Laddar, vnligen vnta...
Fri frakt över 699 kr (49kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars ppet kp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

-25% rabatt på passepartouter »

Rama in LP-omslag


Ett perfekt sätt att göra ditt hem personligt och unikt, som en egen tavla eller varför inte en hel tavelvägg?

LP-OmslagHör du till den skara som har svårt att göra dig av med saker? Föremål och prylar är ofta förknippade med känslor för oss, och det kan därför kännas sentimentalt att rensa bort dem. Ibland kanske du till och med tänker att ”man vet aldrig när den här kan komma till användning igen”?

Oavsett orsaken till varför vi samlar på oss saker, kan det ju finnas mer eller mindre produktiva sätt att ta vara på dem. Att bara stuva undan dem och låta dem agera dammsamlare hör sällan till de bättre alternativen.

Om LP-omslag hör till sakerna du samlat på dig genom åren, har vi ett toppentips att dela med oss av. Rama in dem!

För visst är det något alldeles speciellt med de där gamla omslagen till de sedan länge sönderrepade vinylskivorna? Ibland kan det räcka med att bara titta på dem, för att vi ska kunna höra musiken i öronen och drömma oss bort till minnena som vi förknippar den med.

Välj ram med omsorg

Genom att rama in dina LP-omslag får du dels en fin och personlig inredningsdetalj som definitivt kommer att bli starten till många intressanta samtal, dels får du möjlighet att se omslagen på ett enkelt sätt – varje dag. Utan att behöva rota fram och damma av dem.

Allra finast blir tveklöst att rama in dina omslag i en ram i samma format, det vill säga kvadratisk. Då kommer ramen att följa omslaget och ses som en fin detalj som förhöjer och framhäver omslaget. Om du vill ha en ram som förstärker intrycket av tavlan och drar blickarna till sig, välj en ram i en färg som inte går helt i linje med omslaget. Om du, tvärtom, knappt vill att ramen ska synas, så välj en i en färg som ligger så nära färgerna på omslaget som möjligt.

Fundera också på om du vill ha en ram med en enkel diskret kantlist, eller om du vill ha en med breda och utsmyckade lister. Detta kommer att ha stor betydelse för det slutgiltiga utseendet på din tavla.

Variera och kombinera

Har du många LP-omslag som du vill rama in? Köp flera ramar, eller byt ut och variera motiven allt eftersom. Ett alternativ kan vara att göra en hel tavelvägg av dina inramade omslag – på så sätt får du plats med många på liten yta. Även om en tavelvägg vanligtvis utgörs av ramar i olika storlekar, finns det så klart inget som hindrar att du skapar en vägg med enbart identiska ramar. De olika motiven på omslagen kommer att se till att väggen blir intressant och tilltalande ändå.

Ett sista tips kan vara att du – om du inte är alltför fäst vid omslagen och gärna vill behålla dem intakta – klipper isär dem och endast ramar in framsidan. Annars kan det ibland bli lite tjockt och därmed svårt att få fast bakstycket.

I vårt sortiment finns ett stort antal ramar i passande storlek (32x32 cm) om du vill rama in dina LP-omslag. Välj bland en rad olika färger och stilar.