och vilken ram ska jag välja?

  Har du fått ett diplom? Grattis! Det är alltid något att vara stolt över, och något som absolut hör hemma på väggen i ditt hem eller på ditt kontor. En fin och passande ram är given – men hur stort är ett diplom egentligen, och vilken ram ska man välja?

 • Tavelram eller fotoram – är det någon skillnad på dessa ramar?

  Även om motivet oftast är i fokus kan en ram verkligen göra stor dekorativ skillnad. Ramen är alltså inte bara ett praktiskt verktyg för att få upp något vackert på väggen, den kan verkligen komplettera och förhöja känslan i motivet. Men vad är egentligen skillnaden mellan en fotoram, tavelram och bildram?