Skapa ett harmoniskt hem med jordnära toner

I naturen känner vi oss lugna och harmoniska. I en ofta stressig vardag är det därför inte så konstigt att just naturnära inredning varit på tapeten under en tid – och att den trenden fortsätter.

Ditt hem ska vara din lugna oas där du ska få möjlighet till avkoppling och återhämtning. Jordnära toner och naturmaterial kan bidra till ett mer harmoniskt hem med en varmare och mer ombonad känsla. En del vill därför ha genomgående naturnära inredning, medan andra nöjer sig med en röd tråd av naturnära toner och inslag i sina hem. Här följer några tips på hur du kan skapa en varm och naturnära känsla i ditt hem.

50 nyanser av jordigt och naturnära

Naturnära innebär inte trist och färglöst. Det finns väldigt mycket färg i naturen, kanske de allra vackraste färgerna till och med. Färger som beige, brunt, sandfärgat och grått finns också i många olika nyanser som är väldigt fina tillsammans. Dessa stillsamma färger kompletteras med accentfärger som exempelvis blått, grönt, jordigt rött och ockragult. Fortfarande inom den jordnära färgpaletten.

Posters, ramar, speglar - naturnära inredning

Med en grund av dämpade och stillsamma toner i ditt hem kan du enkelt förnya de mindre inredningsdetaljerna såsom textilier, posters och tavlor, när du känner att det är dags för en förändring.

Använd naturmaterial i din inredning

En fåtölj i rotting, en tavelram i ek, en inredningsdetalj i sten eller textilier i linne är exempel på hur du kan hämta in en bit av naturen i ditt hem.

Posters och ramar - naturnära inredning

Med ett extra fokus på hållbarhet och medveten konsumtion går det även att hitta möbler och inredningsdetaljer i återvunnet material, såsom exempelvis den magnifika spegeln Granada Antik i återvunnen teak:

Spegel i återvunnet material - ram i återvunnet trä

Komplettera med posters i naturnära färger

Att sätta upp nya posters är ett perfekt sätt att prova en ny inredningsstil eller att förändra ditt hem med enkla medel. Genom att fånga upp jordiga inslag och färger i dina posters skapar du ett ännu mer naturnära intryck.

Posters i naturliga färger - naturnära inredning

Kontrastera med svärta

Om du vill inreda ditt hem i genomgående naturtoner men ändå bryta av med något modernt och stilrent, kan vi tipsa om svarta inslag. Svarta ramar till dina tavlor eller posters med svarta mönster blir en snygg konstrast till det ofta mer naturligt ljusa.

Svarta ramar - naturnära posters