Passepartout vit, vitare, vitast – en nyansjämförelse

Ah, du har alltså bestämt dig för en vit passepartout till din tavla? Ett mycket bra val som tveklöst kommer ge dig en snygg och exklusiv inramning. Det finns emellertid flera nyanser att välja mellan; söker du en kraftigt vit passepartout eller en med en något varmare och mjukare känsla? Här visar vi nyansskillnaderna mellan våra olika vita passepartouter!

En vit passepartout är ett klassiskt och mycket populärt val som passar till nästan alla typer av motiv, ramar och inredningsstilar. Men som du säkert redan vet finns det i inredningssammanhang inte bara en nyans av vitt att förhålla sig till. Våra passepartouter är inget undantag, här kan du välja mellan främst tre olika nyanser av vitt, och räknar vi in den cremefärgade passepartouten blir det fyra.

Vi får faktiskt en hel del frågor om just detta; nyansskillnaden mellan våra vita passepartouter. Därför vill vi i denna artikel visa skillnaden för dig som undrar.

Våra olika vita passepartouter 

1. Passepartout Kritvit: Vår allra vitaste passepartout. Passar när du vill ha den där superfräscha och exklusiva känslan i din inramning.

2. Passepartout Vit: Vår näst vitaste passepartout. En standardvit nyans som alltid är ett säkert kort – oavsett motiv!

3. Passepartout Offwhite: Vår tredje vitaste passepartout med brytning åt cremefärgat. Den är inte lika kraftigt vit som de två ovannämnda alternativen, och ger ett något mjukare intryck. 

4. Passepartout Creme: Denna passepartout har en behaglig nyans som går åt det varmare, lite gulaktiga hållet.

Fyra olika nyanser för vita passepartouterFrån vänster: 1. Kritvit // 2. Vit // 3. Offwhite // 4. Creme

Så, nu har du förhoppningsvis lite mer att gå på inför ditt val av vit passepartout – här hittar du hela sortimentet!