Scrapbooking - Ett kreativt tidsfördriv

Har du lust att göra något kreativt och samtidigt få en väldigt fin detalj till hemmet? Titta då in våra nya Coffee Table Photo Albums från KAILA som är perfekta för scrapbooking!

KAILA Coffee Table Photo Albums är textilklädda fotoalbum designade som en lyxig ask. När du öppnar albumen möts du av en ringpärm med 30 svarta blad (60 sidor) som mäter 21x28 cm. Det innebär att varje sida rymmer två foton i den vanliga fotostorleken 11x15 cm med god marginal, eller mindre foton och andra dekorationer. På de tomma sidorna på insidan av dessa fotoalbum väljer du själv vad du vill klistra in, vilket ger dig stort utrymme till att vara kreativ och skapa din egen scrapbook!

Vad är egentligen scrapbooking?

Men vad är egentligen en scrapbook? Scrapbooking är en engelsk term som används när du i stället för att bara sätta in foton i ett fotoalbum låter kreativiteten flöda och klistrar in massa andra saker. Det kan till exempel vara dekoration som klistermärken, små minnessaker och kanske vill du skriva något med en albumpenna i en härlig färg? Extra roligt blir det också om du vill klippa och klistra med bilderna. I en scrapbook förevigas alltså dina finaste minnen på ett roligt sätt med annat pyssel.

Utöver resultatet så är processen ett roligt moment. Det kan vara väldigt rogivande att sätta sig ner med en kopp te, tända ett ljus och pyssla med en scrapbook för att varva ner en stund.

Scrapbooking i Coffee Table Photo Albums

Några tips att tänka på när du skapar din egen scrapbook

Charmen med en scrapbook är att den inte behöver vara perfekt. Allra finast kan det bli när skapandet sker spontant och när det syns att den är egengjord. Det finns inga regler när du ska skapa en scrapbook utan det är bara din egen fantasi som sätter stopp. Men om du har svårt att veta hur du ska börja, kan du följa några riktlinjer som gör den kreativa processen lite enklare.

1. Välj ett tema för din scrapbook

Välj vad du vill fylla din scrapbook med och utgå sedan från det temat. Kanske vill du fylla albumet med fina bilder från första bebistiden? Foton från olika semestrar eller massa roliga bilder med kompisgänget. Kanske vill du följa ett visst färgtema? Fundera kring vilket tema du vill följa och gå sedan vidare till nästa steg.

2. Framkalla dina bilder

När du vet vilket tema du vill ha i din scrapbook är det med fördel att börja framkalla dina bilder så du kan sätta i gång. Fundera kring vilken typ av foton du vill ha, kanske vill du bara använda fyrkantiga foton eller foton i retrostil?

3. Samla material

När du vet ditt tema kan det vara roligt att samla ihop material som du utöver dina foton också klistrar in i din scrapbook. Ska du fylla din scrapbook med kanske en massa reseminnen? Då kan det vara fint att klistra in flygbiljetterna från resan. Om du ska göra en romantisk scrapbook så kanske du vill klistra in några söta klistermärken eller kanske en dikt?

4. Testa innan du klistrar

Innan du börjar klistra in allt kan det vara smart att testa lägga ut det som du vill fylla sidan med utan att limma fast det. Om du testar placera ut allt en gång innan så ser du om det får plats eller om du behöver klippa till något.

5. Använd bra material som också gör skapandeprocessen smidigare

När det kommer till material finns det några saker att tänka på. Det kan vara bekvämt att använda vissa hjälpmedel, till exempel genomskinliga fotohörn som gör det enkelt att fästa bilderna i ditt album eller ett bra lim. Kanske behöver du också köpa till refillsidor? Vi har självklart det och mycket mer. Det är också viktigt att tänka på att använda material som är syrafritt så dina foton håller sig fina i längden. Titta gärna in hela vårt sortiment av tillbehör här.

När du känner dig redo är det bara att sätta i gång att börja pyssla!

Fotoalbum i mysigt sovrum

Förvara sen din scrapbook tillgänglig att enkelt ta fram och bläddra i. Det bästa med dessa KAILA Coffee Table Photo Albums är deras luxuösa och trendiga design som gör att de fungerar utmärkt som en stilfull inredningsdetalj oavsett vad du väljer att fylla ditt album med. Albumen finns i flera olika färger och med olika texttryck så det finns något för alla oavsett innehåll eller tema i din scrapbook. Du hitta hela sortimentet av KAILA Coffee Table Photo Albums här!