Inredning hall – tips och inspiration!

Hallen – det första man möts av i hemmet. Både du själv och andra som hälsar på. Det är med andra ord ett väldigt viktigt utrymme. Här följer 8 tips på hur du, förutom att göra hallen praktisk och rymlig, också gör den stilfull och välkomnande.

Hallinredning – tips #1: Optimera förvaringen

Alla vet hur lätt det kan bli stökigt i en hall, i synnerhet i ett större hushåll med barn. Därför är generöst med förvaringsutrymmen A och O när det gäller hallinredning. En skohylla kan nästan inte vara för stor, och antalet krokar kan nästan inte bli för många. I ett mer eller mindre litet utrymme som hallen krävs det dock att man tänker till lite för att optimera förvaringen. Utmaningarna och förutsättningarna beror helt och hållet på hur utrymmet är utformat och vilka som bor i hushållet, därför får du tänka över vad som behövs i just din hall. Har man en riktigt trång hall kan man behöva utnyttja höjden i rummet genom att exempelvis sätta in ett högt skoskåp istället för en lång skohylla längs golvet. Se till att allt som behöver kunna rymmas får plats i de olika förvaringsutrymmena – och att det även finns utrymme för lite mer. Lådor, korgar, krokar, hyllor, byråer och skåp – maximera ytan!

Inredning i hall - sittbänk med förvaring och vit byrå

Hallinredning – tips #2: Förse hallen med rätt belysning

I hallen krävs bra och funktionell belysning för de där mörka vintermorgnarna när du ska få iväg dig själv, och eventuella andra familjemedlemmar, till dagens förpliktelser. Men det behövs också lite mysbelysning för alla andra gånger när du bara vill skapa en inbjudande atmosfär. Placera ut snygga bordslampor på exempelvis byrå eller skänk; lampor som ger ett varmt och stämningsfullt sken. Om du saknar lämpliga placeringsytor i din hall kan du överväga en golvlampa med ett trevligt sken.

Hallinredning - vit byrå mot vit tegelvägg

Hallinredning – tips #3: Skapa rymd och funktion med speglar

En spegel i hallen är nästan lika given som en säng i sovrummet. En spegel i hallen har det funktionella syftet att du kan ta den där sista titten hur kläderna sitter eller hur frisyren ser ut, innan du lämnar hemmet. Spegeln skapar också en känsla av rymd i ett utrymme som vanligtvis har ett behov av just detta. Helkroppsspeglar är vanliga i hallen, och på senare tid har vi även sett fler och fler runda speglar ta plats i hallen.

Inredning i hall - runda väggspeglar

Hallinredning – tips #4: Rensa vid varje ny säsong 

Varma dunjackor och andra vinterkläder tar stor plats, och det finns ingen anledning att ha dessa i hallen under sommarhalvåret. Liksom det inte finns någon större anledning att ha sandaler, vårsneakers och jeansjackor i hallen under vinterhalvåret. Därför råder vi dig att säsongsrensa och ta undan allt du inte behöver för den rådande säsongen. In med det i någon större klädkammare eller, vid brist på sådan, packa ned i flyttkartonger som du ställer relativt lättillgängliga i förrådet.

Hallinredning - hatthylla och krokar i metall, rektangulär spegel och grå lampa

Hallinredning – tips #5: Skapa sittmöjligheter

Att kunna sätta sig ned när man tar på eller av sig skorna kan vara väldigt uppskattat, särskilt för de äldre. Detta skapar dessutom en trivsam och hemtrevlig känsla i hallen. En del kombinerar förvaringen med en sittbänk för att slå två flugor i en smäll, medan andra placerar ut en enkel pall, stol eller puff i hallen.

Inredning i hall - sittbänk med förvaring, svart stol och tavlor

Hallinredning – tips #6: Möjliggör småförvaring

Liksom generellt i hallen, vet nog de flesta att de även kan bli stökigt på en hallbyrå. Smågrejer som nycklar, solglasögon eller post, som inte hör hemma i klädkorgar, hamnar lätt liggandes lite här och där. Genom att ställa en korg eller skål på exempelvis en hallbyrå har du därmed en avsedd plats för dessa smågrejer. På så sätt får du ett skönare och mindre stökigt intryck i din hall och kan dessutom enklare hitta dina saker.

Hallinredning - småförvaring i träskål, rund spegel, lampa i brons

Hallinredning – tips #7: Addera tavlor och posters för en personlig touch

Tavlor blir ett väldigt trevligt inslag i hallen. Om du har plats är den stora och iögonfallande postern ett hett tips! Något med wow-faktor som man möts av direkt när man öppnar dörren. Hallen är också ett utmärkt utrymme för ramar med exempelvis familjefoton eller andra personliga bilder. Oavsett vad du väljer att sätta i dina ramar kommer tavlor att skapa en mer ombonad, personlig och inbjudande atmosfär.

Hallinredning - poster med hund och svart poster med guldlinjer

Hallinredning – tips #8: Sätt upp spännande tapeter

Något som också är trendigt är att sätta en riktigt cool tapet i hallen. Kanske beror det på att man vågar ta ut svängarna i ett utrymme som ändå är så litet. En färgstark eller häftigt mönstrad tapet blir likväl ett snyggt och effektfullt inslag i hallen!

Blommig tapet i hall, rund spegel med tonat glas

Hallinredning ur vårt sortiment

I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av speglar i alla möjliga olika former och utföranden – rektangulära såväl som runda och asymmetriska. Du hittar även snygga ramar och stilfulla posters att pryda dina hallväggar med. All vår trendiga inredning hittar du här.