Knytbandslängder

(0)

Vackra gardiner hjälper till att skapa den rätta atmosfären i ditt hem. Med ett par knytbandslängder kan du få en elegant och härligt romantisk känsla i rummet. Som namnet antyder knyts gardinen fast på gardinstången, vilket ger gardinen ett vackert fall och en stilren upphängning. Knytbandslängden är enkel att anpassa efter din stil och du kan välja att knyta fast din gardin med diskreta öglor eller med stora eleganta rosetter. Välkommen till vårt sortiment av knytbandslängder!

Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  Visar 0 produkter

  Tyvärr!

  Hittades inga produkter

  Knytbandslängder – ett romantiskt och bohemiskt val

  Vackra gardiner ger varje rum ett hemtrevligt intryck, och gardinens utformning och stil kan sätta tonen för hela atmosfären. Knytbandslängden är en elegant gardin som knyts fast på gardinstången. Knytningen ger ett karaktäristiskt och dekorativt utseende samtidigt som tyget i gardinen får ett levande fall. Känslan hos gardinen är sofistikerad och romantisk – en känsla du kan förstärka om du så önskar, bland annat genom valet av material. Likaså kan du välja att framhäva en mer lekfull atmosfär genom att välja ett mer vågat mönster. Gardinen passar de flesta sorters gardinstänger och är därför ett utmärkt val när du snabbt och enkelt vill piffa upp hemmet med en klick färg eller en ny spännande textur.

  Du kan även välja att komplettera din gardin med andra textilier i samma anda. Det är ett enkelt knep som gör varje rum mysigare och mer personligt. Väljer du exempelvis att inreda ditt vardagsrum med soffkuddar i romanistisk stil och nättare plädar tillsammans med ett par bohemiska knytbandslängder kan hela rummet inta en mer tidlös, romantisk känsla.

  Anpassa upphängningen efter din stil

  Tack vare knytbandslängdens smarta design kan den lätt anpassas efter din stil – allt du behöver göra är att bestämma på vilket sätt du tänker knyta upp gardinen. Önskar du en mer neutral upphängning kan du knyta fast gardinen med små öglor som diskret kan gömmas på gardinstångens baksida. Du kan även välja att knyta dekorativa rosetter för att ge din gardin en mer romantisk framtoning. Eller varför inte låta knytbanden hänga ned längs med gardinen för en ledig bohemisk känsla? Valet är ditt!

  Knytbandslängder kan användas med praktiskt taget varje typ av gardinstång, vilket gör att du antingen kan använda en gardinstång du redan har hemma eller investera i en ny i samband med att du köper nya gardiner. Gardinstänger finns i många färger, längder, modeller och material och valet av upphängningsstång kan därför även den hjälpa till att förstärka din inredningsstil. En lång gardinstång som är bredare än fönstret – där gardinerna hänger mer på sidan och inte täcker fönsterrutan – kan med fördel ge illusionen att fönstret är bredare än det är. Ett annat knep är att välja material efter gardinens framtoning – en gardinstång i naturmaterial ger hela upphängningen en mer naturnära känsla medan en enfärgad gardinstång med enkel knopp ger ett modernt utseende.

   

  Materialet sätter känslan i rummet

  Knytbandsgardiner finns i olika material som alla sätter sin personliga prägel. Det är därför en god idé att välja gardin utefter vad som passar just ditt hem. Vill du ha mycket ljusinsläpp som ger rummet en fräsch framtoning? Eller föredrar du ett material som framhäver gardinens mönster? Kanske önskar du en ny, spännande textur som kompletterar andra textilier och möbler i rummet? En skir linnegardin med knytband släpper exempelvis in mycket ljus i rummet samtidigt som den rustika texturen skapar en naturnära känsla - perfekt för att ge vardagsrummet ett lyft! Bomullsgardiner är en annan klassiker, som passar i hemmets alla rum. En knytbandsgardin i bomull släpper även den igenom ljus, men det tätare materialet framhäver ofta gardinens färg mer. Det finns givetvis en mängd andra material att välja mellan, men oavsett vilket material eller mönster du föredrar ger knytbandslängdens stilfulla design förhöjd elegans och romantik i varje rum.

  Hitta perfekt längd på din knytbandsgardin

  Att få till rätt längd på gardinen är viktigt, och att hänga upp alldeles för korta eller för långa gardiner är en vanlig inredningsmiss. Knytbandslängden är superlätt att hänga upp och du kan enkelt anpassa gardinens längd så att den faller perfekt mot ditt golv. Allt du behöver göra är att antingen knyta gardinen lösare eller hårdare så justeras längden med några centimeter. Har du alldeles för långa gardiner som inte kan justeras med hjälp av knytningen så kan du behöva sy upp dina gardiner. Känns det som en alltför jobbig syssla kan du ta hjälp av praktiska gardintillbehör– som exempelvis fållband – för att enkelt fålla upp dina knytbandsgardiner till önskad längd. Perfekt för dig som inte alltid är så vass med symaskinen!

  Låt knytbandslängden bli en mindre rumsavdelare

  Med lite fantasi går det att hitta många användningsområden för dina textilier. Exempelvis kan du ta hjälp av dina knytbandslängder för att skapa en elegant rumsavdelare – utan att behöva borra i taket. Knyt bara fast dina gardinlängder på en klädställning, som du sedan låter avgränsa önskad del av rummet. Du kan antingen välja en ensam, bredare gardinlängd eller låta två gardinlängder knytas bredvid varandra för ett mer veckat resultat. Effekten blir nätt - likt en mindre skärmvägg - samtidigt som tygets levande fall skapar en dynamisk och luftig känsla. Till skillnad från avskärmningslösningar med andra gardinmodeller ger denna lösning inte avskärmning ända upp till taket. Att skärma av med hjälp av en klädstång ger dock en luftigare känsla i rummet, som dessutom tillåter mer ljusinsläpp. En perfekt lösning för dig som bor i en enrumslägenhet!