Inredning tvättstuga - tips och inspiration!

Letar du inredning till tvättstugan? Kanske har du helrenoverat tvättstugan och söker ivrigt efter de sista detaljerna till inredningen, eller så vill du bara piffa upp ett utrymme som i nuläget är i behov av just detta. Vi vet, tvättstugan är kanske inte hemmets mest inspirerande rum, men det går att göra tvättstugan mer inspirerande – här följer några tips!

Ordning och reda

Ett generellt tips för en praktisk och trevlig inredning i tvättstugan är att i grunden göra den så välorganiserad som möjligt. Förutom maskinerna och en generös arbetsyta, bör det också finnas plats för exempelvis förvaring av smutstvätt, ren och vikt tvätt, samt alla otaliga tvättprylar som behövs i en tvättstuga. Utan genomtänkt förvaring kan det snabbt bli kaos. Saker som tvättmedel, klädnypor, borstar och andra tvättrelaterade prylar är heller inte så dekorativa och fina att ha liggandes framme. Därför är förvaring och organisering A och O när det kommer till grunden i tvättstugeinredning. Stora korgar, små korgar, lådor, hyllor, skåp och skynken – vad som helst som kan göra din tvättstuga mer organiserad är att rekommendera.

Det var några grundtips för inredningen till tvättstugan – nu vi vill gå in lite på detaljerna! De där sista pusselbitarna som ska läggas på plats när du renoverat din tvättstuga, eller de små medlen som kan piffa upp den allra tristaste av tvättstugor. 

Snygga posters

Att ett rum känns mer ombonat och komplett med tavlor eller posters är ingen nyhet, och detta gäller även i tvättstugan. Välj posters med färgteman som matchar din inredning och skapar en röd tråd i rummet. Eller om du vill hitta något som passar specifikt för tvättstugor så kanske snygga fotoposters på temat vatten kan vara något?

Blå posters - Posters med vatten och vågorFrån vänster: 1. Vågor // 2. Blue Ocean

Dessa snygga posters med patentritningar på gamla tvättmaskiner är också ett hett tvättstugetips!

Posters med patentritningar för tvättmaskin Från vänster: 1. Patent Print - Washing Machine – White // 2. Patent Print – Combined Washing Machine - White

Speglar, speglar, speglar

Tvättstugor brukar som regel inte vara särskilt rymliga, men det finns ett enkelt verktyg som på ett magiskt sätt kan trolla fram åtminstone en känsla av rymd, nämligen spegeln! Runda speglar skapar en mjukare och lite lyxigare känsla, vilket kan behövas i ett oglamoröst rum som tvättstugan.

Rund spegel, blommor och ljus i badrumI bild: KAILA Rund Spegel 70 cm Ø

Gröna växter

Grönt är skönt – även i tvättstugan! Gröna växter på arbetsbänk eller golvyta är ett enkelt knep för att skapa en mer harmonisk och trevlig miljö (under förutsättning att de inte är i vägen förstås). Om du inte får plats med växter i din tvättstuga kan ett alternativ vara posters med växter att hänga på väggen.

Poster med palmblad - poster med kaktusFrån vänster: 1. Pink pastell palm // 2. Round Cactus

Posters med tvättråd

Tvättsymboler kanske inte ligger överst på listan av saker att memorera. Därför kan du låta denna snygga poster med tvättsymbolerna ta plats i din tvättstuga. Funktion och stilren design – i ett! Vi har även en poster med instruktioner för hur man tvättar, vilket kan vara oväntat användbart när man vill involvera hela familjen i detta evigt pågående projekt.

Inredning tvättstuga / posters med tvättrådFrån vänster: 1. Tvättråd – Vit // 2. Tvättråd - Svart // 3. Hur man tvättar Poster