Lekfulla posters till barnrummet

Att inreda barnrum är nog svårt att göra utan ett leende på läpparna. Ett tillfälle att själv få plocka fram barnasinnet och drömma sig bort i den magiska värld som är barnens. Barntavlor och posters är enkla medel för att göra barnrummet mer ombonat, drömskt, personligt och lekfullt – nedan följer lite inspiration!

När barnen är riktigt små tycker de visserligen mycket, men kanske inte har så starka åsikter om just inredning. Då får du själv frossa i valen om möbler, belysning, barntavlor och annan dekoration. När barnen blir lite större kan det däremot vara en mysig idé att låta dem själva tycka till och bestämma över sitt bohag (i alla fall lite grann).

Väggkonst för de riktigt små

För de minsta små knytena känns det naturligt med riktigt gulliga motiv; som sorglösa ballonger, fluffiga moln och söta, små djur. Gulligt kan dock mycket väl även vara stilrent.

Barnrumsinredning - posters för barnrumI bilden till vänster: Sleeping Beauty & Wait hold this // I bilden till höger: Elephant With Balloons & Cat With Ballon

Djuren hänger med

De söta, små djuren kan gott få följa med upp i åldrarna. Barntavlor med elefanter och björnar är klassiska. Motiv med giraffer, ugglor och kaniner likaså.

Barnrumsinredning - posters med elefant och björnI bilden till vänster: Wood elephant Light, Wood elephant Dark & Wood bear // I bilden till höger: Little drummer

Vem bor här?

Med personliga posters har du möjligheten att verkligen göra rummet till barnets eget. En födelsetavla med ditt barns födelsedatum, vikt och längd är ett exempel. En namntavla med ditt barns namn, tillsammans med ett gulligt och passande motiv, är ett annat.

Barnrumsinredning - namntavla för barnI bild: Owls Birth Poster Pink

Små posters för småstora individer

Att små barn kan ha stora personligheter råder det inget tvivel om. Men små är de ju ändå, och därför kan små posters också bli extra gulliga i just barnrum. Som en del i ett fint väggkollage till exempel.

Barnrumsinredning - gosedjur och barntavlorI bild: Rabbits in the Forest & Wood bear

Drömmar, intressen och framtidsvisioner

När barnen blivit lite äldre är det lättare att fånga upp deras drömmar och intressen i inredningen. De kan, som tidigare nämnt, också själva vara intresserade av att välja sin väggkonst. Kanske har du en framtida astronaut i ditt hem?

Barnrumsinredning - poster med astronaut

Stil- och lekfulla patentritningar

Posters med patentritningar är mycket stilfulla att ha på väggen. Och vem har sagt att ett barnrum inte kan vara stilfullt? En patentritning på Batmobile blir både stilfullt och lekfullt på samma gång!

Barnrumsinredning - Modellbil och poster med patentritning batmobileI bild: Patentritning - Batman - Batmobile 1990 I

 

För ännu mer inspiration, se hela vårt breda sortiment av posters för barnrum här!