Cylinderkuddar

Cylinderkudden, även kallad "pölkudden", är en avlång kudde med tidlös design som ligger lika vackert i soffan som i den nybäddade sängen. Våra cylinderformade kuddar finns i många vackra färger att välja bland. Cylinderkudden, som är formad likt en rörkudde, kan användas som prydnad, men den är också väldigt mjuk och mysig att vila huvudet på. Välkommen in till vår värld av trendiga pölkuddar i skandinavisk design - BGA.SE!

Färg
Form
Material
Storlek
Färgnyans
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Form
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Pris
  Visar 2 produkter
  Visar 2 produkter

  CYLINDERKUDDE – DEN MÅNGSIDIGA KUDDEN

  Har du en lite för djup soffa hemma som är väldigt estetiskt tilltalande men gör att du ibland kan få ont i ryggen? Har du försökt göra den mer bekväm med fyrkantiga kuddar men inte känt att det blir någon just skillnad? Då kan en cylinderkudde vara det som du behöver. En cylinderformad kudde kan läggas framför soffryggen för att ge extra stöd åt din rygg och är väldigt skön att luta sig mot. En cylinderkudde kan också användas i sängen för att vila med under knävecken och ger extra stöd åt svanken när du ligger ned, perfekt när du vill läsa en spännande bok vilandes på sängen en stund eller vid läxläsningen för barnet. Självklart är en avlång rund kudde också skönt att vila huvudet mot när du vill ta det lugnt en stund. För att inte tala om hur bra en cylinderformad kudde passar i hemmet som en kontrast mot andra kuddar.

  VAD ÄR EN CYLINDERKUDDE?

  Om du aldrig har hört talas om en cylinderkudde, eller pölkudde som det också kallas kanske du undrar vad det är. En cylinderkudde är en avlång kudde i cylindrisk form som ofta är tillverkad i bomull eller polyester. Cylinderkuddar är ofta fyllda med något typ av skum som antingen är mer fast eller mjukt. Om du söker en fast cylinderkudde så brukar en kudde med polyesterfyllning vara ett bra alternativ.

  CYLINDERKUDDAR KAN ANVÄNDAS SOM FÖRSTÄRKNING

  Cylinderkuddar är en väldigt mångsidig kudde. Ibland kallas en cylinderkudde även för förstärkningskudde eftersom kudden ger ett så bra stöd. Den cylindriska formen kan underlätta många gånger och ge stöd åt olika delar på kroppen. Som under dina ben, vid nacken eller ryggen. En cylinderkudde passar perfekt för ländryggen och gör att du inte behöver belasta svanken för mycket och är perfekt som en ryggkudde. Det är något med den smidiga formen som gör att cylinderkudden passar bra till så mycket. Många tycker tillochmed om att sova med den cylinderformade kudden under knäna på natten.

  Det är många gånger en cylinderkudde kan vara bra att ha nära till hands och är perfekt när du har ont i kroppen. För gravida så kan en cylinderkudde underlätta och göra det mer bekvämt, oavsett om du vill vila en stund på sängen eller i soffan. Även för den som ammar så kan en cylinderformad kudde vara väldigt behaglig och ge ett bra stöd för båda två. För den som älskar att yoga kan även här en cylinderkudde komma till undsättning när det ska stretchas eller som stöd i vissa positioner.

  Om du är pysslig av dig så är en cylinderkudde även då ett måste. Den kan vara ett skönt stöd när du virkar och stickar mycket eftersom överkroppen då kan bli lite öm med tiden. Då kan du placera kudden där den ger bäst stöd för kroppen. Ja, som ni kanske förstått är cylinderkudden i princip ett måste i hemmet eftersom den är så användbar!

  Som tidigare nämnt är en cylinderkudde extra behaglig i en djup soffa men även i hårda soffor är verkligen cylinderkudden en räddning. Eller i en soffa med lågt ryggstöd. I hårda soffor ger cylinderkuddar en extra mjuk komfort som då kan behöva tillföras tillsammans med andra textilier, till exempel bakom ryggen eller vid armstödet. Att placera en cylinderkudde vid armstödet är perfekt om du har väldigt smala armstöd som inte så bekväma, då kan du i stället låta armen vila på en behaglig pölkudde. I en soffa med lågt ryggstöd som står mot väggen kan du lägga cylinderkuddar ovanför soffkanten. Det är väldigt skönt att kunna luta sig bak mot en fast men mjuk cylinderkudde. Cylinderkudden är också bekväm i fåtöljen. Men cylinderkudden behöver inte bara användas som stöd för kroppen eller som komplement för att något saknas vid din soffa. Den är också jättehärlig och behaglig att vila huvudet mot bara när du känner för det.

  EN VÄLDIGT FIN DEKORATION

  En pölkudde behöver inte bara användas för det funktionella. Om du vill ha en pölkudde för att du tilltalas av formen så är det självklart något du ska inreda med. En pölkudde i dess cylinderform skiljer sig från de traditionella prydnadskuddarna och skapar en fin kontrast. Både i soffan och på den bäddade sängen är det fint att dekorera med en cylinderkudde. Det är nästan det som är det roligaste momentet i inredning - när de större möblerna är utvalda och det är dekorationerna som ska få ta plats. Att få välja ut sina cylinderkuddar och placera ut dem med omsorg, välja vilka nyanser du vill satsa på och vilka som få ta plats bredvid varandra i soffan. En soffa eller säng fylld med fina prydnadskuddar i olika former som runda kuddar och cylinderformade kuddar blir verkligen ett blickfång i hemmet och gör att det ser mycket mer inbjudande ut.

  Dekorationer i hemmet är verkligen det som gör att du kan sätta din personliga prägel på din inredning. Med cylinderkuddar kan du enkelt få in olika färger och mönster i din inredning. Att inreda olika ytor och möbler med cylinderformade kuddar kommer höja hela uttrycket i hemmet, göra det mer personligt och fint. En cylinderkudde är ett måste i hemmet och är skapt för att vara mjuk men tålig och för att hålla formen över tid.