Bakom motiven: Möt formgivaren Gabriella Roberg

”Många gånger utgår jag från en tanke men mitt otåliga anlag och min iver brukar ta kommando över processen.”

Gabriella Roberg är rotad i de norra delarna av Sverige där hon bor tillsammans med sin sambo och två barn. Hennes konstmotiv är en blandning av verklighetstrogna målningar, grafiska porträtt och abstrakta mönster, ofta med surrealistiska inslag.

- Jag inspireras av den inkonsekventa surrealismen, formen av ett kindben och den abstrakta friheten. Många gånger utgår jag från en tanke men mitt otåliga anlag och min iver brukar ta kommando över processen. Resultatet är en kombination omsorgsfullt målade verk där jag skingrat mina tankar och känslor på canvas, berättar hon.

Posters med abstrakta mönster - posters med porträtt av Lennon och Kahlo

Började tidigt

Sin kreativa sida upptäckte Gabriella tidigt, och hon berättar att hon redan då insåg att skapandet var ett sätt för henne att få utlopp för sina känslor och samla kraft.

- Redan i tidig ålder blev skapandet en form av känslomässig avfallskvarn där jag malde mitt inre på duk med olja och akryl. I skapandet fick jag utlopp för glädje och sorg - och alla nyanser av känslor däremellan. Jag upptäckte att det var här mina rötter fick näring, i samråd med mig själv, säger hon.

Självlärd konstnär

Den kunskap Gabriella besitter idag har hon förvärvat på egen hand. Genom att vara nyfiken och orädd för att testa sig fram har hon idag landat i de tekniker som passar henne bäst.

- Jag är självlärd men har nyfiket provat mig fram genom åren i djungeln av material och medier. Idag målar jag mestadels med bläck, grafit och digitalt måleri, berättar hon.

Grafiska posters - posters med kvinnoporträtt och kvinnosymbol

Konst, kallt kaffe och karameller

Att man som konstnär uppfylls av skapandet och glömmer annat för en stund är nog inte helt ovanligt, och på frågan om Gabriella har några särskilda traditioner som får hänga med under hennes skapandeprocesser svarar hon mycket riktigt:

- På skrivbordet finns alltid en kopp kaffe som tenderar att kallna i processen, samt en skål med karameller. 

 

Om du vill se mer av Gabriellas konst kan du följa henne på Instagram @gabriellaroberg.art

Se alla posters med Gabriellas motiv här!