Bordslampor

En bordslampa gör det enkelt att få in mer belysning i ett rum och skapar en härlig atmosfär. Den sprider ett harmoniskt sken och blir samtidigt en fin detalj i ditt hem. Placera din bordslampa i ett hörn eller någonstans där den fyller en funktion. Kanske behöver du en nattdukslampa? Eller en läslampa vid fåtöljen? Bordslampor fungerar även utmärkt på fönsterbrädan som fönsterlampa! Välkommen till vårt sortiment av stilfulla bordslampor!

Visa fler filter
  Filtrera
  Visar 0 produkter

  Tyvärr!

  Hittades inga produkter

  BORDSLAMPA – BELYSNINGEN DU INTE FÅR MISSA

  När du inreder ditt hem är belysning något du inte får glömma. Det finns många olika typer av lampor och en sort som du inte får missa är bordslampor. Bordslampor är både en fin detalj i din inredning och gör att du får bättre ljus hemma. Bra ljussättning är viktigt och gör det möjligt att skapa en mysig atmosfär i varje rum hemma. Har du en tom yta i hemmet på en bänk eller ett sidobord så är det perfekt att placera en bordslampa där. Till exempel kan du placera ett fint sidobord med en fin lampa på i ett mörkt hörn för att ljusa upp. En bordslampa skapar en ombonad atmosfär och sprider ett fint ljussken i rummet.

  En bordslampa är både funktionell och dekorativ, och du ska inte behöva kompromissa mellan den dekorativa aspekten eller den funktionella. Men det kan vara bra att fundera på vilken funktion som är viktigast när du söker en lampa, för även om lampan både är dekorativ och funktionell, så kan olika lampor passa bra till olika användningsområden. Ska du använda lampan som arbetslampa så kanske du har behov av en lampa med möjlighet till riktat ljus, eller om du vill ha den på en sidoskänk så kanske du söker en bordslampa med en lampskärm som gör att lampan sprider ett mjukt fint sken? En bordslampa fungerar även perfekt som en fönsterlampa!

  VIKTIGT MED BRA BORDSLAMPOR

  Alla rum i ditt hem behöver någon typ av belysning och för att det verkligen ska bli trivsamt så kan det behövas mer än bara en typ av lampa. En bordslampa är ett enkelt knep för att få in mer belysning eftersom de är så enkla att placera ut. Ljus skapar trygghet och bidrar till en trevlig atmosfär i ditt hem, plus att det är en väldigt snygg inredningsdetalj. Det är även väldigt fint med belysning i olika höjder, och bordslampor ger dig möjligheten till det eftersom du kan placera dem på olika ytor. En bordslampa ger ofta ett mer diffust ljus eftersom de lyser genom en lampskärm i tyg, glas eller papper och då släpper igenom en mjukt ljus. Det finns även bordslampor som ger ett mer riktat ljus om det är lampor på fot som du har möjlighet att rikta och ett ljushuvud utan skärm som mer lyser på ett och samma ställe. Då har du möjlighet att rikta ljuset där du vill ha det. I ditt hem behövs både diffust och riktat ljus, vilket du kan få genom att blanda olika typer av belysning och bordslampor. När du vill få till perfekt mysbelysning är det lämpligt att släcka ner och ge fokus åt bordslampor och andra mindre lampor som ger ett fint mjukt sken.

  BORDSLAMPOR KAN ANVÄNDAS FÖR BÅDE FUNKTION OCH STÄMNING

  Det bästa med bordslampor är att det helt enkelt kan användas som både funktionsbelysning och stämningsbelysning. Mindre lampor som sprider ett diffust ljus är perfekt att placera runt i hemmet och ha tända när du inte behöver riktat ljus, och det finns även bordslampor som passar perfekt när du behöver riktat ljus. Funktionell belysning är bra för att underlätta för dig i dina sysslor och gör det mer enklare att fokusera.Ett tips om du ska använda din lampa som skrivbordslampa är att placera den på vänster sida om du är högerhänt för att slippa skuggor från handen när du skriver. Eller tvärtom om du är vänsterhänt. Om du sitter och jobbar länge vid ditt skrivbord om dagarna är det bra att även tända en taklampa för att inte skapa en allt för stor kontrast mellan ljuset vid skrivbordet och resten av rummet, och det gör att det inte blir så påfrestande för ögat. Faktum är att bra belysning i rummet är viktigt många gånger, det kan hjälpa oss att fokusera bättre och framför allt att se bättre.

  GLÖM INTE ATT KÖPA TILL LJUSKÄLLA

  I vårt sortiment finns många olika bordslampor. När du väljer en bordslampa är det viktigt att kolla om du behöver köpa till en ljuskälla och i så fall vilken modell som du behöver. I vissa modeller bland bordslamporna finns fast inbyggd LED belysning, då behöver du inte tänka på att köpa till en extern ljuskälla och ofta har LED belysningen en väldigt lång livslängd. LED lampor är idag ofta det mest populära alternativet som också är ett energismart val.

  Vissa bordslampor är även kompatibla med dimbara ljuskällor så du kan anpassa belysningen efter den styrka som du själv önskar. Genom att välja mellan olika ljuskällor kan du hitta den som passar dig bäst. Glöm bara inte att läsa informationen kring den bordslampa du vill ha för att se vilken typ av ljuskälla som passar till.

  ENKELT ATT FÖRNYA HEMMET MED EN BORDSLAMPA

  Om du efter ett tag tröttnar på din bordslampa är det enkelt att byta lampskärm för att få lite variation i ditt hem. Det är roligt att förnya i ditt hem, att byta plats på vissa inredningsdetaljer och pyssla runt med olika saker. Ibland är det lätt att tröttna lite på sakerna i sitt hem, men det går inte att byta allting, då är det kul att det enkelt går att förnya med så enkla medel som att bara byta lampskärm för en ny känsla i hemmet! Det är enkelt och har stor effektivitet samtidigt. Det är roligt att matcha bordslampor och lampskärm med andra textilier i hemmet för att få till en enhetlig röd tråd i din inredning.