Bakom motiven: Möt formgivaren Tim Hansson

”Min konst är simplistisk med försök att kombinera sport, konst och design på ett eget sätt.”

Tim Hansson bor i Eslöv tillsammans med sin fru, son, hund och snart även en liten dotter. Han arbetar på ett resebolag och har utöver det arbetet även två egna företag; ett med fokus på fotbollsträning för ungdomar i Skåne, och ett företag med fokus på grafisk design. Han beskriver sig själv som en fotbollstokig pappa med alldeles för mycket energi.

Designern Tim Hansson gör fotbollstricks

Kombinerar sport och design

Tim har hittat en egen designstil där han förenar två av sina stora intressen – sport och design – och han finner sin inspiration från alla möjliga håll.

- Min konst är simplistisk med försök att kombinera sport, konst och design på ett eget sätt. Antingen får jag en idé från ett fotografi av en fotbollsspelare eller så får jag inspiration från magasin, kataloger och sociala medier, och försöker applicera det till ett konstverk. Sedan gör jag allting via Adobe-program på min MacBook. Jag använder främst Adobe Illustrator, berättar han.

Zlatan-poster och Ronaldo-poster

Oupptäckt målgrupp

Att Tim började designa posters var mest av en slump och inget han hade några storslagna planer om, men så fick hans konst oväntat stor uppskattning.

- Jag började göra mina posters mest för att fylla ut en lokal som min fru, mamma och kompis hade under konstrundan i Skåne, men de blev så väl mottagna av en oupptäckt målgrupp. Så utan att de tvingade mig hade det inte hänt, förklarar han.

Både utbildad och självlärd

Tim är utbildad i design men har också utvecklats som formgivare mycket på egen hand.

- Jag är utbildad designer men intresset för design kom inte förrän jag gick sista året på gymnasiet. Innan dess hade jag mest lekt med Photoshop i unga år, som många andra. Däremot är många av programkunskaperna jag har självlärda, berättar han.

När Tim skapar vill han göra det i stillhet, därför sker det ofta under dagens senare timmar, när lugnet lagt sig över hemmet.

- Jag skapar de flesta av mina verk sent på kvällen, när min son har somnat och det brukar vara tyst och lugnt runt mig, berättar han.

 

Om du vill se mer av Tims konst kan du följa honom på Instagram @timhanssons

Och här hittar du vårt sortiment av posters med Tims motiv!