Årets färg 2020

Här berättar vi om årets färg och hur du med enkla medel och låga kostnader kan sätta färg på hemmet. Årets färg tas fram av företaget Pantone, och i år föll valet på den klassiska blåa färgen. 

I mer än 20 år har företaget Pantone valt ut årets färg. Vi har sett mängder av pastellfärger influerat våra hem och färgvalen har anammats av många trendsetters, företag och hem. I år föll valet på Classic Blue. En klassisk, tidlös färg som inger ett lugn och en känsla av trygghet. Året är 2020 och vi gör framsteg i raketfart. Den blåa färgen ska symbolisera en motpol och påminna oss om att slappna av och finna ro.

Trender svänger fort och vi kan inte renovera hela hemmet så fort en ny färg, ett nytt material eller en ny stil börjar ta plats i inredningsmagasinen. Men med små, enkla medel kan du sätta färg på din omgivning och uppdatera ditt hem med årets färg.

Vill du få in mer blåa nyanser i ditt hem? Här kommer våra tips.

Strunta i att måla om sovrummet. Använd istället textiler för att få in den blåa färgen och komplettera sedan med blåa inredningsdetaljer.

Speglar

Ingen har väl missat att speglar har gått från att vara en praktisk nödvändighet i allas hem, till att bli den hetaste inredningsdetaljen?
Idag finns det speglar i alla former, storlekar, designer och färger. Att välja en spegel med blå detaljer piggar upp hemmet ordentligt.

speglar collage

Från väster: 1. EO Ice Cream Ocean Blue 2.EO Ice Cram Smoked Grey 3.Biarritz All Glass 80 cm ø 4.Genoa Rectangular All Glass 80x110 cm

Coffe Table Photo Album

Våra snygga Coffee Table Photoalbum från Printworks är den perfekta inredningsdetaljen. Ett traditionellt fotoalbum med möjligheten att bevara foton från livets alla stunder med ett riktigt snyggt omslag. Använd albumet som en detalj på soffbordet, avlastningsbordet, i bokhyllan eller annan valfri plats. Kommer i flera olika färger och de blåa alternativen är givetvis våra favoriter.

trendiga fotoalbum

Från väster: 1. Baby It’s A wild world 2.A Walk down Memory Lane 3.Diamant Fotoalbum Blå 4.Happily Ever After

Posters

Fånga upp den blåa färgen i din väggkonst. Mixa motiv, stilar och nyanser för ett levande resultat. Med passepartout eller utan. Valet är ditt.
Det absolut bästa med posters? Det är enkelt att byta ut när man känner för att ändra om hemma och vips så känns rummet nytt och spännande igen. Här nedan har vi samlat våra blå favoriter.

blå posters

Från väster: 1. One must dash - Frost 2. Water reflection Övre rad från vaster: 1. Abstract Art – Blue 2.Retro Blue 3.Stormy Sea 4.Aquarelle flower – Blue Undre rad från vaster: 1.Ocean pool 2. Frosty forest 3. Dolphine Couple 4.Pire from above

Ramar

För den färgglada har vi även ramar i blått. Vi har ett stort utbud av blåa ramar i mängder av nyanser, former och storlekar.
Blå ramar tillhör inte vanligheten, men det är så snyggt att använda blåa ramar till ett enklare, ljust postermotiv. Eller varför inte ett blått motiv?

blå ramar

I foto: Ram ”New Lifestyle”, Poster ”Stormy Sea” Från vänster: 1. New Lifestyle 2. Desire