Ljuskällor

Här hittar du ljuskällor! En ljuskälla är det som lyser och producerar ljus i en armatur. Belysning är något som är viktigt i hemmet. Bra ljuskällor ovanför exempelvis skrivbordet kan få dig att fokusera bättre och dimbara ljuskällor i vardagsrummet kan verkligen skapa en mysig stämning!

Söker du en LED ljuskälla? En ljuskälla som går att dimra? Kolla in vårt sortiment nedan och välj mellan ljuskällor med olika socklar och färgtemperatur!

Färgtemperatur
Lumen
Dimbar
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färgtemperatur
  • Lumen
  • Dimbar
  • Pris
  Visar 10 produkter
  Visar 10 produkter

  LJUSKÄLLOR - ETT MÅSTE I HEMMET

  Har du hittat den perfekta armaturen och behöver en bra ljuskälla? Då har du kommit rätt! Belysning är en självkarhet i ditt hem. Det är ju givetvis ett måste för att se något när dagsljuset inte längre lyser in och är också viktigt för den mysiga och trevliga känslan hemma. Visste du att det är rekommenderat att ha omkring sju ljuskällor i ett rum? Rätt ljussättning gör verkligen stor skillnad så det är inte så konstigt! När du placerar en ljuskälla på en behövlig plats ger det så mycket mer än bara nödvändigt ljus. Det skapar stämning och gör ditt hem trevligare. I vårt sortiment hittar du flera olika ljuskällor!

  INRED MED BELYSNING

  När du ska inreda med ljuskällor kan du placera belysningen efter dina behov. Det finns ställen där belysning kan kännas självklar - som i taket, i fönstret och kanske ett par sänglampor. Du kanske undrar var du ska få in ännu mer belysning? Saken är den att det går att få in så mycket mer belysning i hemmet än vad man kanske tror. Placera en golvlampa bredvid soffan om du gillar att sitta där och läsa, häng en fönsterlampa i ett mörkt hörn, ställ en lampa i bokhyllan eller en bordslampa på ett annat oförväntat ställe och sätt upp vägglampor på tomma väggar - resultatet blir bara trevligt! I vardagsrummet kan ett tips vara att ordna en ljuskälla bakom tv:n som lyser upp i ett mjukt sken då detta är behagligt för ögonen.

  BELYSNING HAR EN POSITIV PÅVERKAN PÅ OSS

  Bra belysning påverkar oss mer än vad vi skulle kunna tro. Faktum är att det har en väldigt positiv påverkan på oss och är därför så viktigt. Många människor säger sig må bättre och tycker det är härligare när solen lyser, och lite lika kan det vara med bra belysning i hemmet. Ljus i hemmet skapar en trygghet, kan hjälpa dig att fokusera bättre vid studier eller hemmajobb och kan även bidra med en mysig atmosfär till filmkvällen i soffan som får dig att känna dig avslappnad. Alltså behövs både funktionellt ljus och stämningsbelysning! Det bästa är en mix av både diffust och riktat ljus i dina rum, självklart behöver du inte ha allt tänt samtidigt, utan det är beroende på vad du gör och vilket behov du har av belysning i stunden

  LED LJUSKÄLLA

  I vårt sortiment finns flera olika LED ljuskällor. LED lampor består av ljusemitterande dioder. LED är en ljuskälla som har många fördelar eftersom de är ljusstarka och hållbara. LED är en energisnål ljuskälla som har en lång livslängd och är därför bättre för miljön. En LED lampa är alltså ett väldigt bra alternativ! Här hittar du LED ljuskällor som har ett varmvitt sken i 2700K. Kelvin mäts ofta i en skala som sträcker sig från 1000 – 10 000K där ett lägre värde innebär en varmare färgtemperatur och ett högre värde motsvarar ett kallt ljus. I intervallet 2500-3500K är ljuset alltså mer varmt och har ett gulaktigt sken. Detta är det optimala för hemmiljöer då vi är vana vid glödlampor och halogenlampor! I sortimentet hittar du även flera dimbara LED-lampor. Men tänk på att LED lampor som är dimbara behöver vara kompatibla med en dimmer som är till för LED. Om du sätter en LED lampa i en armatur som inte har en kompatibel dimmer finns det stor risk att det fungerar. Genom att klicka dig in på olika lampor och ljuskällor kan du läsa mer information kring just den produkten.