Inredning vardagsrum – stilinspiration!

Vardagsrummet – oftast det största rummet i hemmet och det rum där man i många fall tillbringar mest tid. Att göra vardagsrummet trivsamt är därför viktigt, och det kan vara intressant att se vad olika detta kan innebära för olika individer och familjer. Här följer lite inspiration på stilfulla vardagsrum i olika stilar!

Stilrent och minimalistiskt, modernt och maxat, färgglatt och livfullt eller naturnära och harmoniskt – vilken inredningsstil föredrar du? Här kommer lite härlig bildinspiration på vardagsrumsinredning från några av våra stilsäkra kunder!

Ljust och fräscht

Att inreda vardagsrummet i ljusa toner är klassiskt och tidlöst. Det känns fräscht, elegant, luftigt och det öppnar upp och kan få rummet att kännas större. Ljust måste heller inte betyda vitt, utan kan lika gärna innebära beige, grått och alla möjliga toner åt det ljusare hållet.

Inredning i vardagsrum - ljust och fräscht

Naturnära och harmoniskt

Att vistas i naturen gör oss harmoniska och lugna, därför har många satsat på en inredningsstil som välkomnar den känslan in i hemmet. Med hjälp av jordiga och naturnära toner och material är det fullt möjligt att skapa din egen rofyllda oas i vardagsrummet.

Inredning i vardagsrum - naturnära och harmoniskt

Dovt och mysigt

Att satsa på en mörk inredning är vågat, men kan bli otroligt lyckat och hotelliknande lyxigt om det görs rätt. Ett vanligt misstag är att man väljer för mycket mörkt och för färglöst – det gäller att hitta en balans. Väljer man till exempel en riktigt mörk väggfärg kanske man inte ska välja alltför mörka toner på de större möblerna – och vice versa. Om du är intresserad av just mörk inredning hittar du fler tips i denna Magazine-artikel.

Inredning i vardagsrum - mörkt och dovt

Färgglatt och livfullt

En färgglad inredning kan skapa en livfull och lekfull atmosfär i vardagsrummet. Det piggar upp de där gråa november- eller marsdagarna och det kan faktiskt även bli riktigt mysigt.

Inredning i vardagsrum - färgglatt och livfullt

Stilrent och minimalistiskt

Less is more. Många tilltalas av den minimalistiska stilen eftersom den kan skapa en känsla av lätthet och lugn. Avskalat, enkelt och kanske framför allt: stilrent. Även detta är en tidlös trend som alltid känns rätt.

Inredning i vardagsrum - minimalistiskt och ljust

Modernt och maxat

Att skapa ett maxat intryck kan vara svårt utan att få vardagsrummet att se överbelamrat och pråligt ut, men de som lyckas – de skapar magi! Med en maximalistisk inredning är det dock viktigt att tänka igenom färg-, möbel- och prylval noga för att inte skapa en kaosliknande känsla i rummet. Att gruppera och skapa snygga stilleben av inredningsdetaljer snarare än att sprida ut dem lite här och där, är ett exempel. 

Inredning i vardagsrum - maximalistisk stil

Vardagsrumsinredning från vårt sortiment

Sugen på lite ny inredning till ditt vardagsrum? HÄR hittar du vårt enorma sortiment av ramar - och HÄR hittar du vårt sortiment av stilfulla posters att matcha dem med! Vi har även ett brett utbud av snygga speglar här.