Hitta rätt ram till rätt bild

Att välja ram låter kanske krångligt.. Det finns ju så mycket material, färger, storlekar och lister att välja mellan! Med den här guiden hoppas vi att vi ska kunna göra ditt val av ram lite enklare.

 

Att välja storlek

Det första man bör veta när man letar efter ramar är att måtten som anges är innemåtten av ramen, dvs till vilken bildstorlek ramen passar. Har du en poster i 30x40cm är det en 30x40 ram du ska ha. Behöver du veta yttermåtten på ramen hittar du listens bredd nere i specifikationen.

Att välja färg

Det absolut svåraste valet, eller hur? Det finns inga rätt eller fel i hur du väljer att färgkombinera. Har du en klar bild av vad du vill göra ska du köra på den. Men för dig som känner dig förvirrad har vi några enklare riktlinjer du kan följa.

Anpassa ramen efter rummet! Har du mycket ljusa träinslag? Då är det ett säkert kort, och dessutom väldigt trendigt att välja en ram som går i samma nyanser. Vill du där emot ge motivet fokus rekommenderar vi att välja en ram som sticker ut lite, och inte går i rummets toner. Och var absolut inte rädd för att blanda upp det lite. Det är riktigt snyggt att blanda både olika material och färger!

”Hitta

Dags att välja list!

När du väljer list bör du tänkta på vad syftet med tavlan är. Vill du ha ett diskret intryck med tunna, enkla ramar? Eller något riktigt maffigt som verkligen drar till sig uppmärksamhet? Välj din utgångspunkt. Ett maffigt motiv i större storlek kan bli rummets stjärna med en bred, utsmyckad ram. Vill du däremot hålla det enkelt, och kanske hänga upp fler tavlor på väggen kan det vara en bra idé att hålla det lite mer nertonat med tunna, enkla ramar.

”Ramlister

Stående eller liggandes?

Nu är det hög tid att börja fundera på tavlans placering. Vill du ha den stående eller liggande? Alla våra ramar är utrustade med fästen på både kort och långsida för att du enkelt ska kunna variera och välja själv hur du vill att den ska hänga. Smidigt va?

Men en passepartout då?

Antingen som en snygg detalj eller för att skydda dina motiv. Tänk på att välja en passepartout som är tillverkad av PH-neutralt och syrafritt papper, för att slippa att passepartouten gulnar eller blir missfärgad med tiden. Mer information om vad en passepartout är och hur du väljer rätt hittar du HÄR.

”Med

Du hittar alla våra ramar HÄR. Vi hoppas att du ska ha nytta av dessa råd. Tveka inte att höra av dig till oss om du har fler frågor och funderingar.