Skapa en unik tavelvägg med riktig WOW-faktor

Nuförtiden blir det alltmer ovanligt att se en ensam tavla hängandes på en vägg hemma hos någon. Allt fler skapar större tavelväggar. Inte så konstigt - att samla olika konstverk tillsammans på en vägg i hemmet skapar verkligen en stilfull men personlig känsla!

Är du sugen på att skapa en tavelvägg i ditt hem? Tänk utanför boxen och skapa en som sticker ut med olika ramar. Genom att variera olika stilar och storlekar på tavelramar får du en mer levande och unik tavelvägg. Att välja en guldig ram till en svartvit poster kan ge en härlig energiinjektion till motivet, eller låt ett färgglatt motiv få lysa genom att välja en mer stilren ram. Dessutom kan du blanda posters med mer exklusiva konstverk och personliga fotografier på din vägg. Variationsmöjligheterna är oändliga och det blir riktigt snyggt. 

Olika ramar skapar dimensioner i inredningen

Tavelvägg i vardagsrum

Våga blanda olika material och färger – det skapar dimensioner i inredningen. Här har guldiga tavelramar tillsammans med svarta och silvriga ramar placerats i olika höjd och det bidrar till en stor wow-faktor!

Charmen med en tavelvägg är att du kan välja att utforma den efter ditt eget tycke, och det behöver inte stanna vid ramarna. Testa att blanda in andra inredningsdetaljer som lampetter, vägghängda vaser och speglar mellan tavlorna för att skapa en dynamisk form. Tänk på att det kan behövas mycket utrymme på väggen och lite planering innan. Ett tips är att testa placera tavlorna och detaljerna på golvet, arrangera dem efter hur du vill att de ska sitta på väggen och utgå från det vid montering. Det kan också vara smart att följa möblerna i ditt hem, om du vill placera din tavelvägg över soffan blir det snyggt att utgå från soffans bredd. Med lite kreativitet och planering kan din tavelvägg bli en iögonfallande detalj i hemmet där du kan lyfta dina vackraste motiv och detaljer!

Ge din vägg en dynamisk touch

Olika tavelramar i vardagsrum

Att välja olika fotoramar till dina posters och fotografier ger verkligen din tavelvägg en särskilt dynamisk touch. Hos oss finns ett brett sortiment med över 5500 ramar vilket ger dig stora möjligheter att mixa och kombinera olika fotoramar. Vi har ramar i många olika material, former och storlekar! Skulle du ändå inte hitta något som passar så tillverkar vi även måttbeställda ramar till dina bilder.

Kika gärna in hela vårt sortiment av ramar och posters. Du vet väl att vi även kan framkalla dina personliga bilder och göra fotoförstoringar? Klicka här!