Hitta en fin tavelvägg

Här presenterar vi underbara tavelväggar & perfekta par där du kan inspireras till att inreda ditt hem med nya tavlor från oss. Klicka på bilden för att köpa hela eller delar av tavelväggen. Vill du ha tips på hur du själv skapar entavelvägg har vi här en guide hur du bygger din tavelvägg »

Tavelvägg - inspiration och tips!

Här finner du inspiration och tips för en lyckad tavelvägg! Våra färdiga paket är framtagna för dig som vill ha ett snyggt koncept med tavlor som på olika sätt tillför något extra när de kombineras. Väljer du ett av dessa slipper du lägga tid på att matcha motiv och ramar på egen hand. I paketen finner du några av våra mest populära posters och ramar. Tavlorna är placerade i rum som de passar lite extra bra i. Tanken är att det ska finnas exempel på tavelväggar för alla möjliga interiörer och personligheter.

Undrar du något om våra befintliga paket eller har du hittat några andra motiv eller ramar i vårt sortiment som du gärna skulle vilja skapa en tavelvägg av? Tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst! Vi är mycket måna om att du som kund får en personlig service och känner dig riktigt nöjd med ditt köp.

Hur din tavelvägg ska se ut är givetvis helt upp till dig, men det finns några enkla riktlinjer att följa för att tavlorna ska harmonisera med varandra. Vi börjar med några tips för att uppsättningen ska flyta på så smidigt som möjligt.

Så går du till väga

Tavelvägg

Placera tavlorna och väggdekorationerna på golvet och justera dem tills de ligger på det sätt som du vill att de sedan ska sitta på väggen. Fotografera dem och använd sedan bilden som vägledning. Nu kommer vi till väggen. Det allra smidigaste sättet för att få till raka linjer är att använda sig av ett laservattenpass, men det går givetvis att mäta med hjälp av till exempel ett snöre som du sätter fast i väggen med ett häftstift. Använd dig alltid av de skruvar eller spikar som väggmaterialet kräver. En trävägg klarar ofta spikar medan en gips- eller betongvägg behöver skruvar med olika tillhörande expanders.

Ordning och reda

Ett av de vanligaste sätten att gå tillväga är att arrangera motiven i vågräta linjer. Bestäm dig för om du vill ha en rät linje längs över- eller underkanten på tavlorna eller om du hellre låter linjen gå genom tavlornas mittpunkt. Metoden passar allra bäst för medelstora eller stora grupperingar. Resultatet blir ordnat, symmetriskt och stiligt!

För en mindre variant kan du arrangera tavlorna i en kreativ, iögonfallande form. Här kan du blanda tavlor i varierande storlekar som tillsammans bildar ett balanserat mönster. För en snygg helhet väljer du ramar i samma färg med du kan med fördel experimentera med olika former på ramarna. En liknande metod innebär att du komponerar en kvadrat- eller rektangelformad tavelvägg med ramar i samma färg. Här ska du istället välja fyrkantiga eller kvadratiska ramar då de blir riktigt snygga inuti den större formen. Ytterkonturen ska vara rak men inuti kvadraten eller rektangeln kan du själv välja vilket mellanrum som passar bra mellan de olika ramarna. Den kvadratiska eller rektangulära formen passar lika bra oavsett storlek på helheten.

Trivsamt rörigt

För en dynamisk form finns ett riktigt roligt alternativ som kräver lite mer planering. Tekniken går ut på att du blandar olika motiv, ramar i varierande färger och former samt diverse väggdekorationer och skapar en ordning i det kaotiska. Snyggast blir det om du hänger tavlorna längs lodräta, raka linjer och ser till att de sitter symmetriskt. Tavlor med samma former kan du med fördel placera så att mellanrummen blir lika breda. En rund eller oval dekoration hänger du mitt i mellanrummet. Följ gärna ett tema beroende på om du vill placera den dynamiska tavelväggen i till exempel köket eller i barnrummet. Ta med i beräkningen att de varierande formerna ofta kräver en stor vägg.

Gör det enkelt för dig

Posters

Till sist ett tips till dig som inte är så mycket för att planera, mäta och borra: använd dig av en tavellist! Tavellisten k

räver givetvis lite arbete när du vill sätta upp den, men sen kan du snabbt och enkelt variera dina posters, fotografier och dekorationer utan att behöva planera om hela väggen. En regel för att denna variant ska bli så snygg som möjligt är att du hänger tavellisterna med samma mellanrum och låter dem följa samma linje i ytterkanterna. Välj tavellister i samma färg och se till att de matchar färgskalan på väggen.

Kombinera moderna posters, fotografier, gamla biljetter, ljushållare och speglar i din tavelvägg. Tjusningen är att du kan samla alla dina väggfavoriter och skapa en behaglig helhet av dem.

Tips för din tavelvägg »

Lycka till!