Sammetsgardiner

Ge ditt hem den varma känslan bara en sammetsgardin kan tillföra! Här på BGA.SE hittar du ett stort utbud av gardiner i tjockt sammetstyg. Våra sammetgardiner är tidlöst designade och hänger fint i alla sorters hem. Den lena småhåriga ytan dämpar dessutom eko och skyddar mot ljud utifrån. Sammetslängderna finns i många härliga färger och hänger lika vackert i barnens sovrum som i vardagsrummet. Välkommen in till BGA.SE när du söker efter trendiga gardiner i sammet.

Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Pris
  Visar 7 produkter
  Visar 7 produkter

  LYXIGA OCH ELEGANTA SAMMETSGARDINER

  Det är något speciellt med tyngre gardiner i ett mer tjockt material. Hur de stilfullt ramar in ett rum och ger den där speciella känslan som bara en exklusiv gardin i lyxigt utförande kan skapa. En gardin i sammet är just en sådan fin gardin som är tillverkad i tjockt tyg. Sammetsgardinen har en väldigt len och mjuk yta med kort lugg. Den fina ytan är både väldigt estetiskt tilltalande samtidigt som den också har många praktiska fördelar.

  SAMMETSGARDINEN ÄR BÅDE PRAKTISK OCH ESTETISK

  Sammetsgardinen är bra på många olika sätt och förutom att vara väldigt tilltalande i ett rum så fyller den också många funktioner. En sammetsgardins primära syfte är inte att mörklägga, men sammetsgardiner kan vara lite mörkläggande i ett rum eftersom de är grövre i materialet och inte släpper genom så mycket ljus, därför kan de passa extra bra i ett sovrum där du ibland vill kunna mörklägga enkelt och förhindra att ljuset når in. Sammetslängder kan också passa bra i vardagsrummet, det kan vara skönt att avskärma ljuset lite om du till exempel vill titta på tv under dagen så du slipper irriteras av att solen reflekteras i tv rutan. Hur mörkläggande en gardin är beror oftast på vilken vävteknik gardinen är tillverkad med.

  Den mjuka lena ytan på en sammetsgardin gör också att gardinen blir lite grövre vilket också kan verka ljuddämpade. En grövre gardin kan hjälpa till att hålla oönskade ljud borta och gör rummet tystare. Det kan vara skönt under natten om du bor till exempel i centrum eller har många grannar. Då är det också skönt med ett visst insynsskydd vilket en sammetsgardin ger.

  EN TYNGRE GARDIN GER ETT VACKERT FALL

  Det finns gardiner med olika tyngder och ibland kan det stå att en gardin är ett visst antal gsm. Gsm är gramvikt och betyder i grunden vilken vikt gardinen har av kvadratmetertyget, alltså ju högre gsm desto tynge gardin. En extra tung gardin, till exempel 300 gsm, ger gardinen ett väldigt vackert fall. Tyngden får gardinen att falla stadigt mot golvet och ger den ett extra lyxigt utförande. Väljer du en lättare gardin kan gardinen se mer lätt och svävande ut. Så vilken tyngd du ska välja beror på vilken effekt du vill ha.

  SAMMETSGARDINER I MÅNGA OLIKA FÄRGER

  Sammetsgardiner har verkligen en vacker lyster och det bästa är att den finns i så många olika varianter så det finns något som passar alla. Vi tycker inte du ska behöva välja bort sammetsgardinen som alternativ bara för att du inte hittar just den färgen du söker. I vårt sortiment hittar du allt från beige sammetsgardiner, svarta sammetsgardiner och klassiskt vita sammetsgardiner. Om du söker något mer färgglatt hittar du det såklart också. Kanske är det ett par rosa eller ett par dovt gröna du söker för att få in en härlig färgklick i ditt hem? Välj mellan olika nyanser i vårt stora, men noga utvalda sortiment av vackra sammetsgardiner.

  SAMMETSGARDINER MED ÖLJETTER

  Det är inte bara olika färger att välja mellan, utan det finns också många olika upphäng på sammetsgardiner. Sammetsgardiner med öljetter är ett smidigt val som är väldigt enkelt att hänga upp. Öljettgardiner i sammet träs enkelt på en gardinstång, det gör att de är enkla att byta ut och du kan smidigt anpassa gardinens fall på stången genom att dra ut den mer på bredden. En sammetsgardin med öljetter är alltså väldigt enkel att få upp vid fönstret då det enda du behöver är en gardinstång på plats så är du så gott som klar. Det innebär också att en sammetsgardin är väldigt enkelt att byta ut och variera mellan olika då det i princip inte är något jobb med dem. Dessutom är de enkla att dra för fönstret och passar perfekt i rum där du ibland vill kunna enkelt stänga ute ljuset, till exempel om du vill ta en eftermiddagsvila och solen lyser in starkt i rummet. Viktigt dock att tänka på är att öljettgardiner endast passar på en gardinstång och inte kan användas till en takskena.

  SAMMETSGARDINER MED MULTIBAND

  Ett annat alternativ är sammetsgardiner med multiband. Multibandslängder är ett smidigt alternativ eftersom det alternativet rymmer många olika upphängningsalternativ i ett och du får större variationsmöjlighet. Att en gardin är en multibandslängd innebär att de kan hängas på flera olika sätt – med hjälp av hällorna direkt på stången, med fingerkrokar eller rynkbandskrok/nålkrok. Det innebär att multibandslängder passar på både gardinstång och på gardinskenor beroende på vilket alternativ du väljer. Väljer du en skena får du även där större variationsmöjlighet i hur högt upp du kan sätta upp gardinen. Vissa gillar att sätta sina gardiner från taket vilket verkligen ger den där exklusiva och lyxiga känslan hemma, och speciellt med ett par sammetsgardiner.

  Välkommen att kolla in våra sammetsgardiner i olika färger och med olika upphäng för att hitta den sammetsgardin som passar bäst hemma hos dig!