Pusselramar – rama in ditt pussel!

Känns det otillfredsställande att plocka isär ditt flera dagar långa pusselprojekt och lägga tillbaka det i lådan? Rama in pusslet och sätt upp det på väggen istället!

Att lägga pussel är en hobby som övar upp både tålamod och fokus. Det kan också vara en avslappande aktivitet, ett sätt att släppa allt annat för stunden. Men när man har lagt det där 500- och 1000-bitarspusslet är det ju trist att bara plocka isär det och lägga tillbaka det i lådan. Därför väljer många att rama in sitt pussel och sätta det på väggen.

Ramar till pussel - tjocklek

Det går att beställa ramar som är särskilt anpassade efter storleken på ditt pussel, men om man inte vill lägga så mycket pengar på en anpassad pusselram finns det en del vanliga ramar som kan rymma tjockleken på ditt pussel. Det gäller dock att hitta en tillräckligt djup ram, och många vanliga ramar passar dessvärre inte på grund av att utrymmet mellan bakstycke och glas är för litet – men det går att hitta! Fästena som håller bakstycket på plats behöver också vara tillräckligt flexibla för att kunna lämna lite mer utrymme till tjockleken. I vårt sortiment fungerar följande ramserier för pussel med en tjocklek på cirka 3-4 mm:

New Lifestyle

En stilren ram med en tunn profil som finns i många olika färgutföranden och ännu flera storlekar. Välj mellan svart, vit, röd, gul, grön, blå, bronsfärgad, stålfärgad, silverfärgad eller guldfärgad. New Lifestyle är en av våra mest populära ramserier!

Bilder på en stilren svart ram

Nielsen

Dessa eleganta ramar är tillverkade i Tyskland och håller en mycket hög kvalitet. Nielsen finns i flera olika utföranden, däribland blank svart, matt svart, vit, blank silver, ek och guld.

Bilder på elegant silverram

Galeria

Denna moderna och stilrena ram kommer från välrenommerade Walther och ger ditt motiv (eller pussel i detta fall) en elegant inramning. I Galeria-serien finns ramar i vitt, svart, rött, silver, koppar och guld.

Bilder på stilren vit ram

Chair

Denna ram har ett djup på 18 mm som gör att motivet kommer ut en bit från väggen och skapar en häftig 3D-effekt. Ramen har en stilren profil som låter ditt pussel stå i centrum, och den går att få bland annat i svart, vitt, silver och guld.

Bilder på elegant guldram

Ramar till pussel – höjd och bredd

När du har hittat en ram du gillar får du sedan välja en storlek som passar för ditt pussels höjd och bredd. 1000-bitarspussel är till exempel ofta i storleken 50x70 cm eller strax under, och kan därför passa bra till en ram i storlek 50x70. Men storleken på pussel varierar som sagt, så undersök vilka mått som anges på pusslets låda innan du letar efter en passande ram.

Om du vill ha de exakta dimensionerna, men inte hittar dessa bland våra standardstorlekar, går det även att måttbeställa en ram i flera av dessa serier.

Let’s puzzle!