Gardinomtag

Har du hittat den perfekta gardinlängden men känner att något saknas? Kanske vill du piffa till dina gardiner lite? Då är ett gardinomtag, även kallad gardintofs eller tofsomtag, det du söker! Ett gardinomtag, eller gardintofs, blir en vacker dekoration och ger samtidigt din gardin ett vackert fall.

Välj mellan omtag till gardiner i olika färger för att matcha just dina gardiner och förhöj den eleganta gardinupphängningen vid ditt fönster!

Färg
Material
Längd
Färgnyans
Tofslängd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Längd
  • Färgnyans
  • Tofslängd
  • Pris
  Visar 16 produkter
  Visar 16 produkter

  GE DINA GARDINER DET DÄR LILLA EXTRA MED ETT GARDINOMTAG

  Raka stilrena gardiner i all ära, men ibland så känns det bara som att något saknas. Olika gardintillbehör är perfekt för att få till en personlig känsla vid ditt fönster, och just gardinomtag är verkligen en dekorativ detalj.

  Det finns många olika gardintillbehör och det är inte alltid så att man tänker på de som finns. Det är synd för gardinomtag är ett exempel på ett tillbehör som är ett vackert komplement till gardinen. Gardinomtag sätts ofta fast i en krok i väggen och knyts vid gardinens mittpunkt på längden. Det skapar en fin silhuett på din gardin och håller dem på plats vid sidan om fönstret. Med ett gardinomtag får din gardin ett vackert fall och det ger fönstret en elegant inramning.

  GARDINOMTAG SKAPAR ETT FINT LJUSINSLÄPP

  Ibland kan det vara så att vissa fönster ligger i ett mer mörkt läge och har dåligt ljusinsläpp under dagen, men du kanske ändå verkligen vill hänga upp ett par gardiner i tjockt material på grund av den lyxiga och sofistikerade känslan som medföljer gardinerna. Tjocka och långa gardiner är oftast lite bredare och hänger ibland för fönstret, och även i ett rum som har mycket ljusinsläpp kan vi vilja behålla så mycket av det som möjligt. Det kan kännas väldigt tråkigt en fin sommardag att inte låta solens strålar leta sig in. Om du inte vill tappa mer ljusinsläpp än vad du behöver är då gardinomtag ett perfekt alternativ. På långa svepande gardiner som oftast går från tak till golv så är det vanligt att använda sig av ett så kallat gardinomtag för att få till en fin form på gardinen och skjuta undan tyget från dörröppningar eller få gardinen att ligga vid sidan om fönstret. Gardinomtaget gör både ditt rum mer personligt och samtidigt får du ett bättre ljusinsläpp.

  Samtidigt som gardinomtaget fyller många bra funktioner, så är det även en väldigt fin detalj som lyfter den eleganta känslan vid din gardin ytterligare och gör hemmet väldigt ombonat. Ett tofsomtag passar speciellt bra till tjockare gardiner som mörkläggningsgardiner eller en lyxig gardin i sammet, men du kan självklart välja att matcha den med en tunn gardin också.

  Om du har mycket dekorationer i ditt fönster så kanske du inte vill att gardinerna ska hänga för sakerna, då kan även där ett gardinomtag hjälpa.

  GARDINOMTAG – GER DITT HEM EN BOHEMISK TOUCH OCH EN LYXIG KÄNSLA

  För dig som tilltalas av en bohemisk inredningsstil kan gardinomtaget vara ett val som bidrar till den jordnära inredningsstilen. I många av dagens hem är den bohemiska stilen, ibland med inslag av den skandinaviska, väldigt populär. Överflöd av vackra tyger som mjuka sammetstyger i dova vackra färger bidrar starkt till den bohemiska känslan och tillbehör till gardinerna som vackra tofsomtag kommer bara att förstärka den ytterligare. Bohemisk stil handlar ofta om att få till en avslappnad stil med personlig touch i ditt hem.

  Men gardinomtag behöver inte nödvändigtvis föra med sig en bohemisk känsla, utan det handlar också ofta om hur det är inrett runt om dina fönster. Ett gardinomtag kan även förstärka den sofistikerade och lyxiga känslan i ditt hem. Exklusiva gardiner i tunga tyger med vackra tofsomtag kan verkligen föra tankarna till ett lyxigt hollywood hem.

  FUNDERA ÖVER VART OCH HUR DU VILL SÄTTA UPP DINA GARDINOMTAG

  Innan du fixar ett par gardinomtag kan det vara värt att tänka igenom i vilka rum de kommer tillföra något. I vissa rum kanske du vill ha möjligheten att enkelt dra för dina gardiner snabbt och smidigt, till exempel i sovrummet eller i barnets rum. Även om det är relativt enkelt att bara lyfta ur gardinen ur omtaget eller knyta upp olika tofsomtag så kan det kännas för omständligt och då kan det vara bäst att låta dina gardinomtag hänga i ett annat rum. I köket eller vardagsrummet där vi inte drar för gardinerna alt för ofta och gärna vill ha ett trevligt ljusinsläpp passar ett par fina gardinomtag perfekt.

  Att använda just tassels, gardintofsar, är ett populärt alternativ. Det vanligaste är att hänga dem som ett omtag runt gardinen på bredden, vilket är jättefint, men det går också att vara kreativ och hänga upp gardintofsarna på ett annat sätt. Du kan låta gardintofsen hänga på sidan om gardinen, till exempel längst ut på gardinstången så tofsen hänger längs med ytterkanten av gardinen som en fin detalj, eller så kan du hänga den vid gardinens inre kant. Då blir det en annorlunda detalj, men som fortfarande är lika iögonfallande.

  GARDINTOFSAR I OLIKA FÄRGER

  Det finns många olika gardinomtag att välja mellan i flera olika färger. Det ger möjligheten till att hitta ett par tofsar i en färgnyans som matchar dina gardiner! Det gör det också enkelt att piffa till ett par neutrala gardiner med en färgklick genom att välja ett par gardinomtag i en färgglad nyans. Att bryta av med olika färger i din inredning kan skapa en dynamisk känsla i hemmet. Ibland vill vi byta gardiner med jämna mellanrum för att förnya känslan i våra hem, men att tvätta och stryka gardiner kan kännas lite jobbigt, med stilfulla gardintofsar blir det ännu enklare att variera sig och förnya känslan. I hemmet är det dem små tillbehören och detaljerna som gör den stora skillnaden. Snygga och funktionella gardintillbehör är ett bra exempel på det!