Golvspegeln – så praktisk, så elegant!

Om du är i behov av en helkroppsspegel, men inte vill borra upp något stort på väggen, är golvspegeln ett mycket bra alternativ. Golvspeglar finns i alla möjliga varianter och stilar – trendiga som traditionella. Förutom golvspegelns praktiska funktioner är den också en stilfull inredningsdetalj, som dessutom skapar ljus och rymd i ditt hem.

En golvspegel är en dekorativ inredningsdetalj med flera praktiska egenskaper – nedan listar vi några!

Du slipper borra

Att borra upp en spegel på väggen kan kännas krångligt. Kanske hyr du i andrahand, eller så vill du av annan anledning inte lämna stora hål i väggen. Då kommer golvspegeln väl till pass. Det finns golvspeglar som är avsedda för att bekymmersfritt luta mot väggen, och det finns även golvspeglar med inbyggt stöd för fristående placering på golvytan.

Praktisk som helkroppsspegel

Golvspeglar är i regel höga och ger dig möjligheten till helkroppsspegling. Av den anledningen är de väldigt populära att placera i exempelvis sovrum, hall eller i en lyxig walk-in-closet. Ett stort badrum är också en tänkbar placering.

Badrumsinredning - träkorgar, golvspegel i ek, hängare och badrockI bild: Golvspegel Ek 53x188 cm

Golvspegeln kan enkelt flyttas

Ibland kan man tillfälligt behöva en spegel i något annat rum än där den är placerad, eller så har man helt enkelt ångrat sig och vill byta plats på spegeln. Med en golvspegel är detta enkelt att genomföra. Speciellt om du varit förutseende med ditt (hypotetiskt) ombytliga sinne och valt en lättare golvspegel.

Golvspegelns stilfullhet

Vad sägs om en golvspegel i en modern och stilren design, med ram och stöd i svartmålat järn? Eller en golvspegel i en traditionell design med en vackert ornamenterad och vitmålad ram, samt spegelglas med en elegant, fasettslipad kant? Eller för dig som gillar varm och naturnära inredning, kanske en golvspegel i massiv ek? Oavsett utförande, är golvspegeln alltid ett stilfullt inslag i ditt hem, som gör ett stort intryck och som ger dig massor av praktisk funktion.

Golvspeglar med ramar i svart metall, vitt trä och ekFrån vänster: 1. Golvspegel House Doctor Chic Svart // 2. Versailles Golvspegel Misty Vit // 3. Golvspegel Ek 52x167 cm

 

Se hela vårt utbud av golvspeglar här!