Lakan / Underlakan

Att krypa ner i en säng bäddad med nya rena lakan är verkligen en mysig och lyxig känsla. Med fina lakan går det enkelt att piffa upp i sovrummet, kanske söker du ett färgglatt lakan eller ett mer stilrent som passar till många olika påslakan? Välkommen att titta in i vårt sortiment för att hitta något som tilltalar dig och samtidigt bidrar till en mysigare bäddning!

Färg
Material
Storlek
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Längd
  • Pris
  Visar 2 produkter
  Visar 2 produkter

  FRÄSCHA OCH HÄRLIGA LAKAN ATT SOVA PÅ

  Finns det något som är bättre än att krypa ner i en renbäddad säng med härliga mjuka påslakan och fräscha lakan efter en lång dag? Lakan och andra bäddtextilier av bra material är viktigt i sängen så den känns mjuk och härlig att sova i. Ett lakan bör väljas med omsorg, det ska vara skönt mot huden och dessutom slittåligt eftersom det används många timmar varje natt.

  Något som är viktigt att tänka på vid val av lakan är vilket material du vill ha. Vi erbjuder ett sortiment av härliga kvalitetstillverkade lakan i fin bomullsatin. Den här kombinationen av material är perfekt för ett lakan. Satin är ett väldigt lyxigt material som är mjukt och skönt att sova på, och bomull är ett slitstarkt material som andas bra, suger upp fukt och känns skönt mot huden. En perfekt blandning för att du ska få en god natts sömn på ett mjukt men samtidigt slitstarkt lakan helt enkelt!

  Komfort är det viktigaste när det gäller sömn och att du ligger bekvämt i en säng i sängkläder som känns bra är en viktig början. God komfort kan göra att du känner dig mer avslappnad och det bidrar till en bättre sömn. Att välja sina sovrumstextilier är med andra ord något som bör tänkas igenom rätt så noga. Något som är viktigt, utöver materialval, är att välja ett lakan i rätt mått som ligger på plats hela natten. Genom att välja ett lakan i rätt mått så kan du sova skönt med vetskapen om att det kommer ligga kvar även om du vrider och vänder på dig i sömnen. I vårt sortiment hittar du flera olika lakan i olika storlekar så att du kan hitta ett som passar just din säng. Det är också viktigt att välja ett bra underlakan i fin kvalitet. Att välja bra sovrumstextilier i bra kvalitet är viktigt och fräscha fina lakan av hög kvalitet skapar verkligen en känsla av lyx! Välkommen att kika in vårt sortiment av fina och prisvärda lakan.

  MATCHA DITT LAKAN MED OLIKA SOVRUMSTEXTILIER FÖR EN FIN BÄDDAD SÄNG

  När det kommer till att bädda en säng finns det många olika vägar att gå, men att välja ett vitt lakan är alltid en bra början. Klassiska vita lakan är både fräscht och går att matcha till mycket. Om du vill ha en enhetlig bäddning i samma färgtoner kan du välja dova färger i vitt, beige, grått eller någon annan ljus nyans på resten av dina bäddtextilier, eller så kan du bryta av med mönstrade påslakan och andra färgglada sovrumstextilier för en kontrast. Variationen med bäddtextilier är väldigt bred och det finns både mer klassiska mönster och stilrena färger, så oavsett om du vill ha en stilren bäddad säng som påminner om en hotellsäng, en lekfull bäddning eller en mer slarvig rustik bäddning så är vita lakan en bra grund att börja med! Det är viktigt att bädda fint eftersom i sovrummet vill vi kunna slappna av och ta det lugnt. Här ska du både starta dagen och avsluta den, så det är viktigt att inreda och bädda för både för en harmonisk början på dagen och en avslappnade stund på kvällen. Att bädda med sovrumstextilier som ser inbjudande ut att krypa ned i och som får dig att vilja ligga kvar en stund extra på morgonen är väldigt viktigt.

  GÖR ETT MILJÖSMART VAL NÄR DU VÄLJER DITT LAKAN

  I vårt sortiment hittar du miljövänliga lakan som är svanenmärkta och certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Den här certifieringen garanterar att produkten är testad och fri från ämnen som kan vara skadliga för hälsan och fri från skadliga kemikalier. Det betyder att dessa lakan är ett alternativ som är bra för både miljön och dig, så att du kan sova bra med gott samvete!

  NYTVÄTTADE LAKAN ÄR BÅDE VIKTIGT OCH FRÄSCHT

  Det är inte bara härligt att få krypa ned i en fräsch säng, det är också viktigt att regelbundet tvätta sina sängkläder och bädda rent med ett par nya fräscha. Men hur ofta ska man byta lakan? Att byta lakan och sängkläder varje vecka, eller åtminstone var fjortonde dag brukar vara en bra allmän regel att utgå från för att bibehålla en god sänghygien. När vi sover tappar vi hudceller, vi svettas och bakterier kan bildas vilket oftast är ofarligt, men det är viktigt att regelbundet byta lakan för att förhindra uppkomsten av dammkvalster. Vi spenderar många timmar per natt i sängen så det är inte konstigt att smuts förekommer. Genom att bädda rent och byta lakan med jämna mellanrum så håller du din säng så ren och fräsch som möjligt.

  När du byter sängkläder är det också viktigt att tvätta de använda sängkläderna i minst 60 grader för att få bort alla bakterier och smuts, vilket du kan göra med alla sängkläder från vårt sortiment. Försök få in som en rutin att regelbundet bädda rent, både för din hälsas skull och dessutom är det ju extra härligt att krypa ned i en renbäddad säng som doftar friskt av härligt tvättmedel och känns så där mjukt härligt mot kroppen!