Linnegardiner

Skapa en varm och ombonad känsla med våra vackra linnegardiner i jordnära färger. Det härliga med gardiner i lin är att dom passar in i alla sorters hem, och strukturen på tyget är helt annorlunda jämfört med andra mer traditionella gardiner. Välj en gardin i linne som passar just ditt hem hos oss på BGA.SE. Välkommen in till vår en magiska värld av gardiner i lin!

Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Längd
  • Pris
  Visar 2 produkter
  Visar 2 produkter

  LINNEGARDINER – ETT TRENDIGT VAL

  Gardiner, och andra textilier som är tillverkade i linnematerial är något som vuxit sig till en stor trend. Inte så konstigt tycker vi. Linne är ett material som är lite rustikt i strukturen och samtidigt känns jordnära så det blir väldigt fint som en gardin, och dessutom passar det till alla olika inredningsstilar. Den fina strukturen i gardinerna skiljer sig från många andra typer av gardiner och gör linnegardinen till något helt eget.

  Linnegardiner finns i många olika färger, så det är inte svårt att hitta ett par som tilltalar en. Vita linnegardiner är ett klassiskt val som alltid passar bra och gör sig fint i hemmet oavsett säsong, men det finns också en massa andra färger att välja mellan. Till exempel linnegardiner i beige som är ett väldigt stilfullt och trendigt val, eller grå linnegardiner. Alla dessa färgnyanser på linnegardiner är färger som går bra ihop med mycket annat i hemmet och kompletteras bra med mycket annat. För den som uppskattar mer färg och kontrast finns det också mönstrade linnegardiner eller färgglada linnegardiner som fint piggar upp i hemmet!

  Om du är osäker på vilken färg du ska välja kan du utgå från de färger som finns i rummet runtomkring dig. Kanske vill du plocka upp samma färg från något annat i dina linnegardiner. Till exempel i prydnadskuddarna eller bryta av med olika nyanser mot väggfärgen.

  GROVA ELLER TUNNA LINNEGARDINER?

  Det finns olika linnegardiner att välja mellan, både de som är tillverkade i ett grövre linnetyg och de som är i ett tunt luftigare linnetyg. Vilken typ av linnegardin som du bör välja beror på vad du själv föredrar. De olika typerna av gardin kan ge olika uttryck till rummet. Grova linnegardiner ramar in fönstret mer markant medan tunna linnegardiner känns mer lätta och luftiga. Kanske passar det bäst med en grövre linnegardin under hösten och tunna skira linnegardiner under sommaren. Med linnegardiner är det enkelt att variera sig mellan olika.

  LINNEGARDINER SOM PASSAR I HEMMETS ALLA RUM

  Linnegardiner är perfekt i olika hem, och oavsett inredningsstil så kommer de förstärka känslan runtomkring i rummet. De passar i det lantliga hemmet såväl som det moderna. Det är skönt med en så mångsidig gardin för då kan du enkelt byta och variera stil runt om med hjälp av olika dekorationer och du kan välja ut ett par riktigt fina gardiner som du alltid låter vara grunden i rummet.

  Något annat härligt med linnegardiner är att de passar så bra i alla hemmets olika rum. De gör sig lika fina i köket som i vardagsrummet, och eftersom de finns i så många olika färger och mönster kan du välja ett par som går bra ihop med väggfärgen i just det rummet. Kanske vill du ha ett par luftiga linnegardiner i ett tunt material i köket och ett par grövre med högre trådtäthet i vardagsrummet? Du kan välja helt utifrån ditt eget tycke! Oavsett så kommer linnegardinen bidra med ett tidlöst intryck i rummet.

  BEVARA DINA LINNEGARDINER FRÄSCHA

  Linnegardiner är viktigt att inte tvätta för ofta. Det kan oftast räcka med att bara vädra igenom dina linnegardiner men om du måste tvätta dina linnegardiner så är det viktigt att göra det på ett program för ömtåliga textilier, till exempel 30 grader fintvätt eller liknande. Ett tips kan vara att tvätta dina gardiner i ett gott doftande men skonsamt tvättmedel så när du har fönstren öppna på sommaren så kommer den härliga sommarbrisen dra med sig en god doft in från gardinerna. En extra härlig sommarlyx! Efter att du tvättat dina linnegardiner ska du inte torktumla dem och det är det fint att låta dem lufttorka för den där naturliga skrynkligheten som ger linnegardinerna dess rustika och snygga karaktär.

  GARDINKAPPA ELLER GARDINLÄNGD?

  Det finns mycket olika att välja mellan när det kommer till gardiner. Både vad det gäller upphäng, material och även modell. Två olika alternativ bland linnegardiner är gardinkappor och vanliga gardinlängder. En gardinkappa i linne är ett väldigt fint alternativ till ett köksfönster som kanske är ovanför en köksbänk eller ett rektangulärt hallfönster. Men det är självklart inte bara på grund av utrymmet runt om som du ska välja en gardinkappa, det är bara att det lämpar sig perfekt för just dessa fönster, men en gardinkappa i linne är väldigt fint och passar i princip alla olika fönster. Har du breda fönster kan du dessutom bygga på med flera gardinkappor bredvid varandra på en längre eller flera gardinstänger.

  En klassisk gardinlängd i linne är ett tidlöst och alltid ett bra val. Det ramar fint in ett fönster och ger ett stort djup åt rummet. Vackra gardinlängder i linne är dessutom perfekt när du söker en gardin som inte känns för tung eller grov, då de trots olika grovhet bidrar med en trendig och stilsäker känsla i hemmet oavsett.

  LINNEGARDINER ÄR ALLTID ETT SÄKERT VAL

  Att välja rätt gardin kan kännas klurigt ibland eftersom det finns så mycket olika att välja mellan. Speciellt när det gäller färg och mönster. Linnegardiner är alltid ett säkert val och oavsett om du väljer gardinlängder eller en gardinkappa i linne så kan du känna dig trygg med vetskapen om att du får ett par stilfulla och fina gardiner. Linnegardiner bidrar starkt till ett mer välinrett hem och får det att kännas väldigt ombonat.