Skillnaden på olika fotoalbum

Fotoalbum med fotofickor, självhäftande albumsidor eller klistra-in-själv-album? Det finns fördelar med alla albumsorter, och valet av fotoalbum beror därför helt enkelt på vad man prioriterar: enkelhet eller flexibilitet?

Det går inte att förneka att det är något särskilt med ett fysiskt fotoalbum. Hur digital världen än blir är det alltid en tidlös känsla att sitta i lugn och ro och bläddra – och minnas. Att sätta ihop ett fotoalbum kan ta lite tid, men det är sannerligen väl investerad tid, och det är något som kommer att uppskattas av både dig själv och andra.

Hur mycket tid och kreativitet man vill lägga på sitt fotoalbum är individuellt, därför finns det också flera olika albumsorter att välja mellan.

Fotoalbum med plastfickor

Öppet fotoalbum med plastfickor och foton

Fotoalbum med färdiga fotofickor är det tveklöst smidigaste och snabbaste alternativet när du vill skapa dina fotoberättelser. Det är helt enkelt bara att fylla på! Flera album av denna sort har också utrymme för text vid varje bild. Nackdelen med denna typ av fotoalbum är att det inte lämnar särskilt stort utrymme för kreativitet och flexibilitet. Alla bilder måste vara i samma storlek och sättas på samma sätt (ofta i liggande format).

Ett fotoalbum med fickor är alltså ett perfekt val för dig som vill att det ska gå undan, och som prioriterar enkelhet framför flexibilitet. 

Fotoalbum – klistra in själv

Öppet fotoalbum med svarta sidor - klistra in själv album

Ett fotoalbum där du själv klistrar in bilderna är perfekt för dig som är kreativt lagd och gillar att skapa. Kanske gillar du scrapbooking och annat pyssel, eller så vill du helt enkelt bara kunna bestämma själv hur du monterar dina foton. Ett sådant här fotoalbum har tomma albumblad i exempelvis svart eller vitt, som du fyller precis hur du vill. Bilderna fäster du med lim eller något annat monteringstillbehör.

Ett klistra-in-själv-album är för dig som prioriterar kreativt utrymme och flexibilitet, samt gärna lägger lite tid på ditt fotoalbum. Enkelt är det oavsett, men det går kanske inte lika fort som med ett album med fotofickor.

Självhäftande fotoalbum

Fotoalbum med självhäftande sidor

Med ett fotoalbum med självhäftande sidor får du kanske det bästa av två världar. Det är i princip lika enkelt att fylla som ett fotoalbum med fickor, men du har större utrymme att montera bilderna hur du vill. Varje sida är försedd med en skyddsfilm som du lyfter på för att placera dina bilder på sidan, för att sedan lägga tillbaka ovanpå bilderna. Detta skapar utrymme för flexibilitet då du kan välja själv vilka bildstorlekar du monterar och hur du arrangerar dem. Dock går det inte att skriva något direkt på albumbladen.

Ett fotoalbum med självhäftande sidor är för dig som både söker enkelhet och flexibilitet.

Ringpärmar

Svarta ringpärmar - fotoalbum med ringpärm

Ringpärmar är väldigt smidigt eftersom du själv väljer vilken typ av sidor du sätter in. Kanske vill du blanda ditt fotoalbum med både smidiga fotofickor och snygga albumblad där du själv klistrar in bilderna. Med en ringpärm får du stor flexibilitet!

Fotoalbum tillika inredningsdetalj: Coffee Table Photo Album

Coffee Table Books - snygga fotoalbum till vardagsrumsinredning

Ett fotoalbums primära syfte må vara att få sina älskade fotominnen samlade, organiserade och lättillgängliga. Men det ena utesluter inte det andra, och idag finns det fotoalbum som är lika snygga och trendiga som Coffee Table Books; vi kallar dessa Coffee Table Photo Albums. Dessa album har oftast en stilren och askformad design som gör att de känns exklusiva när man öppnar dem. Med ett Coffee Table Photo Album får du alltså inte bara ett smidigt sätt att organisera dina bilder, du får en snygg och trendig inredningsdetalj också!

Fotoalbum online

I vårt breda sortiment av fotoalbum hittar du alla dessa albumsorter i en hel massa olika utföranden. Du kan dessutom enkelt navigera dig fram genom att använda vår Albumväljare med smidiga filtreringsalternativ. Köp ditt fotoalbum online idag!