Kuvertlakan

Här hittar du våra fina kuvertlakan! Kuvertlakan är en typ av lakan som är formsytt i hörnen och passar på en bäddmadrass. Den fina passformen gör att lakanet ligger på plats hela natten - perfekt för dig som vrider och vänder dig i sömnen! Ett formsytt lakan som ligger slätt och inte knölar sig är en förutsättning för att sömnen ska bli bra. Kuvertlakan gör bäddningen mer smidig och enkel, samt att dess formsydda hörn gör att lakanet smidigt går att vika ihop så det inte tar stor plats när det inte används. Välkommen in till oss på BGA.SE och låt dig inspireras av våra formsydda lakan till din säng.

Färg
Material
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Längd
  • Pris
  Visar 1 produkter
  Visar 1 produkter

  KUVERTLAKAN - ETT FORMSYTT LAKAN SOM LOVAR PERFEKT PASSFORM

  Hos oss på BGA kan du hitta ett fint sortiment av olika lakan, och en typ av lakan vi erbjuder är kuvertlakan! Men vad är egentligen ett kuvertlakan? Jo, ett kuvertlakan är ett formsytt lakan som passar bäddmadrasser med en maxhöjd på 8 cm. Kuvertlakan är sydda så att det dras på och runt om madrassen. Det formsydda lakanet har en bredare underkant som fästes på undersidan av madrassen genom att alla fyra hörn träs över bäddmadrassen. Det gör så att det formsydda lakanet håller sig på plats hela natten oavsett hur mycket du rör dig och det sitter en aning mer tight än andra lakan. En annan positiv sak med ett kuvertlakan är det utöver att det sitter på plats, så tar det även mycket mindre plats i linneskåpet om du viker ihop det på rätt sätt. Detta innebär att du kan förvara ett kuvertlakan fint utan att behöva trycka in det i skåpet så det blir skrynkligt och knöligt. Det gör också lakanet smidigt att packa med om du ska sova borta och det tar inte upp speciellt mycket plats i väskan. Det finns många fördelar med att välja ett kuvertlakan, och om du väljer att köpa ett gör du även en god investering i din sömn!

  VAD SKILJER KUVERTLAKAN FRÅN DRA-PÅ-LAKAN?

  Med alla olika sorters lakan som finns är det inte svårt att ibland bli en aning förvirrad, och något som kan vara lätt att blanda ihop är kuvertlakan och dra-på-lakan. Både kuvertlakan och dra-på-lakan är så kallade ”fitted sheets” och har kanter som fästes runt bäddmadrassen, till skillnad från vanliga underlakan som inte har insydda hörn och endast viks ner under madrassen. Kuvertlakan är tänkt att sitta väldigt tight kring bäddmadrassen, och det är just det som skiljer det från ett dra-på-lakan som det lätt kan förväxlas med. Ett kuvertlakan har inte resår i kanterna som ett dra-på-lakan och eftersom det ska sitta väldigt tight kan detta göra att det krävs lite mer arbete vid bäddningen, men när det väl är på plats så sitter det där det ska! Kuvertlakan är alltså ett väldigt bra alternativ om du vill ha ett lakan som ligger slätt och rakt hela natten, och gör så att du kan sova extra gott utan att behöva vakna upp med lakanet ihoprullat som en knöl mitt i sängen.

  VILKET MATERIAL SKA DU VÄLJA PÅ DITT KUVERTLAKAN?

  När du ska välja ett kuvertlakan är det viktigt att tänka igenom vilket material du vill att det ska vara i. Vi ska sova många timmar på det så det är viktigt att det är både slitstarkt och att det känns behagligt mot vår kropp. Ett material som brukar vara populärt på bäddtextilier är bomull. Bomull är ett naturfibrer som andas bra och som kan absorbera fukt, dessutom är det slitstarkt. Ett kuvertlakan i bomull är alltså ett smart val. Ett annat populärt val är kuvertlakan i satin. Lakan i satin kan upplevas som extra lyxiga, de är väldigt mjuka och den glansiga ytan gör det verkligen elegant. Satin är dessutom ett material som sliter mindre på håret och är mindre påfrestande för huden. Så om du väljer ett satinlakan väljer du ett lakan som gör gott för både ditt yttre och inre. Genom att klicka dig in på just det lakan som du är intresserad av kan du läsa vilket material det är tillverkat i.

  GÖR FINA BÄDDNINGAR MED KUVERTLAKAN

  Kuvertlakan är perfekt om du vill få till den perfekt bäddade hotellsängen. I hotellsängar brukar det oftast vara perfekta strama lakan som sitter perfekt på madrassen, vilket är ett resultat du får av att bädda med ett formsytt kuvertlakan. Vita fräscha kuvertlakan är en perfekt början som du sen kan matcha med många olika kuddar och påslakan i satin för den perfekta lyxiga hotellstilen.

  Precis som med andra lakan och sängkläder så är det viktigt att regelbundet bädda rent med nya fräscha lakan och tvätta dina kuvertlakan i 60 grader för att förhindra uppkomsten av dammkvalster. Det är smart att få in som en rutin att regelbundet bädda rent, detta är både väldigt viktigt och härligt för dig själv, för det är ju inte mycket som slår att krypa ner i en fräsch, mjuk säng med härliga lakan.

  VÄLJ ETT LAKAN AV BRA KVALITET

  När det kommer till bäddtextilier generellt så är det smart att tänka kvalitet före kvantitet. Bäddtextilier måste vara slitstarka och bibehålla sin passform efter många tvättar. Det kan vara värt att lägga en lite större summa för att få ett lakan som har en längre livslängd. Ofta behöver du inte så många, utan det räcker med ett par, eller kanske tre, som du varierar mellan. Så länge som du har något att bädda rent med när ett är i tvätten så klarar du dig långt. Självklart ska du inte heller behöva kompromissa mellan estetik och funktionalitet, i vårt sortiment hittar du fina formsydda lakan som både är tillverkade av fin kvalitet och bidrar till en finare samt mer bekväm säng. Välkommen att hitta ditt nya kuvertlakan för en mer härlig sömn!