Sänghimlar

Häng upp en vacker sänghimmel eller flera sänghimlar i barnrummet som faller fint över barnets säng. Du kan även skapa en mysig lekhörna med sänghimlen som ett tält. Sänghimlen passar både över spjälsängen och barnsängen, samt skapar en trygg och mysig känsla i rummet. Välkommen att inspireras i vårt sortiment av fina och sagolika sänghimlar till barnrummet och barnsängen!

Färg
Färgnyans
Material
Höjd
Storlek
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Färgnyans
  • Material
  • Höjd
  • Storlek
  • Pris
  Visar 11 produkter
  Visar 11 produkter

  EN VACKER SÄNGHIMMEL I BARNRUMMET

  Sänghimlar i barnrummet är något som vuxit sig till en stor trend – inte så konstigt. Att hänga upp en vacker sänghimmel i barnrummet tillför verkligen en magisk och mysig känsla på samma gång, samtidigt som det gör rummet mer ombonat. Häng upp sänghimlen så att dess böljande tyg faller fint över barnets säng eller använd sänghimlen för att skapa en mysig lekhörna.

  Att göra barnets rum till en trygg, och speciellt en lekfull plats är viktigt. I barnets rum bör det vara en trevlig och glad atmosfär eftersom här inne ska barnet få växa upp och utvecklas. Med en sänghimmel kan du skapa en känsla av en fin sagolik miljö i rummet som gör det extra roligt att vara i och leka.

  En fin sänghimmel är ofta uppskattat av barn i flera åldrar. Den är mysig att sova under i äldre ålder och kan kännas som en magisk lekplats för det mindre barnet. Dessutom passar den lika bra över spjälsängen som den gör över juniorsängen.

  Att inreda med textilier i ett barnrum är smart eftersom textilier kan hjälpa till med att dämpa både ljud och ljus. En sänghimmel gör att det nästan blir som ett eget litet rum vid sängen som ramas in av det fina tyget. Det blir en vilosam miljö som tack vare tyget blir lite tystare och mörkare. Detta kan hjälpa barn som är känsliga att somna och sova bättre. Att sänghimlen också gör sovhörnan så mysig och gör rummet extra fint är förstås också något positivt.

  HUR SÄTTER MAN UPP EN SÄNGHIMMEL?

  En sänghimmel har oftast en ögla i topp som du kan fästa med en krok i taket. När du ska sätta upp din sänghimmel kan det vara värt att mäta och kolla rummets mått. Till exempel hur långt ut du vill att den ska sitta från väggen, om du vill att den ska ligga lite på golvet eller ha några centimeters avstånd till golvet. Öglan och kroken kan också göra att sänghimlen blir några centimeter längre.

  Det finns också sänghimlar som fästes med ett praktiskt och säkert stativ. Ett stativ har en stadig konstruktion som vilar mot golvet och monteras på sängens huvudända. Ett stativ passar på de flesta spjälsängar och vaggor utan täckta gavlar.

  Du kan välja att fästa din sänghimmel längs spjälsängens kort- eller långsida. Att sätta sänghimlen längs de olika sidorna kan skapa olika uttryck i rummet. På långsidan blir sängen mer inramad och skymd, och på kortsidan blir det endast en del i början som skyms. Genom att hänga sänghimlen från taket skapar du oavsett en vacker böljande himmelsäng.

  OBS! Det är alltid viktigt att regelbundet kontrollera fästanordningen. En sänghimmel måste fästas på rätt sätt och den får aldrig riskera att falla ned över barnet då det kan innebära fara. Använd aldrig en sänghimmel om en risk finns.

  SÄNGHIMMEL ELLER HIMMELTÄLT

  En sänghimmel kan användas från bebisåldern och upp några år. Sänghimlar gör sig väldigt fina över både spjälsängar och juniorsängar, men sänghimmeln har fler användningsområden än så. Du kan förvandla den till ett magiskt himmeltält i barnrummet och skapa en lekhörna där barnens fantasi får flöda i lekarna. Kanske kan du hänga den i ett hörn och placera några kuddar på golvet under för en mysig läshörna? Sänghimlen kan bli ett sagolikt slott, en koja eller hängas upp över ett bollhav för en extra trevlig lekhörna. Här är det bara kreativiteten som sätter stopp och det finns flera olika variationsmöjligheter. Med ett himmeltält kan du skapa en lekplats i barnens rum som blir något utöver det vanliga!

  VILKEN FÄRG VILL DU HA PÅ DIN SÄNGHIMMEL?

  Vilken färg du väljer på din sänghimmel spelar en stor roll för vilket uttryck den kommer ge i rummet. Det finns flera olika färger att välja mellan, och oavsett om du söker en sagolik grön sänghimmel, en blå eller en rosa sänghimmel så hittar du det hos oss. Olika färger ger dig möjligheten att matcha sänghimlen utifrån barnrummet och få till en mjuk och ombonad känsla där inne. Alla sänghimlar i vårt sortiment finns dessutom i matchande färger på bäddset till barn och spjälssängsskydd så att du fint matcha tillsammans om du vill. Det finns såklart också olika material att välja mellan. Det finns luftiga sänghimlar i 100% ekologisk bomull och sänghimlar i rustikt linne som är ett naturmaterial som ger god luftcirkulaiton.

  Du kan också pynta din sänghimmel med olika dekorationer, det kan göra stor skillnad! Du kan till exempel pynta med en vimpelgirlang med små söta flaggor eller med en ljusslinga som ger ett dovt ljus för en extra mysig känsla. Att dekorera din sänghimmel med olika tillbehör kan göra stor skillnad för hela känslan i barnrummet. Det gör att rummet uppfattas mer välinrett och blir roligare för barnet.

  MILJÖVÄNLIGA SÄNGHIMLAR I 100% BOMULL ELLER LINNE

  När det handlar om barntextilier är det viktigt att de är tillverkade i en fin kvalitet och håller en hög standard. I vårt sortiment hittar du sänghimlar som är certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX® som innebär att produkten uppfyller humanekologiska krav och inte innehåller några kemikalier som är skadliga för hälsan eller miljön. Ett klimatsmart val som är bättre för alla!

  Några sänghimlar är även tillverkade i 100% ekologisk bomull. För att bomull ska få betecknas som ekologisk krävs vissa kriterier. Det startar redan vid odlingen av själva bomullsplantan. Ekologisk bomull produceras helt utan användning av kemisk-syntetiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genetisk modifierade frön. Hela produktionsprocessen ska vara utan miljöskadliga ämnen. Våra sänghimlar i 100% ekologisk bomull eller i naturmaterialet linne är ett bättre alternativ för både miljön och ditt barn!