Sätt dina favoritmotiv I fokus: använd en passepartout!

Har du någonsin känt att din bild inte riktigt får den uppmärksamhet den förtjänar i en enkel bildram? Vill du ge ditt favoritmotiv en elegantare och mer exklusiv inramning? Om svaret är ja, då är en passepartout lösningen du har letat efter.

En passepartout är en form av inramning som läggs mellan motivet och glaset i en bildram. Det gör inte bara att motivet sätts i fokus, det ger också en luftig och elegant känsla till hela bilden. En väl utvald passepartout kan också bidra till att skapa en harmonisk sammankoppling mellan bilden och den omgivande inredningen.

Så om du vill ge dina favoritbilder den uppmärksamhet de förtjänar, överväg att använda en passepartout. Du kommer att bli förvånad över skillnaden det gör i utseendet på din bild och i din heminredning. Sätt ditt favoritmotiv i fokus och skapa en elegant inramning med en passepartout idag! 

 


5 ANLEDNINGAR TILL VARFÖR DU SKA VÄLJA EN PASSEPARTOUT 

HIGHLIGHTAR MOTIVET: Med en passepartout kan du sätta din favoritbild i fokus, och det kan verkligen framhäva detaljerna, djupet och känslan i bilden.

SKAPAR EFFEKT:  En smal passepartout kan skapa en modern och minimalistisk look, medan en bredare passepartout ger en mer traditionell och klassisk känsla - välj den effekt som passar dig!

GER EN ELEGANT TOUCHEn passepartout lägger till en fin detalj till din bildram, som gör att dina bilder ser mer sofistikerade ut.

SKAPAR KONTRAST: En vit passepartout kan skapa en vacker kontrast till mörka och starka färger i din bild. Har du en ram i samma färgnyans som motivet hjälper passepartouten dessutom till att skapa en luftigare inramning.

SKYDDAR DIN BILD:  En passepartout lägger ett extra skikt mellan din bild och glaset, vilket hjälper till att skydda bilden från damm, fukt och skador.

 

TILL PASSEPARTOUTER  » 

 

 

NÄR KAN EN PASSEPARTOUT BLI ÖVERFLÖDIG?

Användningen av en passepartout är en smaksak, och trots fördelarna så finns det även tillfällen då den inte fyller sin funktion på samma sätt. Exempel på detta är för betydligt mindre bilder, då det istället för att skapa fokus och stilren kontrast kan ha motsatt effekt och ta för mycket av fokuset.Då kan det motiv du vill framhäva kvävas. 

I slutändan är en passepartout ett enkelt och effektivt sätt att framhäva din bild och ta den till nästa nivå. Oavsett om det är ett familjefoto eller ett värdefullt konstverk, kommer dina passepartouter att skydda och förbättra dina motiv på ett sätt som gör att de verkligen utmärker sig i ert hem, sommarhus eller kontor.

 

GUIDE: SÅ VÄLJER DU RÄTT PASSEPARTOUT TILL DIN BILDRAM

Hur gör man och hur ska man tänka när man ska välja en passepartout? Att välja en passepartout till din bildram behöver inte vara krångligt eller tidskrävande. Det kan faktiskt vara ganska enkelt om du vet hur du ska tänka. Här är några enkla steg för att välja den perfekta passepartouten för din bild:

STEG 1: VÄLJ PASSEPARTOUTSTORLEK

 För en perfekt inramning ska den passepartout du väljer ha ett innermått som är 1 cm mindre än bildstorleken på dina motiv. Om din bild exempelvis är i 30x40 cm, ska den passepartouten du väljer ha ett innermått på 29x39 cm. 

STEG 2: VÄLJ RÄTT FÄRG OCH MATERIAL.

 Fundera på vilken färg som passar bäst till din bild och ram. Vanligtvis används vita passepartouter, men det finns även många andra färger att välja mellan.

STEG 3: VÄLJ RÄTT RAMSTORLEK.

Det är enkelt att se vilken ram som passar till vilken passepartout. En tumregel är att passepartoutens yttermått alltid ska vara detsamma som ramens mått. Den informationen går att se i produktinformationen på hemsidan – enklare än så blir det inte!

 

TILL PASSEPARTOUT VÄLJAREN   »

 

UPPTÄCK VÅRT BREDA SORTIMENT AV PASSEPARTOUTER!

Vi har ett stort utbud av passepartouter för alla hem och stilar. Oavsett om du föredrar en klassisk vit variant, en modell i elegant cremefärg eller en passepartout i en lekfull färgnyans, har vi det du behöver för att dina konstverk och fotografier ska hamna mer i blickfånget. Välkommen in och hitta din favorit idag!