Duktyngder

När du har fått till en perfekt dukning och dukat med bordsduk är det skönt att veta att allt kommer ligga på plats. Då är det ett par duktyngder du söker!

Med hjälp av våra tyngder till dukar kan du göra en fin dukning utomhus utan att behöva oroa dig för att sommarbrisen ska dra med sig duken och allt som står på den, och även inomhus gör dukvikten att en lättare tunn duk inte glider omkring. Tyngder till duk är ett tillbehör som helt enkelt är ett måste till det dukade bordet!

Material
Färg
Färgnyans
Bredd
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  Visar 0 produkter

  Tyvärr!

  Hittades inga produkter

  DUKTYNGDER – HÅLLER DUKEN PÅ PLATS

  Små dukningstillbehör är ofta det som ger dukningen det lilla extra, och snygga tillbehör imponerar ofta på dina middagsgäster. En duktyngd är ett bra exempel på ett tillbehör som är lätt att glömma bort och som du inte alltid tänker på att du behöver, men det är något som faktiskt är väldigt behövligt att ha nära till hands när du ska göra en fin dukning.

  När du har fått till den perfekta dukningen är det trevligt att kunna känna dig lugn med vetskapen om att allt kommer ligga kvar på plats under hela middagen och duktyngder hjälper till med det. Ofta dukar vi med en bordsduk och det kan många gånger ses som ett måste på det dukade bordet. En duk skyddar, piffar till och är perfekt som grund. Med en duk får du vilken dukning som helst att kännas inbjudande och det skapar en festlig känsla. Men något som är vanligt med en duk, speciellt en duk av lättare material är att de lätt kan knölas ihop när saker flyttas runt på bordet, kanske hamna lite på sniskan och halka fel. Genom att fördela jämn vikt i alla dukens fyra hörn kan du förhindra det. Du kan också använda duktyngder till bordslöpare. Om du exempelvis har en bordslöpare som är längre än bordet själv kan du använda duktyngder för att duken ska ligga kvar centrerat på bordet.

  En duktyngd är ofta avsedd att användas utomhus, men funkar lika bra inomhus så att du alltid kan vara säker på att duken ligger kvar på bordet. Något positivt med duktyngder är att de även är så snyggt designade så att de också passar bra in med din dukning och blir en snygg detalj, både på det dukade bordet inomhus och till fikabjudningen utomhus.

  VAD ÄR EGENTLIGEN EN DUKTYNGD?

  En duktyngd består av en vikt som sitter fäst vid en klämma som du fäster i dukens hörn. Duken ligger då slätt och fint på plats över bordet genom att duktyngdernas vikt fördelas jämt i alla fyra hörn.

  Duktyngder kommer i olika designer och former, så vad du väljer för duktyngd beror på vad du föredrar. Det finns duktyngder i olika stilar så oavsett vad du gillar så kan du hitta något för dig. Kanske blir det ett par bohemiska duktyngder i jutematerial som matchar fint till en linneduk i beige och gör sig perfekt i det moderna hemmet. Eller ett par duktyngder i sten som bidrar till en industriell och modern inredningsstil? Du kan välja att matcha dina duktyngder med olika textilier för att förstärka känslan runt om och få till den stil som du söker i ditt hem. Om du vill vara lite kreativ så kan du köpa olika duktyngder att hänga i dukens hörn, kanske av samma material men i olika färger. Då kan du få till en spännande känsla i din dukning som ger den det lilla extra.

  DUKTYNGDER UNDERLÄTTAR DUKNINGEN UTOMHUS

  Som sagt så är duktyngder ofta avsedda att kunna användas utomhus. När du ska duka upp för trevligheter utomhus under sommaren är duktyngder perfekt. Det är alltid trevligt att kunna avnjuta en måltid utomhus, och det vill vi ju kunna göra även om det kan vara lite blåsigt. Det är tråkigt om den friska sommarbrisen tar med sig duken som i sin tur drar med sig mat, dryck, glas och porslin. Då kan det dukade bordet snabbt bara bli ett stökigt kaos i stället. Med duktyngder kan du förhindra detta och avnjuta en god måltid utomhus i lugn och ro. Du behöver inte heller oroa dig för att dukens kanter kommer blåsa upp och lägga sig i maten på din tallrik. Det låter din mat få vara ifred på tallriken och samtidigt så skyddar det din duk från tråkiga fläckar. Perfekt för sommarmöblerna i trädgården och på balkongen. Duktyngder passar perfekt både till stora och små bordsdukar och gör att de ligger kvar på rätt plats oavsett storlek.

  EN PERFEKT GÅ BORT PRESENT TILL MIDDAGSVÄRDEN

  En duktyngd är trots det att det är så användbart någonting som många kanske saknar i sitt hem. Det kan därför vara den perfekta gå bort presenten. Att ta med en blombukett, en finare flaska eller dylikt brukar vara vanligt att ta med när du är bortbjuden. När du varit på ett antal middagsbjudningar så kanske du känner att du vill överraska med något annorlunda. Då kan det vara roligt att plocka ihop ett litet paket med tillbehör till dukningen som middagsvärden kommer kunna använda vid nästa bjudning, och inkludera ett par fina duktyngder i den gå bort gåvan.

  GÖR STORSLAGNA DUKNINGAR OCH ANVÄND DUKTYNGDER

  En fin dukning är inte bara något som höjer middagsbjudningen till fest och högtider, det kan såklart också göra en vanlig vardagsmiddag mycket trevligare. Välj ut de textilier som du vill använda med omsorg och glöm inte tillbehören som exempelvis duktyngderna. Det kommer göra din dukning mycket mer personlig och inbjudande! Att få till en inbjudande dukning kommer göra att dina gäster aldrig vill lämna bordet och middagen kommer kännas så mycket trevligare! Dessutom blir det extra härligt att avnjuta en trevlig middag eller en god fika vid trädgårdsmöblerna i lugn och ro vetandes att de fina duktyngderna är där och gör sitt jobb i alla dukens hörn.