Bomullsgardiner

Att välja gardiner efter materialet bomull känns inte bara bra i strukturen utan dom hänger också fantastiskt vackert efter dina fönster. Hos oss på BGA.SE hittar du ett brett sortiment av långa och korta bomullsgardiner i såväl bomullsmix som i ren bomull. Välj en färg eller ett mönster som passar just ditt hem och förvånas över hur rummet förvandlats efter upphängning. Våra vackra bomullslängder passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet. Välkommen in och låt dig inspireras av våra vackra gardiner i bomull!

Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Längd
  • Pris
  Visar 18 produkter
  Visar 18 produkter

  KLASSISKA BOMULLSGARDINER ÄR ALLTID ETT BRA VAL

  Nya gardiner är perfekt för att fint rama in ett fönster hemma, och gardiner är lika mycket funktion som det är dekorativt i hemmet. Bomullsgardiner är ett fint val av gardin. I hemmet så skapar bomullsgardiner stämning, de är lätta att byta och variera mellan olika och med gardiner är det enkelt att förnya känslan hemma. Bomullsgardiner är också bra på det sättet att de inte förhindrar ljus att ta sig in men ändå ger ett visst insynsskydd, vilket kan kännas tryggt och bekvämt i hemmet. Just därför är gardiner i bomull något som funkar i alla olika hem och i alla olika rum.

  MÖNSTRADE BOMULLSGARDINER

  Bomullsgardiner finns i många olika utföranden och det finns många bomullsgardiner med spännande mönster, olika strukturer och olika färger att välja mellan. Du kan välja mellan stilrena enfärgade bomullslängder eller fina bomullsgardiner med fint mönster. Mönstrade bomullsgardiner är perfekt för att få in lite mer personlig känsla i hemmet, och du kan enkelt anpassa mönstret efter olika säsonger. Kanske vill du ha ett par blommiga bomullsgardiner i ljusa färger under sommaren för att sen byta till ett par som går i mörkare nyanser mot hösten. Att gardiner är så enkelt att hänga upp och byta ut gör att det är väldigt lätt att förändra känslan hemma och anpassa stilen efter dig själv. I vårt sortiment av bomullsgardiner är det enkelt att hitta fina gardiner som tilltalar just dig.

  HÄNG UPP DUBBLA BOMULLSGARDINER

  Gardiner i bomull finns i både mer tjocka och mer tunna modeller. Vilket tyg du borde välja beror vilken känsla du vill åt och vad du vill att din gardin ska ha för effekt i hemmet. Det är extra fint att kombinera dessa tillsammans och då får du dessutom de bästa egenskaperna hos både en tjock och en tunn gardin i bomull. Ibland kan det vara så att vi vill ha en tunn gardin för att det är lätt och fint, det ger ett väldigt bra ljusinsläpp men samtidigt lite insynsskydd. Att kombinera den tunna bomullsgardinen med en i mer tjockt bomullstyg som hänger mer på sidan om ger rummet lite mer tyngd och får det att kännas ombonat. Dubbelgardiner, alltså en tjock gardin och en tunn gardin upphängda tillsammans är vanligt förekommande i hotellrum och har vuxit sig till en stor trend även i hemmet – inte så konstigt, vem vill inte åt den lyxiga känslan av att sova på hotell även i hemmet? Att hänga upp dubbelgardiner gör du smidigast med en gardinskena som har två spår. Då kan du hänga den tjocka bomullsgardinen i spåret längst fram och den tunna bakom. En skir och tunn gardin som sticker fram bakom den tyngre är smidigt på flera sätt. Du kan enkelt dra för den tjocka gardinen när du vill mörklägga i rummet, men när du drar de åt sidan så har du ändå en fin skir bomullsgardin längst in som gör rummet extra ombonat men samtidigt fortsätter skydda lite mot insyn! Att hänga upp dubbelgardiner är väldigt fint och ger genast rummet en lyxigare känsla, dessutom är det ett perfekt sätt för att få in mer textilier i ett och samma rum. Att addera mer och mer textilier i ett hem ger rummet ett mer djup. Dubbelgardiner är perfekt i både vardagsrum och sovrum, och i andra rum där du har stora fönsterpartier eftersom du både får den mörkläggande effekten som du själv kan anpassa och ett fint insynsskydd som inte täcker för mycket av ljusinsläppet.

  BOMULLSGARDINER I OLIKA MODELLER

  Bomullsgardiner är något som passar i alla olika rum hemma, och speciellt eftersom bomullsgardiner finns i många olika modeller och med olika upphäng att välja mellan. Då kan du enkelt kolla bland olika modeller för att hitta en som passar bäst i det rum som du söker en gardin till. Kanske är det så att du har ett fönster där du inte har så mycket yta omkring, till exempel ovanför en köksbänk eller ett smalare fönster, där kan det passa perfekt med en gardinkappa tillverkad i luftigt och fint bomullstyg. Eller är det så att du vill ha ett par tunna gardiner i vardagsrummet så kanske ett par skira bomullslängder passar väldigt bra? Det finns också bomullsgardiner som är lite mer tjocka, så även om de inte är tillverkade för att mörklägga så kan de ändå förhindra väldigt starkt ljus att leta sig in utan att mörklägga helt. Det finns helt enkelt en bomullsgardin för alla olika rum!

  Det finns också gardiner med olika upphäng att välja mellan. Om du väljer en gardin med multiband så kan du välja mellan både gardinskena och gardinstång så du får fler upphängningsmöjligheter, medan en bomullsgardin med öljetter är väldigt enkel att hänga upp. Både gardinkappor och gardinlängder med öljetter passar perfekt i rum där du vet att du kanske ofta vill dra för gardinerna då öljetterna gör det väldigt enkelt och i rum där du vet att du ganska ofta vill byta gardiner.