Inred ditt badrum med handdukar och badrumsmattor!

Tycker du att ditt badrum känns lite trist eller kalt? Känner du dig sugen på en förändring men vill inte göra en stor renovering? Med små hjälpmedel går det att göra mycket, och badtextilier är ett bra exempel på detta. Handdukar i olika storlekar och färger, badrumsmattor och duschdraperier får genast ditt badrum att kännas trevligare och mer ombonat!

Med badrumstextilier kan du enkelt byta stil och känsla i badrummet. De flesta gillar att inreda sitt badrum med ljus och rymd för en fräsch känsla men har inte alltid möjlighet att byta kakel och de större badrumsmöblerna, då kan textilier vara en bra början. Inred med fina badtextilier och låt det bli en detalj som skapar en röd tråd i badrummet!

Ge badrummet ett lyft med handdukar

Grå handdukar i vitt skandinaviskt badrum

Mjuka handdukar är verkligen en lyx att få omsvepa sig med efter duschen eller badet, men det är så mycket mer än så. Handdukar kan bli en stilfull dekoration i ditt badrum och att matcha både små handdukar och större badlakan i härliga färger gör mycket för badrummet. Fräscha vita badlakan är alltid ett tidlöst val som skapar en lyxig atmosfär. Eller så kanske du vill bryta av mot neutrala färger på väggar, golv och övrig inredning i badrummet? Då kan du använda handdukar i andra färgtoner för att skapa kontrast, exempelvis i naturnära beige toner, eller lyxiga handdukar i en elegant mörkare färg! Kanske söker du handdukar med dekorativa mönster eller med fransar i kanterna? Det bästa är att textilier är så enkelt att byta ut och ger dig stora variationsmöjligheter.

Många gömmer undan sina fina handdukar i skåp – gör inte det! Låt de få synas. Häng upp på fina krokar, förvara snyggt vikta på hyllor, eller rulla ihop och lägg dem i fina korgar! Ihoprullade handdukar är ett smart tips om du har ett mindre badrum eftersom det inte tar så stor plats att förvara. I vissa badrum finns även inbyggda nischer som många använder för hudvårdsprodukter och liknande, dessa är perfekt för badrumsförvaring och här har du även möjlighet att stilfullt förvara dina handdukar. Ihoprullade handdukar ger en lyxig hotellkänsla och en känsla av spa. Och när vi ändå talar om spa – glöm inte att köpa lyxiga tvättvantar som du kan använda för att exfoliera kroppen skonsamt i duschen och tvättlappar för att tvätta känslig hud som exempelvis ansiktet med för extra spakänsla!

Välj en badrumsmatta som passar ditt badrum

Handduk och jutematta

En fin badrumsmatta är nästan ett måste i ditt badrum. Det ger badrummet ett djup och skyddar mot halka på våta golv. Dessutom är en mjuk badrumsmatta verkligen skön att låta fötterna vila på efter duschen eller när du gör dig klar framför badrumsspegeln på morgonen. Du måste nödvändigtvis inte alltid välja just en badrumsmatta till toaletten. Textilier i naturtoner är något som har blivit populärt för att skapa en harmonisk känsla i badrummet, och då är jutemattan perfekt! Ett tips är då att kolla upp först om mattan klarar väta innan så den inte blir skadad, eller lägga den någonstans där den inte kommer i kontakt med vatten. Badrumsmattor finns i flera olika mått och former, kolla vilka som funkar i just ditt badrum. En rektangulär badrumsmatta brukar vara populärt, men kanske har du ett badrum med mindre golvyta där en rund badrumsmatta passar bäst?

Det kan bli riktigt fint att matcha handdukar i set, badrumsmattor och duschdraperiet i matchande färger för ett enhetligt intryck. Lägg till fina tvålar vid handfatet som matchar inredningen och någon liten blomma så får du verkligen till en ny känsla i ditt badrum.

Är du intresserad av att få till ett trivsamt och fint badrum med badtextilier i fin kvalitet och härliga färger? Kika gärna in vårt sortiment här!