DIY: gör ditt eget spegelbord – på 10 minuter!

Att skapa ett eget exklusivt spegelbord behöver inte vara svårare än att placera en spegel på ett soffbord – det bevisar sannerligen vår kreativa kund Michelle. Och så här gjorde hon!

Ett spegelbord är en trendig inredningsdetalj som verkligen skapar effekt och gör ett stort och stilsäkert intryck. Förutom att ett spegelbord skimrar på det där oemotståndliga och exklusiva sättet, hjälper det också till att skapa djup, ljus och rymd i rummet.

Dessa egenskaper var precis det @michelle__kruse var ute efter när hon började leta efter nya soffbord till vardagsrummet. Men eftersom hon behövde två soffbord insåg hon snabbt att kostnaden skulle bli allt för hög om hon skulle köpa färdiga spegelbord. Av en slump hamnade Michelle i vår webbshop och kom då på en lösning. 

- Jag kom på idén när jag skulle köpa nya soffbord. Jag hade länge tittat på spegelbord i andra butiker, men eftersom jag ville ha två soffbord sprang det snabbt iväg till många tusen kronor. Därför sökte jag runt på nätet efter bordsskivor av glas, men det fanns nästan ingenting att hitta någonstans. Jag stötte på BGA av en slump och när jag såg alla de vackra speglarna kom jag på idén att använda speglar som bordsskivor, berättar hon.

Flera valmöjligheter

Michelle förälskade sig i – och hade först bestämt sig för – vår spegel Prestige Oxidized, men sedan fick hon upp ögonen för en annan kandidat.

- Jag fick syn på Premium Cold Grey, och när jag såg den vackra kallgråa färgen och det exklusiva utseendet tvivlande jag inte en sekund på att det var spegeln jag skulle använda, säger hon. 

Soffbord med spegelglas – en enkel process

Michelle letade på borden hon skulle använda. De hade ursprungligen en annan bordsskiva som Michelle tog av. Sedan placerade hon sugproppar på bordens ramar för att enkelt kunna lägga på speglarna och hålla dem på plats.

- Det var en extremt enkel process, och tog endast 10 minuter att genomföra, berättar hon.

Michelle beställde bord som hade exakt samma diameter som speglarna, det vill säga 80 cm Ø, men hon säger att man även kan välja att ha spegeln i en större storlek så att den sticker ut en bit från bordet.

- Två olika utseenden, men jag valde varianten där måtten passar exakt. Du kan hitta många olika bord i den storleken jag valde, men se dock till att bordsskivan kan tas bort, tipsar Michelle.

Resultatet: oemotståndligt!

På frågan om resultatet blev som Michelle förväntat sig svarar hon:

- Det blev precis som jag föreställt mig: vackert, tidlöst och exklusivt!

(Vi kan bara hålla med!)

Spegelbord - soffbord med gråtonat spegelglas 

Tips på runda speglar till ditt spegelbord

Idag finns det många valmöjligheter för denna typ av projekt eftersom speglar nu finns i så många olika stilsäkra utseenden. Tonade spegelglas gör det möjligt att hitta en färg som perfekt harmoniserar med inredningen i rummet. Vad sägs om en rund spegel med ett modernt roséguldtonat spegelglas, eller en i klassisk guldton? Eller – precis som Michelle valde – en spegel med ett sofistikerat gråtonat glas? Valmöjligheterna är många – här är några från den prisvärda serien av runda speglar från svenska KAILA:

Runda speglar med tonat spegelglasFrån vänster: 1. KAILA Rund Spegel Rose Gold // 2. KAILA Rund Spegel Gold // 3. KAILA Rund Spegel Smoked Grey

Det går givetvis utmärkt att använda en spegel med ram också! Här är ett exempel på när KAILA Rund Spegel Edge Gold användes till ett spegelbord:Spegelbord med rund guldspegel

För mer inspiration, se hela vårt breda sortiment av speglar!