Häng upp dina tavlor utan att göra märken i väggen

Hänga upp tavlor utan spik, utan skruv och utan att göra märken på väggen – är det ens möjligt? Ja, det är det! Här berättar vi mer om hur du gör för att snabbt och smidigt utan verktyg hänger upp dina tavlor på några minuter. En av våra riktiga favoritprodukter!

Det är ju så tråkigt att behöva göra hål i väggen, eller hur? Det är en vanlig anledning till att man drar sig för att hänga upp tavlor, speglar och annan vägghängd inredning. Istället låter man väggarna eka tomt, och avsaknaden av personlig touch blir påtaglig.

Men det behöver inte vara så bökigt och svårt! I det här inlägget vill vi tipsa om vårt favoritredskap när det kommer till att hänga upp tavlor på väggen.

Glöm verktygen!

Som tur är finns det hjälpmedel för att hänga upp tavlor på väggen utan att spika eller borra. I vårt sortiment hittar du självhäftande lösningar som tillverkas av Tesa, som är en av världens ledande tillverkare av självhäftande produkt- och systemlösningar.

Med hjälp av dessa smarta hänganordningar slipper du lämna märken på väggen – något du kommer att vara extra tacksam för den dag du beslutar dig för att byta plats på din tavla.

Tesa självhäftande spik är en hänganordning som kan bära en tyngd på upp till 2 kg, och passar till ramar upp till storleken 50x70 cm. Du kan fästa dem på i stort sett vilken yta som helst – tapet, gips eller till och med kakel. Vi rekommenderar dock att du undviker att använda hänganordningen på vinyltapet eller vidhäftande ytor som t.ex. silikon eller PTFE. Allt annat fungerar utmärkt. För betongväggar letar man ofta enklare alternativ än att behöva borra, plugga och skruva. Och visst kan det fungera bra med en betongkrok eller en betongspik till tavlor av den lättare sorten, men med en Tesa självhäftande spik slipper du märkena helt!

Du kan när som helst ändra och anpassa höjden på spiken, utan att ta ner den från väggen.

Spikarna fästs med hjälp av så kallad Powerstrips®-teknologi. Monteringen är enkel och framförallt pålitlig. Du kan lita på att dina tavlor hänger kvar och att spikarna pallar trycket.

När du köper spikarna från oss får du även instruktioner för hur de ska monteras. Du kan även se hur monteringen går till, steg för steg, i det här korta klippet.

framkallning

Om du ångrar dig

Skulle du ångra dig och vilja flytta på tavlan är det inga problem! Tack vare något som kallas flexibla polymerkedjor har spikarna en stark häftningsförmåga som gör att de sitter ordentligt fast på väggen. Spikarna är utrustade med en remsa, och när du drar i den så frigörs polymerkedjorna och ändrar sin form så att de inte längre fäster i underlaget. Det är anledningen till att du på ett så enkelt sätt kan avlägsna remsan, utan att den lämnar några som helst synliga spår efter sig. Här kan du se hur enkelt det är att ta bort spiken från väggen.