Tavelvägg - mall eller inspiration?

Dynamisk. Stilfull. Unik. En tavelvägg kan vara många saker. Framför allt skapar den en ombonad och personlig känsla i ditt hem, och lämnar dessutom utrymme för variation. Här hittar du både mallar och inspiration till din tavelvägg!

Vem bor här? Att skapa en tavelvägg är ett perfekt sätt att uttrycka sin personlighet och stil. Symmetri, kontraster, material och motiv – det finns många vägar att gå, här hittar du förhoppningsvis din!

Tavelvägg – mall

För dig som vill få upp en tavelvägg men har svårt att få en klar bild på hur du ska sätta tavlorna, eller vilka storlekar på ramar du ska välja, har vi här skapat några färdiga mallar för tavelväggar. Symmetri, organiserat kaos, jämna eller ojämna linjer – vad föredrar du?

Tavelvägg mall - mallar för olika tavelväggar

Tavelvägg – inspiration

För dig som vill skapa din egen unika tavelvägg men kanske söker lite inspiration, följer här lite drömmiga tavelväggar från våra kreativa kunder!

Tavelvägg i kök – luftigt och stilrent med ekramar

Tavelvägg kök - 3 ekramar med grafisk konst

Tavelvägg i kök blir alltmer populärt, och när man ser detta exempel är det inte svårt att förstå varför. Tre ekramar i all sin enkelhet och naturliga skönhet, med gott om utrymme mellan, ger i detta fall ett okonstlat, luftigt och väldigt stilrent resultat.

Tavelvägg med svarta ramar och guldramar – en given succé

Tavelvägg med svarta ramar och guldramar

Svarta ramar och guldramar är två väldigt populära val. Att kombinera dessa två varianter i en tavelvägg blir därför – föga förvånande – en riktig fullträff!  

Tavelvägg för den lilla väggytan

Tavelvägg på liten yta - snedtak med takbjälkar

Även små väggytor kan utgöra kulissen för en snygg tavelvägg. 

Den jordnära tavelväggen

Tavelvägg med ekramar och jordnära motiv

Om du är ute efter att skapa en harmonisk atmosfär i ditt hem, kan vi tipsa om att skapa en tavelvägg med naturnära färger och material. Ramar i ek eller andra träslag ger omedelbart en mer varm känsla i rummet, liksom posters med jordnära färger och motiv.

Tavelvägg med spegel eller annan vägghängd inredning

Tavelvägg med spegel och svarta ramar

En tavelvägg behöver inte bara innehålla tavlor, det kan vara väldigt snyggt att blanda in andra inredningsdetaljer. Speglar, väggljusstakar eller väggkrukor är några exempel på annan inredning att addera till din tavelvägg.

Tavelvägg i stilren symmetri

Fotovägg i hall, svartvita foton i mörka träramar

Organiserat kaos i all ära, men ibland är den där perfekta symmetrin precis vad man behöver.

Modern och maxad tavelvägg

Stor tavelvägg ovanför soffa i vardagsrum

I vardagsrummet finns ofta de största väggytorna att fylla, och här kan man verkligen ta ut svängarna. Du kan skapa din tavelvägg precis hur du vill. Lekfullt och livfullt med blandade ramsorter, eller stilrent och enhetligt med ramar i samma ton. Jämna avstånd och/eller kanter, eller ett kreativt kaos utan några särskilda regler. Resultatet av det sistnämnda kan sannerligen bli slående, som denna modernt maxade tavelvägg!

Tavelvägg med balanserad asymmetri

Tavelvägg med 4 svarta ramar mot vit vägg

Om man gillar både symmetri och oregelbundenhet kan man skapa sin tavelvägg med lite av båda delarna. Jämna ytterlinjer i exempelvis toppen och ena sidan av tavelväggen, och ojämna ytterlinjer nedtill – eller tvärtom. Iögonfallande på ett elegant och balanserat sätt!  

Redo för din tavelvägg?

Bra! Här hittar du hela vårt sortiment av ramar i alla möjliga material och utföranden. Och här hittar du vårt sortiment av ursnygga posters att dekorera dina väggar med.