Laddar, vnligen vnta...
Fri frakt över 699 kr (49kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars ppet kp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

-25% rabatt på passepartouter »

Tips & trix hur man tar fina bebisbilder


Att ta bilder på de finaste man har är inte alltid så rätt. Alla bebisbilder är såklart söta, men hur gör man för att få de där lilla extra? De försöker vi gå igenom här.

Konsten att ta bra babybilder

Har du också förundrats över alla fina babybilder som du ser överallt, och sedan jämfört med dina egna och slagits av den totala avsaknaden av likhet? Att fota små bebisar kan vara utmanande, och det krävs lite eftertanke och list för att lyckas. Här har vi samlat våra bästa tips, för att du ska kunna ta de perfekta bilderna av din lilla bebis.

Låt det ta tid och anpassa dig efter babyn

Det mest grundläggande tipset vi vill dela med oss av, är att anpassa dig efter bebisens behov och dagsform. Du själv har säkert stunder då du inte vill bli fotograferad – det har din bebis också.

Ett trick är att passa på när bebisen sover. Då kan du fånga det där fridfulla, avslappnade ansiktsuttrycket som man i stort sett bara kan se hos just sovande bebisar.

Vill du inte bara ha sovbilder, utan vill föreviga barnets vakna stunder också – se till att din bebis är nöjd. Med mat i magen och en torr blöja blir livet alltid roligare och bebisen blir sannolikt mer samarbetsvillig.

Fotograferingen ska vara en kul och mysig stund för er båda, så låt det ta tid. Ingen stress och ingen press! Lyckas du inte få den perfekta bilden idag, så försök igen imorgon.

Undvik stökiga bakgrunder

Eftersom fokus ska vara på din bebis, se till att undvika stökiga bakgrunder med mycket färger och föremål som kan störa bilden. Ta gärna bilden mot en enfärgad bakgrund – du kan hänga upp ett lakan eller en filt på väggen fall du har brokiga tapeter. Ju mindre färger och mönster, desto mer harmoni i bilden.

Ta vara på dagsljuset

De allra finaste babybilderna tas i dagsljus. Om möjligt, undvik att tända lampor och att använda blixt på kameran. Ta istället vara på dagsljuset, genom att placera bebisen nära ett fönster, där ljuset kan flöda in fritt. Placera dig själv med ryggen mot fönstret, och barnets ansikte mot ljuset. På så sätt kommer ljuset att reflekteras i barnets ögon och få dem att glittra. Detta går inte att återskapa på samma sätt med konstgjort ljus.

Du kan till exempel lägga en madrass eller en mysig hög med kuddar på golvet vid fönstret, där barnet kan ligga under fotograferingen.

Kom ner på barnets nivå

Ingen blir glad av en bild som ger känslan av att man står och ser ner på någon annan, vilket kommer bli resultatet om du står upp och fotar barnet som befinner sig på golvet eller marken. Kom istället ner på barnets nivå. Lägg dig på mage och ta del av hur världen och tillvaron upplevs ur bebisens perspektiv. Detta ger genuina bilder med rätt perspektiv. Dessutom kommer du och din bebis uppleva betydligt större närhet under själva fotograferingen, vilket så klart är mysigt.

Underskatta inte det enkla

Du har säkert sett bilder på små bebisar utklädda, och omgivna av alla möjliga sorters rekvisita. Bebisar utklädda till mc-knuttar, sittande på en mini-Harley, och liknande. Är din bebis okej med detta, så är det så klart inget som hindrar att du tar såna bilder, men de flesta bebisar brukar vara måttligt roade av denna form av aktivitet. Satsa då istället på bilder i en miljö som barnet faktiskt tycker är mysig, och som hon känner sig nöjd i. Kanske liggande på en mjuk filt, nyfiket utforskande en skallra. Det behöver inte vara märkvärdigare än så för att du ska få fantastiskt fina bilder på ditt lilla underverk.

Tänk också på säkerheten. Bebisar har outvecklad kroppskontroll och kan när som helst tippa, eller bestämma sig för att rulla från rygg till mage för första gången. Du vet aldrig när det händer, så se till att alltid vara förberedd, genom att omge barnet med exempelvis mjuka kuddar för att inte riskera att hon gör sig illa.

Låt detaljerna få ta plats

Vad är sötare än tårna på en bebis? Eller de små naglarna, eller den lilla knoppen till näsa? Ta vara på dessa och ta fina detaljbilder. Alla dina bilder behöver inte visa hela ansiktet på bebisen, utan det kan vara fantastiskt fint att ha en närbild på enbart bebisens lilla öra, eller hennes runda knubbiga arm.