Hur stort är ett diplom – och vilken ram ska jag välja?

Har du fått ett diplom? Grattis! Det är alltid något att vara stolt över, och något som absolut hör hemma på väggen i ditt hem eller på ditt kontor. En fin och passande ram är given – men hur stort är ett diplom egentligen, och vilken ram ska man välja?

Rama in din bedrift! Att rama in sitt diplom, intyg eller certifikat är en utmärkt idé. Dels eftersom det är roligt att visa upp, dels eftersom det är ett bra sätt att skydda ditt diplom – och dessutom: du slipper det desperata letandet i flyttkartonger om eller när du behöver det.

Diplom i A4-storlek

Den vanligaste storleken på ett diplom är 21x29,7 cm, dvs ett A4. Detta eftersom det är den allra vanligaste utskriftsstorleken. För att hitta en passande ram till ditt diplom i formatet A4 är det bara att söka efter ramar där den storleken uppges. Storleken på en ram uppger nämligen vilka mått ett passande motiv bör ha, inte själva måtten som ramen har med listerna inkluderade.

Svart ram för A4, guldram för A4, träram för A4

Diplom i A3-storlek

Diplom kan också förekomma i storlek 29,7x42 cm, dvs A3 – dubbelt så stort som ett A4. När du ska hitta en ram till ett diplom i A3-storlek gäller samma princip: gå efter storleken som uppges på ramen, den ska passa storleken på ditt diplom.

Diplom i A5-storlek

Det är inte så vanligt, men ett diplom kan även ha formatet A5, dvs 15x21 cm – som ett halvt A4. Ramar som passar för diplom i A5-storlek hittar du här.

Passepartout till diplom

Om du vill skapa en luftig och lite lyxigare inramning till ditt diplom kan du komplettera med en passepartout. Då väljer du först en passepartout som passar storleken på ditt diplom, och beroende på passepartoutens bredd väljer du sedan en ram. En vanlig ramstorlek för A4-motiv med passepartout är 30x40 cm.

Hur ska ramen se ut?

Så, då har vi rett ut hur du ska tänka kring ramstorleken till ditt diplom, nu till det roliga: design! Det finns diplomramar i alla möjliga material, färger och stilar. En del väljer en tunn och stilren ram för att låta diplomet stå i fokus – andra väljer en riktigt exklusiv och pampig ram för att verkligen framhäva sin bedrift. Här hittar du hela vårt sortiment av ramar för diplom i storlek A4 och A3!

Svart ram för diplom (A4) - guldram för diplom (A4)