Vad skiljer olika lakan åt?

Det är inte mycket som slår att få krypa ned i en mjuk och skön säng efter en lång dag. Vi spenderar många timmar i sängen varje natt, och därför är det viktigt att välja sängkläder av fin kvalitet. Ett lakan är speciellt viktigt att välja med omsorg. Det måste kännas behagligt mot huden och dessutom vara slittåligt.

Idag finns det många olika lakan att välja mellan, och i det stora sortimentet kan det ibland bli lite lätt att känna sig vilsen. Vad skiljer egentligen olika lakan åt och vilket ska du välja? Här reder vi ut de olika lakan som finns.

Enkla och bekväma underlakan

Ett vanligt underlakan känner nog de flesta till. Det är ett vanligt rektangulärt lakan som finns i många olika mått så det finns något till alla olika bäddmadrasser. Ett underlakan viks enkelt ner under kanten på madrassen så det är väldigt enkelt att bädda i sängen med. Om du söker ett vanligt lakan kan du klicka här!

Smidiga dra-på-lakan med resår

Dra på lakan brukar vara ett populärt alternativ i många hem. Det är ett formsytt lakan som är ett smidigare alternativ eftersom det håller sig på plats hela natten. Ett dra-på-lakan har sydda hörn med resår som fästes runt bäddmadrassen vilket gör det i princip omöjligt att glida av. Ett formsytt lakan är ett perfekt alternativ för dig som vrider och vänder på dig mycket i sömnen, då slipper du vakna upp med lakanet trasslat runt benen mitt i sängen. Dessutom är dra på lakan väldigt enkla att bädda med tack vare resåren och går snabbt att fästa runt madrassen. Här hittar du vårt utvalda sortiment av dra-på-lakan i många olika storlekar, oavsett om du söker ett lakan till en enkelsäng i 90x200 cm eller ett stort dra-på-lakan till dubbelsäng i 180x200 cm så hittar du det hos oss på BGA.

Kuvertlakan

Kuvertlakan är också ett formsytt lakan och många kan ibland missta det för ett dra-på-lakan, men de olika sorterna skiljer sig åt. Ett kuvertlakan har precis som andra formsydda lakan insydda hörn som träs runt bäddmadrassen men det som skiljer ett kuvertlakan från ett dra-på-lakan är att ett kuvertlakan inte har någon stretch i kanterna. Kuvertlakan är tänkt att sitta väldigt tight rund bäddmadrassen och när det väl är på plats så sitter det där det ska. Det kan vara lite knepigare vid bäddning att få ett kuvertlakan på plats, men om du vill ha ett lakan som du kan vara säker på ligger tight och slätt så är det ett kuvertlakan du ska välja. Ett kuvertlakan håller sig på plats hela natten och det finns ingen risk för obekväma veck eller knöligt lakan.

Om du vill åt den där perfekt bäddade hotellsängen så är det ett kuvertlakan du söker. I hotellsängar brukar det vara perfekta strama och släta lakan som sitter perfekt på madrassen, vilket är ett resultat du kan få till av att bädda med kuvertlakan. Vita fräscha kuvertlakan är en perfekt början som du sen kan matcha med många olika kuddar och påslakan i satin för en lyxig hotellbäddning. Här hittar du kuvertlakan!

VÄLJ DITT LAKAN MED OMSORG

Att välja sina sovrumstextilier med omsorg är något som är viktigt, och det är viktigt att välja lakan av fin kvalitet. Att bädda med nya fräscha lakan ger verkligen en känsla av lyx! Klassiska vita lakan, oavsett form är alltid ett säkert val. De är fräscha och går att matcha till många olika bäddset så att du kan variera mellan olika.

Komfort i sängen är viktigt och därför är det också viktigt att se över valet av material. Bomull är ett populärt val i sängkläder eftersom bomull är mjukt, andas och absorberar fukt bra. Det innebär att bomullslakan är väldigt skönt att sova i. I vårt sortiment hittar du också många olika typer av lakan i bomullsatin. Lakan i bomullsatin är tillverkade i en vävning som ger härligt glansiga och lena lakan, en perfekt blandning av material som gör sig väldigt bekvämt och fint i sängen!