Grytunderlägg

Grytunderlägg och kastrullunderlägg är något som både är väldigt snyggt och funktionellt. Samtidigt som det skyddar ditt bord från värme och väta så låter det dig duka fram maten i varma ugnsformar eller heta kastruller stilfullt på bordet. Middagen blir lättåtkomlig och dukningen snygg - perfekt!

Färg
Storlek
Färgnyans
Material
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Material
  • Pris
  Visar 2 produkter
  Visar 2 produkter

  GRYTUNDERLÄGG – ETT VÄRMETÅLIGT TILLBEHÖR SOM LÅTER DIG SERVERA MATEN ENKELT

  När du har stått i köket och lagat mat en längre stund så kan det vara skönt att kunna ställa ner formen med mat direkt på matbordet. Dels är det fint i dukningen och det kan vara bekvämt för alla att få servera sig själva. Dock kräver i princip all matlagning en hög temperatur och de köksredskap som maten ofta tillagas i är skapt för att hålla värmen bra. Det betyder att stekpannor, ugnsformar och kastruller kan hålla sig varma ett bra tag. Om du vill ställa ner något varmt på bordet behöver du något som förhindrar att värmen tränger genom och skadar bordsytan under formen, och det du söker är då ett grytunderlägg eller kastrullunderlägg. Grytunderlägg förhindrar bord och bänkar från att få tråkiga fläckar Det skyddar bordsytan från brännfläckar, fuktringar och andra skador. Smarta funktioner som dessa innebär att grytunderlägget är ett måste i hemmet, och speciellt att förvara lättåtkomligt i köket. Ett tips vid matlagningen är att lägga fram grytunderlägget redan innan du börjar med maten, så slipper du sen stå stressad med en het färdigkokad gryta i handen och som du inte kan ställa ner någonstans.

  Samtidigt som grytunderlägg hjälper till att skydda mot bordet så kan det även förhindra dig från att bränna händerna vid serveringen av maten. Ett annat tips kan också vara att om du har stora ugnsformar eller tillagat maten på en ugnsplåt så kan du använda två grytunderlägg bredvid varandra så maten slipper stå och balansera på ett glasunderlägg. Att köpa praktiska tillbehör som underlättar i vardagen är smart, då vardagspusslet ofta kan kännas svårt att få ihop redan som det är och det är skönt om saker som matlagning bara kan flyta på så smidigt som möjligt.

  VÄLJ ETT PAR SNYGGA GRYTUNDERLÄGG

  Det är lätt att tänka att grytunderlägg inte spelar så stor roll och lätt att det blir så att det är samma gamla som används om och om igen, kanske ett par som hängt med år efter år. Men det är faktiskt värt att investera i ett par snygga grytunderlägg. Ett par grytunderlägg gör mer än vad du tror och medför mycket till det visuella. Ett par fina kastrullunderlägg gör att hela dukningen blir mer estetiskt tilltalande. Precis som med många andra kökstextilier som får ditt kök kännas mer välinrett så kommer väl valda grytunderlägg få ditt kök att bli mycket snyggare och du kommer se ut som ett proffs i köket med bra utrustning. Det bästa med att välja ut ett riktigt snyggt grytunderlägg är att det passar lika bra till den vanliga middagen mitt i veckan som det gör till festligare situationer.

  Något som är också är skönt med grytunderlägg och kastrullunderlägg är att de inte tar upp så mycket plats när de inte används, så du kan lätt stoppa undan dem om du inte vill ha de synligt i ditt kök. Vissa grytunderlägg går även att hänga upp. Det kan bli en väldigt fin detalj. Kanske kan du matcha grytunderläggen med resterande köket och plocka upp samma färg i någon annan detalj?

  FUNKTIONELLT OCH ESTETISKT – GRYTUNDERLÄGG I TÅLIG TEXTIL

  Vi på BGA tycker inte att det ska behöva vara en fråga mellan funktionalitet och estetik, och därför är vi stolta över att kunna erbjuda ett sortiment av grytunderlägg som är lika estetiskt tilltalande som de är praktiska. I vårt sortiment hittar du fina grytunderlägg tillverkade i tålig tjock textil. Grytunderlägg är skapade för att vara värmeisolerande och för att klara av sitt ändamål så att du kan känna dig säker på att inga bordsytor tar skada. Ett grytunderlägg i tjock textil är dessutom extra skonsamt mot bordet och repar samtidigt inte kastrullens eller ugnsformens undersida.

  Ett grytunderlägg i tjock ull kan både kännas romantiskt och unikt, och samtidigt kan det bli modernt och trendigt. Det beror mycket på inredningen runtomkring och hur du väljer att matcha ditt grytunderlägg. Olika material tillför olika beroende på stil. Att byta ut de trista gamla grytunderläggen hemma mot ett par snygga stilfulla i tjock och tålig textil är verkligen en trendig uppgradering på det dukade bordet. Det blir en iögonfallande detalj som kommer fånga dina middagsgästers uppmärksamhet.

  Grytunderlägg i 100% ull är dessutom smart eftersom ull är ett material som är både smuts- och värmeavvisande. Det gör att grytunderläggen får en bättre hållbarhet och är ett bättre alternativ. Det både skyddar och dekorerar på samma gång!

  ANVÄND GRYTUNDERLÄGG I DIN DUKNING

  Trots det att ett grytunderlägg ofta göms under grytor och formar så tillför det ändå något till dukningen. Att gå mot bordet med ugnsformen i handen och mötas av ett stilfullt grytunderlägg kan ändå på ett sätt kännas som en fröjd vid serveringen av maten. Att använda sig av tillbehör i dukningen gör den mer hemtrevlig. Att dessutom matcha grytunderläggen med övriga köks- och bordstextilier är något som gör köket mer enhetligt och stilfull. Olika underlägg och bordsdukar blir då inte bara något som skyddar bordet, utan också snygga detaljer.

  Förhindra bordsytan att ta skada från brännfläckar, fuktringar och färgförändringar och kika in vårt sortiment av fina grytunderlägg och kastrullunderlägg här ovan!